Sayfa 3889/7020 İlkİlk ... 288933893789383938793887388838893890389138993939398943894889 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 31,105 - 31,112 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Sahil Guvenlik (Baywatch) dizisinde Lani McKenzie karakterine hayat veren Amerikali model ve akrtis (Tara Leigh Patrick) Carmen Electra'nin dogum gunu (20 Nisan 1972)

2. Woody Allen’in yonetip rol aldigi, kadrosunda Diane Keaton ve Tony Roberts’in bulundugu romantik komedi Annie Hall, 20 Nisan 1977’de Tayvan ve Amerika’da vizyona girdi.

"Adamin biri psikiyatriste gider ve 'Doktor kardesim delirdi, kendini tavuk saniyor.' der. doktor da der ki 'Neden onu getirmediniz ? ' bunun uzerine adam 'Getirirdim ama bana yumurta lazim' der. Iliskiler hakkinda ben de boyle dusunuyorum. Tamamiyla mantiksiz, cilginca ve absurttur. Ama galiba surdurmek zorundayiz. Cunku cogumuzun yumurtaya ihtiyaci var."

3. Duran Duran, kendi ismiyle cikardigi albumunun 2. teklisi Careless Memories'i 20 Nisan 1981 tarihinde EMI Records ve Capitol Records etiketleriyle yayinladi.

https://www.youtube.com/watch?v=AmCTZT6w6Mw

4. Amerikali sair ve yazar Archibald MacLeish'in olum yildonumu (20 Nisan 1982)

Martinin goruntusuyle marti
    Suda birlesirler
    Butun gun bunu dusundum
    Birsey kalmadi o yildan artik
    (Soluk otlar var
    Tuz renkli)
    Tuzla curuttugumuz
    Yalniz yapraklar kaldi o gunlerden
    Gerisini hep temizledik guz aksamlarinda
    Birsey kalmadi o yildan artik yasayislarimizdan yapraklardan baska
    Birsey olmamis gibi sanki
    Sanki sevgilerimiz sevgilerimiz yasayislarimiz hep degismis
    Kendimiz bile yabanciyiz o anilara
    Neden aglayayim bunlar icin
    ona ne verdim ki
    Acilardan acilardan acilardan baska
    Marti
    Goruntusuyle birlesir kis sularinda

5. Madonna, 20 Nisan 1992’de Time Warner (Maverick) ile 60 milyon dolarlik anlasma imzaladi.

6. Amerikali 'Metal Masters' Metallica, kendi ismini tasiyan 5.albumunun (Black album) 3.single’i Nothing Else Matters’i 20 Nisan 1992’de Elektra etiketiyle yayinladi.

7. Amerikali rock grubu Aerosmith, 11.studyo albumu Get a Grip’i 20 Nisan 1993’de Geffen Records etiketiyle piyasaya surdu.

8. Turk yazar Turgut Ozakman, Su Cilgin Turkler (Those Crazy Turks) romanini 20 Nisan 2005 tarihinde Bilgi Yayinevi araciligiyla yayinladi.

“Ortada oturan Aziz Hudai, 'Pandikyan Efendi' dedi, 'Turk milli kuvvetlerinin misafirisin.'

Pandikyan titredi. 'Sen de bizim gibi bu toprakta dogdun, buyudun, okudun. Ne Ermenisin diye asagilandin, ne Hiristiyansin diye eziyet gordun. Yuzyillarca birlikte caldik, oynadik, yedik, ictik, agladik, gulduk. Cunku yurt kardesiydik. Sonra aramiza birtakim entrikacilar, dunyayi yalniz kendilerinin sanan gucler ve satilik, kiralik, hayalci adamlar girdi. Aci olaylar oldu. Bugune geldik."

“ 'Mr Pandikyan, you are a guest of the Turkish national forces,' said Aziz Hudai, who was sitting in the middle.

Pandikyan trembled. 'Like us, you were born on this land, grew up here, studied here. You were neither belittled for being an Armenian, nor tormented for being a Christian. For centuries we played together, ate, drank, wept and laughed together. Then a few plotters came between us, powers that believed the world was theirs only, men who had sold themselves, dreamers. Bitter things happened. Now we are here.' ”

Sayfa 3889/7020 İlkİlk ... 288933893789383938793887388838893890389138993939398943894889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •