Sayfa 830/1230 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,633 - 6,640 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Haziran vadeli islemler, depolama vs. Bunlar dun hatta gecen hafta bilinmiyormiydu, ya da tahmin edilemiyormuydu? Benim cikarttigim sonuc, bu piyasalarda hersey mumkun. Yarin sonradan gazel okunarak hisseler veya kur icinde benzer yorumlar yapilabilir. Tehlikeli sulardayiz. Kazancta kayipta buyuk olabilir. Bugunki amerikan petrol fiyatindaki hareket tekrar bunu hatirlatti. Herseyin hayirlisi, once saglik. Ama dikkat etmemiz lazim kyler olarak

Yatirim tavsiyesi degildir

2.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Herkese iyi akşamlar diliyorum. Kuşlu sitede bir yatırımcı tuhaf ama çok ilgi çekici bir hesap paylaştı. Viop konusundan ve bond konusundan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa konu açıklığa kavuşur belki diye buraya kopyalıyorum. (Ali abi özellikle senin engin tecrüben ile ışık tutmanı bekliyorum saygılar.)
    Kısaca sormak istediğim şu; Bu yazıdaki hesap yazarın dediği gibi garanti %20 yıllık kazanc sağlıyor ise 500.000 TL lik bir yatırım ile yıllık 100.000 TL lik gelir kesin midir ?

Yazısı aynen şöyle;

TL de garanti %20 faiz getirisi icin bir sistemin ustunde dusundum. Boyle birsey cikardim.

Belki ilgisini ceken olabilir. Buyrunuz.

Saygilar.

Banka bondları %10 veriyor.Yani 1 yıllık bakalım bugun 100 dolar yatırsan yıl sonunda 110 dolar alıyorsun. bu 1
    Birde aynı oranda dolar shortlayalım. yani 100 dolar şortladık 1 yıl vadeli.kolay anlaşılsın diye doları da 10tl alalım1 yıl sonra nekadara kontrat yapacaz 11 tl ye faiz %10 çünkü
    basta 100dolar x 10 tl = 1000 tl yatırım yaptık
    şimdi sıra ile her seneryoyu çalıştıralım
    1. seneryo 1 yıl sonra dolar aynı kaldı 10 lira yani. bonddan 110 dolar aldın 110 dolarx 10 = 1100 tl aldın,
    100 dolar da 11 tl den shortlamıssın ama dolar 10 lira kaldı satım tarafında oldugun için her dolardan 1 lira kazandın 100x1=100 tl bankada kar gözükcek
    1100+100=1200 tl paran oldu %20 kazandın
    3. seneryo 1 yıl sonra dolar %10 düştü 9 lira oldu yani Bonddan 110 dolar aldın 110 dolarx 9 =990 tl oldu yani
    100 doları da 11 tl den shortlamıstın ama dolar 9 tl ye düştü satım tarafında oldugundan her dolardan 2 lira kazandın 100x2=200 tl bankada kar gözükcek 990+200=1190 paran oldu %19 kazandın
    yani %20 garanti yatırım istediğin seneryoyu yapabilirsin
    3. seneryo gerçekleşirse ekonomi iyiye gidiyo demektir
    ozaman bond faizleri de düşer ama sizin elinizdeki bond %10 verdiği için hiç beklemeden %50 fazlasına satabilirsiniz dolar bazlı buda cepte piyango.
    Arkadas hicbir sey dememis aslinda, 100 dolar eurobond alip, 100 dolarlik sort yapiyo.. yani elde var sifir.

zaten su anda piyasa dolarin seneye %10 artmasini fiyatlamaktadir, %10 da dolar bazli bond faizi, %20 zaten kazanirsin TL bbazinda, bunda anormal bisey yok, bu zaten piyasanin fiyatlamasidir. Piyasa fiyatlamasindan kazancini garanti altina almak istiyorsan varligini hedgelersin, arkadas bunu anlatmaya calismis sadece.

3.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    İzninizle yeni dönemde yapmak istediğim portföyü yazmak ve görüşlerinizi almak isterim.

GARANTI10,0% Garanti'de ileriki dönemlerde 2 sene içerisinde bir satış beklentim var. BBVA'nın ülkeden çıkacağını düşünüyorum.
    AKBANK 7,5%
    HALKB 7,5% ABD ile olan gerginlik azalacak ve HALK'ın değeri USD bazında yükselecek beklentisi.
    KOZAL20,0% Altın getirisi. Hukuki süreç sona erecek. Orta-Uzun vadede şirketin satışı v.s. (kasada 4 milyar tl nakit)
    LOGO10,0% Uzaktan çalışma, e-fatura, e-devlet gibi kavramlarla şirketlerin LOGO firmasına daha çok ihtiyacı var.
    TTKOM 7,5% Yeni dönemde (home office çalışma, Zoom, netflix v.s. nedenler) evde internet kullanımı artacak.
    TCELL 7,5% Krizden pek etkilenmeyecek. Bireysellik artacak. İnsanlar mobilde daha çok veri kullanacak.
    ULKER 7,5% Gıda (Yurtdışı şirketleri fabrikaları v.s. var, alanında çok güçlü, riski bir çok ülkeye yaymış, riski az)
    MGROS 7,5% Gıda (Sanal market üzerinden ciddi yapılandırdılar. Herkes adam çıkardı. Migros adam aldı)
    THYAO 7,5% Sn. Erdoğan'ın ismini geçirdiği tek firma. THY'na devlet sahip çıkacaktır.
    ASELSN 7,5% Savunma sanayi her zaman geçerli olacak.
    100,0%

Bunlar malum, göz önünde olan büyük şirketler. Bu şirketlerden, aynı sektörden olan birisini tutup diğerini çıkartabilirim. (TTKOM Tut, Tcell sat gibi), ya da fiyatlanmış olanları çıkarabilirim v.s.

Sizin yorumlarınızı merak etmekteyim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Demirçelik, cam ve otomotiv sektorunede düşük % ile yer vermenizi isterdim.ytd.

4.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    BBVA'nın çıkmak isteyeceği hisseyi başkası niye alsın... veya alacaksa da neden yuksek bir fiyat verip alsın... sonuçta Türkiye'de bankacılık pek de gözde bir sektör değil şu anda, kapış kapış gitmiyor bankalar...

muhakkak büyük bir bankayı alarak bu piyasaya girmek isteyen olursa, hiç zannetmiyorum böyle bir şey olacağını gerçi de, bu aralar satmaya çok meraklı olan sabancılardan akbank'ı alabilir mesela...

bbva "yandım allah, ispanya'da da zordayım ne pahasına olursa olsun burdan çıkayım" diyecekse elbet bir alıcı bulur da, o bulacağı fiyat Garanti hissedarlarını pek de mutlu etmez...
    Unicredit ve yapi kredi örneği.

5.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Herkese iyi akşamlar diliyorum. Kuşlu sitede bir yatırımcı tuhaf ama çok ilgi çekici bir hesap paylaştı. Viop konusundan ve bond konusundan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa konu açıklığa kavuşur belki diye buraya kopyalıyorum. (Ali abi özellikle senin engin tecrüben ile ışık tutmanı bekliyorum saygılar.)
    Kısaca sormak istediğim şu; Bu yazıdaki hesap yazarın dediği gibi garanti %20 yıllık kazanc sağlıyor ise 500.000 TL lik bir yatırım ile yıllık 100.000 TL lik gelir kesin midir ?

Yazısı aynen şöyle;

TL de garanti %20 faiz getirisi icin bir sistemin ustunde dusundum. Boyle birsey cikardim.

Belki ilgisini ceken olabilir. Buyrunuz.

Saygilar.

Banka bondları %10 veriyor.Yani 1 yıllık bakalım bugun 100 dolar yatırsan yıl sonunda 110 dolar alıyorsun. bu 1
    Birde aynı oranda dolar shortlayalım. yani 100 dolar şortladık 1 yıl vadeli.kolay anlaşılsın diye doları da 10tl alalım1 yıl sonra nekadara kontrat yapacaz 11 tl ye faiz %10 çünkü
    basta 100dolar x 10 tl = 1000 tl yatırım yaptık
    şimdi sıra ile her seneryoyu çalıştıralım
    1. seneryo 1 yıl sonra dolar aynı kaldı 10 lira yani. bonddan 110 dolar aldın 110 dolarx 10 = 1100 tl aldın,
    100 dolar da 11 tl den shortlamıssın ama dolar 10 lira kaldı satım tarafında oldugun için her dolardan 1 lira kazandın 100x1=100 tl bankada kar gözükcek
    1100+100=1200 tl paran oldu %20 kazandın
    3. seneryo 1 yıl sonra dolar %10 düştü 9 lira oldu yani Bonddan 110 dolar aldın 110 dolarx 9 =990 tl oldu yani
    100 doları da 11 tl den shortlamıstın ama dolar 9 tl ye düştü satım tarafında oldugundan her dolardan 2 lira kazandın 100x2=200 tl bankada kar gözükcek 990+200=1190 paran oldu %19 kazandın
    yani %20 garanti yatırım istediğin seneryoyu yapabilirsin
    3. seneryo gerçekleşirse ekonomi iyiye gidiyo demektir
    ozaman bond faizleri de düşer ama sizin elinizdeki bond %10 verdiği için hiç beklemeden %50 fazlasına satabilirsiniz dolar bazlı buda cepte piyango.
    Bu hesapda bazı kabul hataları var. 1 yıl vadeli eurobond faizi %10 değildir. 10 yıl vadeli almak gerekir bu durumda da faizler yükseldiğinde ciddi zarar yazarlar.
    yani 4. senaryo faizler %15 olursa ve dolar 15 TL olursa 100 TL den geriye 80 TL kalır.

6. Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiğimiz un çuvalı...teknoloji çağında...şartlar öyle bir gelişir ki, altın dan kıymetli hale gelir un.

Deva...anlatmaya gerek yok...devir onun devri...partisi bile var

Konfurt gıda...gıda deyince akan sular duruyor zaten...temeli, tekniği de iyi olunca...gaza basması kolay oluyor.

Türk traktör...madem tarım stratejik sektör..,daha çok üretmeli, hatta yurt dışına da daha çok satmalıyız...o zaman bu işler traktörsüz olmaz tabii ki.

Şu an elimde olmasını istediğim, ama olmayan tek hisse hektaş...o da olsa bu 4 lüye iyi yakışırdı...ayrıca bu dörtlüde yavaş yavaş poz azaltıyorum, özellikle Ulusoy un da fiyatlar maliyetimin üç katına geldi...ayrıca hisse portföy oranı kısıtı nedeniyle çok çıkan hisselerde satışlar yapmak zorunda kalıyorum.

Tabii ki diğer hisselerim de var...onların da zamanı gelecek, şimdilik yukarıdaki 4 lü sayesinde endeksten çok daha iyi durdu portföy...yılbaşından bu yana endeks %15 düşerken...portföyüm %10 arttı.

İşte bu nedenle en az 5-10 arası hisse diyorum...hatta yönetebiliyorsan 10-15 arası hisse ideal...portföyü aktif yöneteceksen, dönem dönem bir hissenin payını azaltıp, diğerini artırabileceksen...yani bu işin hakkını verebileceksen çok hisseden zarar gelmez.

Not:bir tarafım ekonomi, finans, borsa vs konuşayım istiyor.diğer tarafım, ölümlerin kol gezdiği, salgının binlerce ailenin hayatını kararttığı şu ortamda zırt pırt ekonomi yazıp ayıp etme diyor...en iyisi yine susayım ben.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Çok güzel ozetlemissiniz. Sayenizde bizde acemice yorumlar yapıp portföy olusturuyoruz.
    Bu başlık güzel bir okul. Öğrenmesini bilene
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiğimiz un çuvalı...teknoloji çağında...şartlar öyle bir gelişir ki, altın dan kıymetli hale gelir un.

Konfurt gıda...gıda deyince akan sular duruyor zaten...temeli, tekniği de iyi olunca...gaza basması kolay oluyor.

Türk traktör...madem tarım stratejik sektör..,daha çok üretmeli, hatta yurt dışına da daha çok satmalıyız...o zaman bu işler traktörsüz olmaz tabii ki.

Şu an elimde olmasını istediğim, ama olmayan tek hisse hektaş...o da olsa bu 4 lüye iyi yakışırdı...ayrıca bu dörtlüde yavaş yavaş poz azaltıyorum, özellikle Ulusoy un da fiyatlar maliyetimin üç katına geldi...ayrıca hisse portföy oranı kısıtı nedeniyle çok çıkan hisselerde satışlar yapmak zorunda kalıyorum.

Tabii ki diğer hisselerim de var...onların da zamanı gelecek, şimdilik yukarıdaki 4 lü sayesinde endeksten çok daha iyi durdu portföy...yılbaşından bu yana endeks %15 düşerken...portföyüm %10 arttı.

İşte bu nedenle en az 5-10 arası hisse diyorum...hatta yönetebiliyorsan 10-15 arası hisse ideal...portföyü aktif yöneteceksen, dönem dönem bir hissenin payını azaltıp, diğerini artırabileceksen...yani bu işin hakkını verebileceksen çok hisseden zarar gelmez.

Not:bir tarafım ekonomi, finans, borsa vs konuşayım istiyor.diğer tarafım, ölümlerin kol gezdiği, salgının binlerce ailenin hayatını kararttığı şu ortamda zırt pırt ekonomi yazıp ayıp etme diyor...en iyisi yine susayım ben.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiğimiz un çuvalı...teknoloji çağında...şartlar öyle bir gelişir ki, altın dan kıymetli hale gelir un.

Yorumlariniza ozelliklede nottunuza katiliyorum. Sahsim adina ulusoy un ve konfurtta sabredemedim ve erken ciktim. Ama kar kardir. Digerlerie devam

Sektor ve sirketlere bu calkantili donemde cok dikkat edilmesi lazim. Ama dediginiz gibi herseyden once saglik

Sayfa 830/1230 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •