Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiðimiz un çuvalý...teknoloji çaðýnda...þartlar öyle bir geliþir ki, altýn dan kýymetli hale gelir un.
Deva...anlatmaya gerek yok...devir onun devri...partisi bile var
Konfurt gýda...gýda deyince akan sular duruyor zaten...temeli, tekniði de iyi olunca...gaza basmasý kolay oluyor.
Türk traktör...madem tarým stratejik sektör..,daha çok üretmeli, hatta yurt dýþýna da daha çok satmalýyýz...o zaman bu iþler traktörsüz olmaz tabii ki.
Þu an elimde olmasýný istediðim, ama olmayan tek hisse hektaþ...o da olsa bu 4 lüye iyi yakýþýrdý...ayrýca bu dörtlüde yavaþ yavaþ poz azaltýyorum, özellikle Ulusoy un da fiyatlar maliyetimin üç katýna geldi...ayrýca hisse portföy oraný kýsýtý nedeniyle çok çýkan hisselerde satýþlar yapmak zorunda kalýyorum.
Tabii ki diðer hisselerim de var...onlarýn da zamaný gelecek, þimdilik yukarýdaki 4 lü sayesinde endeksten çok daha iyi durdu portföy...yýlbaþýndan bu yana endeks %15 düþerken...portföyüm %10 arttý.
Ýþte bu nedenle en az 5-10 arasý hisse diyorum...hatta yönetebiliyorsan 10-15 arasý hisse ideal...portföyü aktif yöneteceksen, dönem dönem bir hissenin payýný azaltýp, diðerini artýrabileceksen...yani bu iþin hakkýný verebileceksen çok hisseden zarar gelmez.
Not:bir tarafým ekonomi, finans, borsa vs konuþayým istiyor.diðer tarafým, ölümlerin kol gezdiði, salgýnýn binlerce ailenin hayatýný kararttýðý þu ortamda zýrt pýrt ekonomi yazýp ayýp etme diyor...en iyisi yine susayým ben.
Yer Ýmleri