Artan

38,72 10 16:06
156,20 10 16:03
145,20 10 15:39
1,32 10 16:06
244,20 10 16:06
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 16:06
14,64 -9.96 16:06
85,40 -9.15 16:06
74,90 -7.07 16:06
28,86 -6.9 16:06
Azalan Hisseler

İşlem

8.689.829.945,75 16:06
6.625.715.378,63 16:06
5.127.985.183,11 16:06
4.965.829.715,60 16:06
4.653.418.545,60 16:06
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7935 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    fiziki filan hikaye .geçende twitterde duydum fiziki altını 260tl den zor satmıs.
    bu kriz sunu gosterdi TL de paranız olacak.kredi kartıyla siparişi verip eve herseyi getirebilirsiniz.kredi kartıylada odeme.
    basıt kolay.kargoylada alısveriş.dışarı riskinizi azaltın.
    yatırımda TL de kolay.ister borsa ,ister fon, ister mevduat......

2.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    fiziki filan hikaye .geçende twitterde duydum fiziki altını 260tl den zor satmıs.
    bu kriz sunu gosterdi TL de paranız olacak.kredi kartıyla siparişi verip eve herseyi getirebilirsiniz.kredi kartıylada odeme.
    Nasıl zor kimmiş bu keriz var mı tweet adresi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    dünya piyasalarında gramı 388 lira olan emtiayı 260 tl'den zor satmış?

eğer hala satmak istiyorsa alayım.

kuyumcuya gidip abi 5 kilo altınım var kaçtan alırsın derseniz zaten avcuna düştüğünüz bellidir. bu olay gidip hacimsiz hissede 5 milyon lot satmaya çalışmak gibidir.

4.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    bu kriz sunu gosterdi TL de paranız olacak.....
    O rakam 360TL dir. 260 falan olamaz.

Fiziki altın işinde, kuyumcular külçe altını %2,5, cumhuriyet altınını %4 düşüğe alıyor. Ancak altının çok arttığı dönemde para yok diyorlar. Kritik zamanda satış rakamının %10 aşağısında dahi fiyat verildiğini duydum. Gerçi döviz büfeleri de dövizi aynı oranda düşüğe alıyorlardı.

Öyle 300-500bin TL lik fiziki altını kolay kolay elden çıkaramazsınız.

Bankaya giderseniz de eksperlerinin olması şart. Eksperimiz il dışında dediler mi kaldınız. Kritik zamanlarda ve oynak günlerde fiziki altının nakde dönüşmesi zor.

Kritik zamanlarda satayım emlak alayım, kredili hisse aldım ödemesi için altın bozdurayım derseniz kendinizi oradan oraya koşarken bulursunuz. Yatıramadığınız hisselerin parası için temerrüde düşmeniz sözkonusu.

Ancak İstanbul'da olanlar kapalıçarşı ile işlerini çözer (idi) Ancak öyle bir durum sözkonusu ki günlerdir kapalıçarşı "kapalı". bir işlem yapamıyorsunuz.

Kapalıçarşı için anlık canlı kamera görüntüsü (sol taraftaki menüden kapalıçarşı kamerasının seçilmesi gerekir):
    https://istanbuluseyret.ibb.istanbul/camera
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku

Fiziki altın işinde, kuyumcular külçe altını %2,5, cumhuriyet altınını %4 düşüğe alıyor. Ancak altının çok arttığı dönemde para yok diyorlar. Kritik zamanda satış rakamının %10 aşağısında dahi fiyat verildiğini duydum. Gerçi döviz büfeleri de dövizi aynı oranda düşüğe alıyorlardı.

Bankaya giderseniz de eksperlerinin olması şart. Eksperimiz il dışında dediler mi kaldınız. Kritik zamanlarda ve oynak günlerde fiziki altının nakde dönüşmesi zor.

Kritik zamanlarda satayım emlak alayım, kredili hisse aldım ödemesi için altın bozdurayım derseniz kendinizi oradan oraya koşarken bulursunuz. Yatıramadığınız hisselerin parası için temerrüde düşmeniz sözkonusu.

Ancak İstanbul'da olanlar kapalıçarşı ile işlerini çözer (idi) Ancak öyle bir durum sözkonusu ki günlerdir kapalıçarşı "kapalı". bir işlem yapamıyorsunuz.

Kapalıçarşı için anlık canlı kamera görüntüsü (sol taraftaki menüden kapalıçarşı kamerasının seçilmesi gerekir):
    Iste bu nedenle gr altin diyorum.
    Fiziki hic satilmayacaksa alinmali ve kup icinde bir agac altina gomulmeli..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku

Gram altın için diyorum iar yada nadir markalı ise kuyumcuya bozar gibi bozdurabileceginiz banka var. Aradaki marj yine piyasa ile orantılı piyasa makasi az acmissa , bankanın da makası az olur. Çok acmissa bankaninda marj makasi çok olur. Her zaman ama piyasanin uyguladığı marjdan azdır.

7.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Tek dala tutunmak her zaman yanlıştır zaten.
    İnsanın A,B,C,D planları olmalı.

İnsanın zulasında isterse 10 kilo fiziki altını olsun, ama bankada da iki tıkla nakite çevrilebilecek 200-300 gramı veya birkaç bin doları olsun.
    Hatta bankamatiklerin bile devre dışı olacağı senaryo için evde 1-2 ay geçindirecek nakit TL şart.

41 yıllık ömrümde, hiç gerçekleşmez sandığım birçok felaket senaryosu gerçekleşti.
    O yüzden her senaryoya hazır olmak lazım.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Tek dala tutunmak her zaman yanlıştır zaten.
    İnsanın A,B,C,D planları olmalı.

İnsanın zulasında isterse 10 kilo fiziki altını olsun, ama bankada da iki tıkla nakite çevrilebilecek 200-300 gramı veya birkaç bin doları olsun.
    Hatta bankamatiklerin bile devre dışı olacağı senaryo için evde 1-2 ay geçindirecek nakit TL şart.

41 yıllık ömrümde, hiç gerçekleşmez sandığım birçok felaket senaryosu gerçekleşti.
    O yüzden her senaryoya hazır olmak lazım.
    Çok doğru tespit. Çok mantıklı bir yaklaşım.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •