PETKM için yaptığım basit ama bir o kadar da anlamlı çalışmayı sizlerle de paylaşmak istiyorum...
2008 dibinden başlayan trend
2018 yılında sona ermiş. Kanal net olarak görünüyor...
Burada takaslara bakacak olursak
2008 dibinde yabancı oranlarının şu anda güncel olan seviyelere yakın olduğunu söyleyebilirim...
2018 yılı başındaki zirvede ise
%56.67 seviyesine kadar çıkıp, sonra dağıtıma başlamış...
Düzeltme süresini incelediğimiz zaman, yükseliş trendinin
%23.6 seviyesinde milimetrik olarak son bulmuş olabileceğini
fibonacci çalışmaları ile görebilmekteyiz...
Her şey tam olarak yerine oturuyor. Yine her şey yolunda giderse düzeltme bitmiş demek olabilir....
Yabancı alımları her gün artarak devam ediyor. Şu anda mal toplama dönemini yaşıyor. Bu aşamada zigzaglar çizerek piyasadan mal çekiyor olma ihtimalleri çok yüksek...
Eğer bir yerlerde bir şey ters giderse bu defa
2.36 seviyesi
destek olarak çalışacaktır diye düşünüyorum. Fakat bu seviyeye kadar bugünden sonra düşeceğini pek sanmıyorum. Sadece olası bir beklenmedik olayda ancak bu işlem gerçekleşebilir...!!
Kabaca dalga sayımı yaptığımız zaman şu anda
5. ve
son ana dalganın yapılmakta olduğunu düşünebiliriz...
Eğer içerisinde bulunduğumuz kriz zamanı yaşanmasaydı işaretlediğim düşüşün yaşanmayacağını düşünüyorum. Şimdi o düşüş esnasında kaybedilen mallar yerine konulmaya çalışılıyordur...
Hisse bekletse de oluşumunu tamamlamış gibi duruyor. Bunu anlayabilmek için düşen kanalı kırması ve
4.20 üzerinde kalarak yukarı yönelmesi gerekiyor...
Yok eğer işaretlenen bölge planlı ise ve uzun vade kanal kırıldı ise hepimize geçmiş olsun...!!! Daha çoook süründürür...!!!
Elden gelen bir şey yok, beklemeyip göreceğiz...

Yer İmleri