
Originally Posted by
Cautionary
Hasbelkader burada uzun süre önce bahsini ettiğim ve zaman zaman analiz ettiğim uluun ve deva tavan serilerine devam ediyor...ben yine böyle bir övgü yapmıştım, bir akıllı arkadaş( muhtemelen geçerken topiğe uğramıştı),,,ne varki bunda bşr sürü kağıt 2-3 e katladı demişti.
Bu vesile ile belirteyim...son dönemlerde tavan serisi yapan pek çok kağıt var..doğrudur...ancak bunların çok çok azı temel gerekçelerle bu hareketleri yapıyor...yani hissenin spek efendi istedi diye değil, temel gerekçelerle bu hareketi yapması önemli.
Zaten, bu kadar çıkmaları da biraz borsalardaki abartıdan kaynaklı...belki spek kağıtları gibi çok düşmezler tepeden...ama her kağıdın da bir ederi vardır...geldikleri seviye nedeniyle her tavanda %10 kadar satıyorum...geçtiğimiz cuma başlamıştım..,her gün %10 arttıkları İçin, hisse değerim azalmıyor..zaten daha önce de portföydeki oranları %20 yi geçmesin diye azar azar satıyordum.
Bunu şunun İçin yazdım...herkes kendi kararını verecek elbet...ama ben azaltmaya başladım artık...son haftalarda iyi giden, ama temel olarak deva ve Ulusoy un kadar güvenmediğim konfurt da da satışlarımı yapmıştım geçen hafta...şu an elimde kalmadı artık.
Hisse ismi yazmak büyük sorumluluk. Düşseler dert, çıksalar dert. Hızlı çıkan hisselerim olunca ister istemez uyarıyorum. Hatta sattığımı da söylüyorum ki, vebal altında kalmayayım.
Sırf bu yüzden Twitter da hisse ismi zikretmiyorum hiç. Hatta Twitter üzerinden hisse pazarlayanlara karşı çok uyardım buradan, bu konudaki ilk uyarımı yapalı 7-8 ay olmuş neredeyse. Burada da bundan sonra hisse detayına girmeyeceğim artık. Bir iki densizin arada sırada gelip ortalığı karıştırmasını istemiyorum.
Zaten, bu başlığın hedefi daha büyük. Düzenli tasarruf ve yatırım stratejileri, bunu doğru uygulayabildikten sonra hisse seçimi çok da önemli değil.
Ayrıca, gayet masumane bir şekilde portföy getirimi endekse kıyaslı şekilde paylaşıyordum. Çünkü şunu göstermeye çalıştım. Stratejileri doğru uygulayınca, benim gibi hisse seçiminde çok başarılı olmayan biri bile gayet tatminkar ve düzenli portföy büyümesi sağlayabiliyor. Ama gördüm ki, bazı haset kişilikler bundan da rahatsız oluyor.
Ez cümle, paylaşımlara tabii ki devam...ama biraz daha büyük resme odaklanacağız, detaylara fazla girmeyeceğim artık.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri