Sayfa 868/1230 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,937 - 6,944 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. tarla konusunu cevremde cok kisiden duymaya basladim.
    kucuk ilcelere yahut sehir merkezlerine 5 10 km mesafede olan arazilerde talep artacak gibi gorunuyor.
    tarla cok guzel yatirim bence de hem yatirim anlaminda hem de toprak bu ya herseyin kaynagi. hafta sonu git kafa dinle gel.
    yaslandi derdi yok batacak derdi yok.
    bir de bizim en istikrarli yonumuz nufus artisi bence.
    nufus arttikca ister istemez arazi abi doner dolasir buna gider olay. tabi nacizane.

2. Tarla da imar yok tek çivi çakamazsın Ev veya baraka yapmak istiyorsan şayet ileride imarı olmalı .

Arsa imarlı olandır yine dikemezsin bina vs .

Ev olmadığı için de su bağlamazlar elektrik vermezler vs .

Susuz tarım olarakta sadece ağaç dikebilirsin oda su olmadığı için verim alamazsın doğru dürüst .

Her zaman gitmediğin için çitten atlayıp bahçene dalarlar ağaçların dallarına tecavüz eder kırarlar mundar ederler .

Bu dediğim büyük şehirlerde olan birşey yanlışım varsa bilen biri düzeltsin

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Tarla da imar yok tek çivi çakamazsın Ev veya baraka yapmak istiyorsan şayet ileride imarı olmalı .

Arsa imarlı olandır yine dikemezsin bina vs .

Ev olmadığı için de su bağlamazlar elektrik vermezler vs .

Susuz tarım olarakta sadece ağaç dikebilirsin oda su olmadığı için verim alamazsın doğru dürüst .

Her zaman gitmediğin için çitten atlayıp bahçene dalarlar ağaçların dallarına tecavüz eder kırarlar mundar ederler .

Bu dediğim büyük şehirlerde olan birşey yanlışım varsa bilen biri düzeltsin

Her şeye bu kadar olumsuz bakmayı nasıl beceriyorsun...hayat böyle zor olmuyor mu? İlginç bir psikoloji olmalı.

Ülkede bu kadar kaotik bir düzen varken...fazla detaycı, fazla planlı olmak da iyi değil.

( bizim durum şu: tarla köyde olduğu İçin...prefabrik yapıda sıkıntı yok...betonarme yapı İçin ruhsat vs, biraz maliyete katlanıp izinler alınır...tarla dediğime bakmayın, köyün yerleşim sınırları içinde bir yer, arsa gibi de düşünebilirsin).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Yok başına gelebilecek ufak dip not negatif etkilerden bahsettim .

Yoksa müdür yardımcısının arsasına gecekondu ( iki katlı müstakil villa aslında )dikildiğini öğrenmesi

Yada arkadaşın abisi tarlasındaki kamyon gibi birşeyle alınıp karpuzların pencereye 5 tl bırakılması anılarımda var mesela duyduğum
    örnekler

Etraf çevrenden duyduğum örnekler hiç toz pembe değil ki ne yapabilirim yalan mı söyleyeyim

5. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Ülkede bu kadar kaotik bir düzen varken...fazla detaycı, fazla planlı olmak da iyi değil.
    Doğru aslında ama siz öyle değilmiydiniz herşeyi zaman ayırma vs yanlış mi hatırlıyorum plan hedef vs

Asansör düğmesine başarım sonra ayakkabımı bağlarım diyen

Mart Nisan Mayıs ayındaki planlarımın hepsi iptal oldu .

Haziran belli değil .

Temmuz ve sonrasına corona nedeniyle bir plan yapmadım ve yapar mıyım bilmiyorum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bu başlığı sessiz bir şekilde takip ediyorum, bir kere mesaj yazdım sanırım. Sn @cautionary, sn @dudu'dan ve konuya en başından beri katkı yapanlardan güzel şeyler öğrendim. Dönem dönem hisse alsam da, uzun bir süre borsada olmasam da tasarruf kültürüne dair olumlu şeyler paylaşıldı. Yeri geldi tasarruf noktasında hırs yapmak yerine elimdekileri paylaşmayı seçtim. Neticede bu konunun bunda etkisi oldu, iyi ki de böyle yapmışım diyorum. Ezcümle en başından beri ben buradan faydalanmaktan memnunum. Bu şekilde devam etmesini temenni ederim.

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Merhaba, 2-3 gün konudan uzak kaldım. Biraz yanlış anlaşılma olmuş sanırım.

Öncelikle, benim uzun zamandan beri düzenli düzenli olarak takip ettiğim bir forum burası. Bilgisayarımda kısayol. Buradan çok şey öğrenmedim aslında, (borsa dışındaki) hemen hemen her şeyi biliyorum ve günlük hayatımda fazlası ile uyguluyorum. (İşim gereği)

Borsa ile çok yakından ilgilenmiyordum. Geçmiş dönemde, borsadan para kazandım totalde artıdayım. (eski yıllar için söylüyorum). Lakin, borsadaki hareketleri takip etmek için ciddi bir zamana ihtiyaç vardı. Ben de kasım ayından beri borsaya yeniden para yatırdım. Artıdaydık ama eksiye düştük herkes gibi. Sorun değil.

Bana buranın en büyük artısı, beni motive etmesi. Özellikle ilk baştan itibaren düzenli okuyorum konuyu. Benim gibi finansal planlama manyağı insanları görmek hoşuma gidiyor ve doğru yolda olduğumu hissetiriyor. 38 Yasındayım. 45 yasında kurumsal hayatı bırakmayı planlıyorum. Bugüne kadar planladığım her şeyi (kariyer anlamında) zamanından önce yaptım.

Benim de forum katılımcılarından 1-2 isteğim olacak.

1) Borsa içi konuşmalarda, cauti hocamızdan yükü alalım ve herkes beğendiği beğenmediği veya ilgilendiği sektör/hisseler hakkında bilgi yazsın. (alım satım tavsiyesi anlamında değil). Mesela, kruvaziyer sektörü , turizm sektörü içerisinde en son düzelen sektör olacak bu yüzden global yatırım holding'e mesafeliyim ya da liman sektör kar marjı çok yüksek bu yüzden global yatırım holding'i beğeniyle takip ediyoum gibi.

2) En önemlisi: Borsa dışı yatırımlar, ya da harcamalar: Mesela, arsa/konut/ofis alımları, Eurobond , emtea lar v.s. konuşmak isterdim.

Konuda emeği geçen herkese teşekkürler.

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Doğru aslında ama siz öyle değilmiydiniz herşeyi zaman ayırma vs yanlış mi hatırlıyorum plan hedef vs

Asansör düğmesine başarım sonra ayakkabımı bağlarım diyen

Mart Nisan Mayıs ayındaki planlarımın hepsi iptal oldu .

Haziran belli değil .

Temmuz ve sonrasına corona nedeniyle bir plan yapmadım ve yapar mıyım bilmiyorum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben de planlama kökenli olduğum İçin, olumsuz ihtimalleri göz önüne alır ve ona göre a b c planları yaparım...ama ana senaryoyu belirlerken düşük ihtimalli olanları merkeze yerleştirmem.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Bugunde dis piyasalar kipkirmizi. 3-4 gundur ustuste. Insallah gunicinde avrupa ve vadelilerde daha olumlu gelismeler olur

Sayfa 868/1230 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •