Sayfa 555/935 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon
Arama sonucu : 7473 madde; 4,433 - 4,440 arası.

Konu: Dolar/TL 'nin geleceği

t
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Yerel para cinsinden borçlar hazinenin merkez bankasından borç alma yöntemi ile yani para basarak ödenebilir. ABD ya da benzeri yabancı para borcu olan ülkeler öderken belki biraz zorlanabilir...

Borç yeni borç alarak ödendikçe faiz nedeniyle daha da büyüyor. Borç yeni borç alınarak çevrildikçe her defasında katlanıyor. Ben de buna dikkat çektim zaten....

Fed ABD hazinesine ait değil ki. FED para basıp ABD hazinesine verirse karşılığında hazine tahvili alıyor. ABD hazinesi FED’e faiz ile borçlanmış oluyor. Sistem böyle kurulmuş...

ABD hazinesi borçlarından kurtulmak için ya giderinden fazla vergi toplamalı yada FED’e el koymalı...
    3 çözüm daha var;
    1-Fed bastığı parayı hazineye negatif faizle verir...
    2-Abd hazinesi az bulunur maden alaşımlarından trilyonlarca dolarlık metal para basıp Fed’e verir ve trilyonlarca dolarlık tahvilini geri alır.... (Hazinenin kağıt basma yetkisi yok. Ama metal para basabiliyor)...
    3-Abd hazinesi Fed’e paralel yeraltı banknot matbaası kurup kalpazanlık yapar.....

3.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Fed ABD hazinesine ait değil ki. FED para basıp ABD hazinesine verirse karşılığında hazine tahvili alıyor. ABD hazinesi FED’e faiz ile borçlanmış oluyor. Sistem böyle kurulmuş...

ABD hazinesi borçlarından kurtulmak için ya giderinden fazla vergi toplamalı yada FED’e el koymalı...
    3 çözüm daha var;
    1-Fed bastığı parayı hazineye negatif faizle verir...
    2-Abd hazinesi az bulunur maden alaşımlarından trilyonlarca dolarlık metal para basıp Fed’e verir ve trilyonlarca dolarlık tahvilini geri alır.... (Hazinenin kağıt basma yetkisi yok. Ama metal para basabiliyor)...
    3-Abd hazinesi Fed’e paralel yeraltı banknot matbaası kurup kalpazanlık yapar.....
    Bu açıdan düşünmemiştim. O zaman sorunuza cevap reel büyüme dışı pek bir seçenek yok. Diğer yandan bildiğim kadarıyla Hazine, kâğıt paranını belli bir oranı ile metal para basabiliyor. Orada bir üst sınır var.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ili...asladi/1834730

Gövde dolgusu hacmi açısından Türkiye’nin 2’nci, kurulu güç açısından Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarından sonra Türkiye’nin 4’ncü büyük barajı olacak. Türkiye’nin hes’lerden üreteceği elektriğin %10’u bu barajdan üretilecek...

Tamamlandığında dünyanın en yüksek 3’ncü barajı olacak Yusufeli barajı da önümüzdeki yıl bitiyor inşaallah....

Türk devletlerinin Hazar Denizi’ndeki deniz kuvvetlerini Türk Savunma Sanayi şirketleri donatıyor....

https://www.defenceturk.net/turkmeni...eniz-koruyacak

İtalya’nın Türkiye’den yardım taleb etmesiyle MİT tarafından kurtarılan,
    18 ay önce terör örgütleri tarafından Kenya’da kaçırılan İtalyan vatandaşı Silvia Romano çok mutlu görünüyor;

8.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    İtalya’nın Türkiye’den yardım taleb etmesiyle MİT tarafından kurtarılan,
    18 ay önce terör örgütleri tarafından Kenya’da kaçırılan İtalyan vatandaşı Silvia Romano çok mutlu görünüyor;
    Dolar/TL'nin geleceğini direkt etkileyecek bir haber.

Bunu paylaştığın iyi oldu. pozisyonumuzu ona göre alalım.

Teşekkürler gazman.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 555/935 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •