Sayfa 400/748 İlkİlk ... 300350390398399400401402410450500 ... SonSon
Arama sonucu : 5981 madde; 3,193 - 3,200 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    Ruhsatlar, rezervler, bütün bunları tartışmadan önce devletin bu şirketi altında büyütmek gibi bir niyeti var mı? Önce bu sorunun cevabını bulmak gerek. Eğer varsa Söğüt'le Gübre'nin işi?
    Bence güzel soru. Söğüt'ü Gübre'nin işletmek için adım atması, devletin buna müsaade etmesi bizim buradan görebildiğimiz kadarıyla saçmalığın daniskası. Halihazırda elindeki yatırımlarla hemen yarın oradaki altını çıkarmaya başlayabilecek bir devlet şirketi varken bu işlerle uzaktan yakından alakası olmayan bir gübrecinin bunu yapmaya kalkması nereden baksan israftır.

Mantıklı olan hakkaniyetli bir rödavans anlaşması ile kozal'ın o madeni çıkarmaya başlaması idi. Ama olmayacak işler oluyor maalesef.

2.  Alıntı Originally Posted by Feragat Yazıyı Oku
    Merhaba Yasemin hanım Kozalda 25 milyon , kozaa da 20 milyon İpek'e de 12 milyon para çıkışı var . Grupların olmadığını söylüyorsunuz tabi bunu ben ispat şuan edemem ama ben Kardemir D , Sasa ve Albrk gibi hisselere de girdiklerini biliyorum nereden mi ? Piyasadan duyuyorum . Bunları ispat edemem ispatım sadece gün için ataklara ve haftalık durumlarına bakarak kesin emin oluyorum .yakın zamanda belli olur .mesela ALbrk hissesi. Kesinlikle alın satın demiyorum grup varmı izlersiniz.

Altın çıkarken neden kozaa ve Kozalda toplam 45 milyon tl çıkış oldu ? Çünkü spek gücünü göstermek istiyor böyle çıkış bugün olması manidar değil mi 15 liaralara çıkmış olan ipekeyi zaptetmem yoksa 2-3 tavan daha çekse 20 lira olacaktı kozaa 12-13 lerde .. planı bozulacaktı çüm gücünü kullanıyor . Kullansın farketmez . Spek endeksin çökmesini bekledi baktı çökmüyor kasıtlı tüm kozunu oynuyor . İpeke deki grup aptal değildir bir daha dipten toplamak varken bu satışı 15 lerden karşılayacak kadar . Adamlar toplamda 55 milyon tl çıkmış gibi bakalım . Hakimiyeti koxaa da fazla ve Kozalda da gerçek yabancının bir kısmı borsadan çıktığı için orada spekin gücüde arttı . Neyse haftalık bakılınca pirimli kapattılar .

En doğrusunu Allah bilir.
    İpek'e içindeki yazmışım 15 liralardan neden karşılasınlar 12 .2 kere kadar düşmüş hisseyi 13.7 kere kadar toplamak varken ...

Spek boşa haraket ediyor vursun dibe istediği kadar . Endekse sert satışlar gelmesin yeter

Alıntı Originally Posted by ilco Yazıyı Oku
    Son dakikalardaki hareketi hangi kurumlar yaptı acaba, Nevli kardeş pasta paylaşabilir misin.
    #KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05111202233633
    #IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05111203065196
    #KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05111203414416

4.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    maden işi kısmet işi altın umarsınız bakır çıkar
    ama 110 sahadan kesin bişey çıkar
    dediğim gibi koza altının buna ihtiyacıda yok elindeki nakiti doğru yönlendirmesi bile yeterli olur
    ar-ge gideri her dönem yapılıyor tek avantajı maliyetin tl olması
    iyi yönetilirse yani atıl işler olan taşıma turizm gıda vs düzgün fiyata satılır ,oluşan fon düzgün yatırımlarda değerlendir ( benim kafamda hep tmsf elindeki enerji şirketlerinin alımı paranın hazineye intikali koza grubunun enerji şirketine dönüşmesi var )
    ama grubu satmaya kararları varsa bunu yapmazlar
    koza grubunda hikaye bitmez
    Mevcut mevzuat kar eden şirketlerin satılmasına izin vermiyor galiba. TMSF başkanının böyle bir açıklaması vardı. Akıllarında satmak varsa mevzuat değiştirmek bir khk'ya bakar o ayrı konu da, şu anda satılmasının gündemde olduğuna dair bir işaret yok. Ayrıca henüz mahkeme bile tam olarak sonuçlanmış değil ki onu bırakalım da şirket genel kurul bile yapamıyor. Kaldı ki satmak falan...

5.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Bence güzel soru. Söğüt'ü Gübre'nin işletmek için adım atması, devletin buna müsaade etmesi bizim buradan görebildiğimiz kadarıyla saçmalığın daniskası. Halihazırda elindeki yatırımlarla hemen yarın oradaki altını çıkarmaya başlayabilecek bir devlet şirketi varken bu işlerle uzaktan yakından alakası olmayan bir gübrecinin bunu yapmaya kalkması nereden baksan israftır.

Mantıklı olan hakkaniyetli bir rödavans anlaşması ile kozal'ın o madeni çıkarmaya başlaması idi. Ama olmayacak işler oluyor maalesef.
    söğüt maalesef gitti gübre kendi maden firmasını kurdu ilk kayyum zamanında sözleşmeyi koza ihlal etti ilk kayyumlar avukatlardı
    hayatında 1 milyon tl görmemiş avukatlara milyar dolarlık şirketleri yönettirdiler , 2 sene içine ettiler,sonra tmsfy geçti, tmsf önerisini yapanlardan biride benim cimerden çok yazdım , tmsf bankalar mevzunda şirket yönetmeyi çok iyi becerdi,tecrübe yüksek, tmsf geçince koza grubu yükselmesi başladı ; o zamanda anlaşma şartları ihlal oldu
    gübrede fırsatı kaçırmadı heme davayı açtı ve kazandı

6. Kozalda yaklaşmayın önünüze dağları yığarim deniyor galiba.

7.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku

Kozal gözden çıkarılmışssa bence ancak böyle bir hamle yapılabilir. Müsadere kararı sonrası genel kurul toplanabiliyor. Ancak yargıtayın onayı bekleniyor diye biliyorum. Böyle bir durumda da müsadere edilen hisselerin satışıyla şirketin yönetimi el değiştirebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Mevcut mevzuat kar eden şirketlerin satılmasına izin vermiyor galiba. TMSF başkanının böyle bir açıklaması vardı. Akıllarında satmak varsa mevzuat değiştirmek bir khk'ya bakar o ayrı konu da, şu anda satılmasının gündemde olduğuna dair bir işaret yok. Ayrıca henüz mahkeme bile tam olarak sonuçlanmış değil ki onu bırakalım da şirket genel kurul bile yapamıyor. Kaldı ki satmak falan...
    şirket genel kurul yapılmasında bir engel yok
    yarın bile genel kurul kararı alabilirler
    temettüde dağıtabilir faaliyet konusu da değiştirebilir
    geçmiş yıllar yönetim kurulu ve finansal tablolar ibra edilmez
    son 4 sene ibra edilir bunun önünde hukuki bir engel yok
    temettü dağıtırsa koza-ipek holding payları kamu bankasında açılan bir hesapta mevuata yatırılır dava sonuçlanana kadar
    dava sonuçlanır hisseler devlete geçerse para hazineye intikal eder,devlete geçmezse para koza ipekte kalır

Sayfa 400/748 İlkİlk ... 300350390398399400401402410450500 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •