Sayfa 889/1230 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku
    sn Cautionary,

sizden ve çevremden gıda ve tarımın önemi artacak cümlesini çok duyuyorum, bu önem tam olarak neyi ifade ediyor? türkiye de insanların gıda tüketimi artmayacak, ihracaat olarak düşünüyorsanız bununda sınırlı olacağını düşünüyorum çünkü türkiye de gerek yerel yönetimlerde gerek çiftçilerde dünya ile rekabet edecek vizyon yıllardır göremiyorum.

"gıda ve tarımın önemi artacak" cümlesini biraz açabilir misiniz?
    Malesef dediklerinizde haklisiniz.
    Ciftci egitimden kaciyor dedi Hektas genel muduru de ama sirket olarak bir tirla ayaklarina gidiyorlar.
    Yeniliklere acik bir ciftci nesli yetistirmeye calisiyorlar.
    Ben koronanin bu alanda bir kirilim yaratacagini, daha genc daha iyi egitimli, yeniliklere acik, yeni nesil ciftci jenerasyonu yaratacagini umuyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Bende kendi capimda kucuk bir narenciye ciftcisi olarak sunu eklemek isterim. Inanin ozellikle son 3-5 yildir yeni nesil ciftcilerin (cogu aileden kalma) vizyonu cok farkli. Yurtdisi egitimleri, danismanlar, 5-10 yillik projeksiyonlar vs vs vs. Aynen buyuk bir sirketin CEOsu gibi bakis acilari. Hem bu isi zevkle ve vizyonla, hemde profesyonelce, sadece gunu degil yarinida dusunerek yapan, profesyoneller artiyor

Mahsullerin %90i direk ihracata gittiginden, ve mlsf ciftci olmanin yillardir diger profesyoneller gibi saygi duyulan bir kartviziti olmamasindan dolayi, cogu kimse bunu goremiyor ama bu isi profesyonelce yapan insanlarin sayisi gun gectikce artiyor.

Umarim bu surec bize iyi bir ders olur. Gidecegimiz hala cok yol var. Devlettende gelecek gerekli tesvik ve egitimlerle tarim ve hayvancilikta insallah hak ettigimiz yere geliriz. Gelmeliyizde, bana gore baska secenek yok artik. Kendi gelecegimizi baskalarina emanet etmekten acilen vazgecmeliyiz

YTD

3.  Alıntı Originally Posted by Wshark Yazıyı Oku
    Bende kendi capimda kucuk bir narenciye ciftcisi olarak sunu eklemek isterim. Inanin ozellikle son 3-5 yildir yeni nesil ciftcilerin (cogu aileden kalma) vizyonu cok farkli. Yurtdisi egitimleri, danismanlar, 5-10 yillik projeksiyonlar vs vs vs. Aynen buyuk bir sirketin CEOsu gibi bakis acilari. Hem bu isi zevkle ve vizyonla, hemde profesyonelce, sadece gunu degil yarinida dusunerek yapan, profesyoneller artiyor

Mahsullerin %90i direk ihracata gittiginden, ve mlsf ciftci olmanin yillardir diger profesyoneller gibi saygi duyulan bir kartviziti olmamasindan dolayi, cogu kimse bunu goremiyor ama bu isi profesyonelce yapan insanlarin sayisi gun gectikce artiyor.

Umarim bu surec bize iyi bir ders olur. Gidecegimiz hala cok yol var. Devlettende gelecek gerekli tesvik ve egitimlerle tarim ve hayvancilikta insallah hak ettigimiz yere geliriz. Gelmeliyizde, bana gore baska secenek yok artik. Kendi gelecegimizi baskalarina emanet etmekten acilen vazgecmeliyiz

YTD
    Belirttiginiz gibi tr de yeni nesil ciftcilerle birlikte tarimda verinlilik artiyor.

Tr de verimsiz bir tarim var. Ozellikle cok kucuk olcekte tarim yapildigindan verim ciddi oranda dusuyor. Ufak ufak arziler icin herkesin kendine ait traktoru ve ekipmani var. Bu ekipman ve is gucu ufak olcekli islerde verimsiz bir sekilde kullaniliyor. Ilerleyen yillarda tarimda buyuk sirketlerin cikacagini dusunuyorum.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Suyun olduğu avantajlı yörelerde çiftçilik kar getirebilir.Ancak hükümet fiyat artışlarını sınırlamak için ithal tarım ürünleri ikamesi politikaları ile verimsiz çalışan ancak geçmişte Türkiye'yi büyük ölçüde kendine yeterli yapan tarımı cazip olmaktan çıkardı.Tabi akaryakıt,tohum ve gübre maliyetleri de aynen çiftçiye yansıyınca tarım şu girdiler ile sıkıntısı göz önüne alındığında cazip değil.Ne zaman tarım politikaları değişip tarım para kazandırır hale gelir o zaman genç insanlar şehirlerden köylerine dönerler ve üretim artar.Yoksa sınırlı tarlalarda yapılan nafaka tarımı maliyetleri ile ve arada bu kadar aracı ile 85 milyonu makul fiyatlar ile doyurmak mümkün değil.İcinde bulunduğumuz kötü ekonomik koşullarda uzunca bir süre tarıma kayda değer bir destek mumkun gözükmüyor.Ayrica tarımda gayrimenkul,madencilik v.b sektörler gibi iştah kabartan bir rant ta yok.

5. tarıma başlasam yas meyve sebze isine girmem. 1 haftada çürür.
    tarimda sadece maliyetler degil satis da problem.
    samani yazin satarsan x lira kisin 2.5 x e kadar cikti bizim oralarda.
    saman bugday susam ve kuzu eti.
    koye donsem bu portfoyu yaparim.
    ucuzsa satmam curumez mal.
    kuzu eti isinde iyi para var.
    her zaman talep var.
    susam masrafsiz bitki su falan istemez.bi tek ektigini cikarmak sanattir kolay cikmaz.
    onun harici zor para kazanir .
    nohut misal ekersin 1 sene ugrastirir adami.
    yas sebze meyve desen seninki cikinca iner 1 liraya depolayayim desen devlet gucu lazim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Goji berry yetiştirin.

7. CCOLA Sorulmuş: (TEB Yatırım'ın görüşleri - Yatırım tavsiyesi değildir)

CCOLA 1Ç20 finansal sonuçları – Olumlu

Coca Cola İçecek 1Ç20'de 127 milyon TL net açıkladı. Bu rakam, 88 milyon TL olan piyasa tahmini ve 103 milyon TL olan tahminimizden daha iyi. Beklediğimiz gibi, şirketin operasyonel performansı 1Ç20’de güçlüydü. Net karın beklentileri aşmasındaki ana faktör ise TL’nin değer kaybına ve CCİ'nin hedge sonrası 1,3 milyar TL'lik kısa döviz pozisyonuna rağmen, yılın ilk çeyreğinde 23 milyon TL net kambiyo karı idi. Biz ise 1Ç20'de 91 milyon TL net kambiyo zararı bekliyorduk.

Gelirler, beklendiği gibi % 21 artışla 2,6 milyar TL'ye yükseldi. Toplam satış hacmi %3.8 artarken, bu artıştaki en önemli etken uluslararası operasyonlar (+6.6%), özellikle Orta Asya (+% 14,5) ve Pakistan (zayıf makro koşullara ve Mart ayında sokağa çıkma yasağına rağmen +6.5%) oldu. Türkiye'de satış hacmi neredeyse yataydı. Ancak, restoran kanalının salgın nedeniyle kapanması nedeniyle daha karlı olan küçük paketler ve şekersiz ürünlerin satışları azaldı.

FAVÖK, bizim 387 milyon TL olan tahminimize paralel olarak yıllık % 21 artışla 388 milyon TL'ye yükseldi, ancak 374 milyon TL olan piyasa beklentisinin biraz üzerinde açıklandı. FAVÖK marjı 10 baz puan artışla % 14,8'e yükseldi, ancak kur etkisini azaltmak için uygulanan nakit tahsisi metodolojisi 1Ç20 finansalları itibariyle sona erdi. Bu metodolojinin 1Ç19 FAVÖK marjı üzerinde 188 baz puan pozitif etkisi olmuştu. Nakit tahsisi etkisi hariç tutulduğunda, FAVÖK marjındaki üstün iyileşme, fiyat artışlarına (birim kasa başına gelir, Türkiye'de %18, diğer piyasalarda YP etkisi hariç % 6,5 yükselmiştir) ve bazı pazarlardaki bazı emtialarda daha düşük alım fiyatlarına bağlanabilir.

CCİ, pandemi süresinin belirsizliği nedeniyle 2020 öngörülerini geri çekmeye karar verdi. Belirsizliğin sona ermesiyle şirket yeni öngörülerini açıklayacak.

Açıklanan sonuçları olumlu olarak değerlendiriyoruz.

8. CCOLA, bireysel olarak evde kalanların gazlı içecek tüketimleri arttı, lakin ccola için karlı taraf, restaurant-otel-cafe-bar ve turizm sektörü. Bu nedenle evde kalanlardan gelen kar, diğer alanlardaki zararı pek karşılamıyor. Bu nedenle, gıda ve teknoloji firmaları kadar, virüsten pozitif etkilenecek bir durumları olmadığını düşünüyorum.

Sayfa 889/1230 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •