Sayfa 736/899 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 5,881 - 5,888 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. 1,16 değişim oranı olmaz.
    SPK onaylamaz ve soda da şov başlar.
    Saçma bir fiyatlama var.
    1,16 şişe fiyatı ve temettü ye göre bile 5,75 olmalı hala gözü aşağılarda.
    Ama bu iş kursaklarında kalacak.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by alanlı Yazıyı Oku
    Yani aşk, ihtiras, soygun, aldatma hepsi bu filmin içinde ve film devam ediyor.
    Soda için haksızlığın bariz kanıtı şu:
    2019 yılında ABD yatırımı için 440mTL para gönderdi..
    ABD yatırımı getirisi ancak İNA metodu ile hesaplanabilir, çünkü 2023te devreye girecek.

Diğer 3 metot: (Piyasa yaklaşımı, Net Varlık, Borsa Değeri) ABD yatırımını kapsamaz..

PWC İNA fiyatı 12,07 TL çıkmış, diğer metodları da haksız yere devreye sokunca fiyat 9,32 ye düşmüş..

Eeee nooldu ABD ye giden 440mTL, buhar oldu... ki bu rakam hisse başına 0,44TL eder az diil..

Zaten Sn Alanlı da çok güzel noktaya vurgu yapmış, kardeşim kimya ile camı niye birleştiriim ki, ben cam istemiyorum.

NOT: yorumu beğendiyseniz bi itibar puanınızı alırım...

3.  Alıntı Originally Posted by ValueInvestor Yazıyı Oku
    Soda için haksızlığın bariz kanıtı şu:
    2019 yılında ABD yatırımı için 440mTL para gönderdi..
    ABD yatırımı getirisi ancak İNA metodu ile hesaplanabilir, çünkü 2023te devreye girecek.

Diğer 3 metot: (Piyasa yaklaşımı, Net Varlık, Borsa Değeri) ABD yatırımını kapsamaz..

PWC İNA fiyatı 12,07 TL çıkmış, diğer metodları da haksız yere devreye sokunca fiyat 9,32 ye düşmüş..

Eeee nooldu ABD ye giden 440mTL, buhar oldu... ki bu rakam hisse başına 0,44TL eder az diil..

Zaten Sn Alanlı da çok güzel noktaya vurgu yapmış, kardeşim kimya ile camı niye birleştiriim ki, ben cam istemiyorum.

NOT: yorumu beğendiyseniz bi itibar puanınızı alırım...
    Puan köpeğiniz olsun sayın ValueInvestor

4. Birleşme ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları dan 06.05.2020
    23- Soda Sanayii A.Ş.’nin ABD’de bulunan Pacific Soda yatırımı nasıl değerlendi?
    Değerleme tarihi itibariyle yatırımın henüz faaliyete geçmemiş olmasından dolayı faaliyet karı veya nakit akımı oluşmamaktadır. Dolayısıyla; Pacific Soda'nın değerleme çalışmasında en anlamlı yöntem olarak Gelir Yaklaşımı kapsamında İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi kullanılmıştır. İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi Uluslararası Değerleme Standartları'na uygun olarak tatbik edilmiştir. İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi neticesinde projenin toplam net bugünkü değeri tahmin edilmiştir. Projenin toplam net bugünkü değeri hesaplanırken proje için öngörülen toplam yatırım harcamalarının ilgili yıllardaki nakit çıkışları dahil edilmiştir. Dolayısıyla, projenin toplam net bugünkü değeri ilgili yatırım harcamaları yapıldıktan sonra kalan değerdir.
    İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi kapsamında dikkate alınan iş planı tahmini rezerv ömrü ile paralel olarak oluşturulmuştur. Projenin toplam net bugünkü değerinin pozitif çıkması proje iç verimlilik oranının (Project IRR) net bugünkü değer hesaplamasında dikkate alınan iskonto oranından (Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti) önemli ölçüde yukarıda olduğunun göstergesidir ve proje karlılığı/getirisi ile doğru orantılıdır. Proje mevcut safhası itibariyle birçok risk unsuru barındırmaktadır. Bu anlamda özellikle nakit akışlarının başlamasına önemli bir süre olan (Pacific Soda yatırımı gibi) projelerin değerlemeleri, hali hazırda nakit yaratan şirketlerin değerlemelerine göre doğal olarak düşük çıkmaktadır. İlerleyen yıllarda bu risk unsurlarının ortadan kalkıyor olması ve nakit sermaye yatırımlarına bağlı olarak projenin toplam net bugünkü değeri çok daha yüksek bir rakamı ifade edebilir.

http://www.sisecamkimyasallar.com/tr...rlar/bultenler
    Doğal Soda Yatırımı Hakkında
    Değerli Yatırımcılarımız, Paydaşlarımız,
    21 Haziran 2019 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yaptığımız ABD yatırımına ilişkin açıklamada da belirttiğimiz üzere, sizlerden de gelen bilgi talepleri doğrultusunda Topluluğumuza değer katacağına inandığımız çok önemli adıma yönelik bilgi paylaşımına şeffaflık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak devam ediyoruz.
    Bildiğiniz üzere, Şişecam Kimyasallar grubunun amiral gemisi Soda Sanayii A.Ş. üç ülkede ürettiği sentetik soda ile sentetik üreticiler arasında küresel anlamda 2,4 milyon ton üretim kapasitesiyle 7.sırada yer almaktadır. Şirketimizin güçlü finansal yapısı ve nakit pozisyonuna karşın; mevcut üretim lokasyonlarında kapasite artışına yönelik fiziksel kısıtlar nedeniyle, uzun süredir sürdürülebilir büyümeye yönelik ortaklık, satın alma, yatırım fırsatlarını kollamakta olduğumuzu her vesilede sizlerle de bir süredir paylaşmaktaydık.
    Global soda üretiminin %75’i sentetik, %25’i doğal olarak gerçekleşirken, sentetik soda üretimine göre daha düşük maliyetler ile üretilebilen doğal soda kapasitesi de arttıkça global rekabetin de ciddi şekilde artacağı bir gerçektir. Ayrıca sektörün dinamikleri çerçevesinde sentetik sodada yapılan kapasite artışları marjinal düzeyde kalırken, bunun aksine doğal sodada yüksek tonajlı üretim imkanı mevcuttur. Global soda talebinin kapasiteye göre daha hızlı büyüyeceği, en önemli girdi verilen cam ve deterjan sektörlerinin önümüzdeki dönemde yıllık ortalama %2 büyümeye devam edeceği, özellikle talepteki artışın Hindistan, Güney Amerika ve Afrika’da dünya ortalamasının da üzerinde gerçekleşeceği ama buna rağmen yine de Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın global talebin %70’lerin üzerinde bir tüketim ihtiyacına işaret etmesi gibi beklentiler bizi yatırımlarımızın doğal soda yönünde olmasına teşvik etmiştir.
    Eşit üretim ortaklığı ile Ciner Grubu ile ABD’nin Wyoming eyaletinde bu fırsatı değerlendirme kararımızın arkasındaki en önemli gerekçeler arasında pazara ilişkin beklentiler, doğal soda üretiminin sentetiğe kıyasla yüksek karlılık seviyeleri olmasının yanı sıra, Ciner Grubu’nun da bu alanda dünyanın bir numaralı üreticisi olarak sahip olduğu know-how ve tecrübedir. Bildiğiniz üzere, Şişecam Kimyasallar Grubu hali hazırda sentetik soda alanında da dünyanın diğer bir numaralı üreticisi olan Solvay ile uzun yıllardır benzer yapıda bir ortaklığı başarı ile yürütmektedir.
    Yönetsel, finansman ve üretimden pay anlamında tamamen eşit koşullarda yürüyecek bu ortaklık ve yatırıma ilişkin bazı rakamsal beklentilerimiz ise şu şekildedir:
    Yatırım Tutarı: Toplam yatırım tutarının yaklaşık 2 milyar $ seviyesine yakın olması beklenmektedir. Bu tutarın ortaklarca %20 sermaye-%80 kredi ile eşit miktarda finanse edilmesi öngörülmektedir. Payımıza düşen yatırım harcamalarının ağırlıklı 2021-2023 döneminde yıllık olarak 200-250 milyon $ seviyelerinde gerçekleşmesi planlandığından, kredinin 2021’den itibaren harcama tutarlarına paralel şekilde kullanılması beklenmektedir. Muhtemel kredinin koşullarının bu yatırım döneminde geri ödemesiz, ancak üretime geçtikten sonra 10+ yılda geri ödemeli olacak şekilde oluşturulması hedeflenmektedir. 2019-2021 dönemindeki yatırım tutarı ise son derece düşük olup, yatırımın yasal izin süreçleri ile ilgili olacağından, sermaye ile finanse edilmesi planlanmaktadır.

Ciro, FAVÖK Etkisi: 2024 yılı içerisinde üretimin başlamasıyla, nakit ve ciro yaratması planlanan bu yatırımdan Topluluğumuz payı olacak 1.25 milyon ton doğal soda ve 100bin ton sodyum bikarbonatın ABD pazarının yanı sıra yakın coğrafyalara ihracatı planlanmaktadır. Fiyatların yükselme beklentisine rağmen, konservatif olarak cari soda ve
    sodyumbikarbonat fiyatlarıyla dahi hesaplandığında, tam kapasite üretimle beraber, Soda Sanayii ve Şişecam’ın cirosuna konsolide edildiğinde yıllık 300 milyon $ seviyelerinde katkı sağlaması beklenmektedir. Üretim maliyetlerinin sentetik sodaya kıyasla daha avantajlı olması nedeniyle de, mevcut faaliyetlerimize kıyasla 250-300 baz puan daha yüksek FAVÖK marjı getirmesi beklenen bu yatırımın iç karlılık oranının %13-15, geri ödeme süresinin de 6-7 yıl aralıklarında olması öngörülmektedir.
    Özellikle 2019-2021 döneminde yatırım tutarının çok düşük olması nedeniyle, kar dağıtım politikalarımızda bir değişiklik olmasını da beklemediğimiz bu yatırım ile beraber, yatırımın tamamlanması sonrasında Şişecam’ın dünyanın en büyük ilk 5 soda külü üreticisinden biri konumuna ulaşacağını da eklemek isteriz.

Yatırıma ilişkin kaydedilen aşamaları sizle paylaşmaya devam edeceğimizi ve olası sorularınız için Yatırımcı İlişkileri birimimize her zaman sc_ir@sisecam.com adresinden de ulaşabileceğinizi bu vesile ile hatırlatırız.
    Saygılarımızla,

KAP
    Şirketimiz ile Ciner Grubu şirketlerinden Imperial Natural Resources Trona Mining Inc. şirketi arasında ABD'nin Wyoming
    eyaleti Green River bölgesinde çözelti madenciliği metoduyla yıllık 2.5 milyon ton soda ve 200 bin ton sodyum
    bikarbonat olmak üzere toplamda 2.7 milyon ton kapasiteli doğal soda yatırımı yapmak üzere eşit hissedarlık yapısı ile
    bir üretim ortaklığı hususunda sözleşme imzalanmış ve kapanış işlemleri gerçekleştirilmiştir.
    Yatırımın 5 yılda tamamlanarak 2024 yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Toplam yatırım tutarının ortaklarca eşit
    oranda paylaşılması ve yaklaşık %80'inin kredi, kalan %20'sinin ise özkaynaklardan karşılanması öngörülmektedir.
    Yatırımın tamamlanmasını takiben, tam kapasite ile üretimin başlayıp, Şirketimizin konsolide cirosuna ve FAVÖK marjına
    olumlu yönde ilave katkı yapması beklenmektedir.

5. Sodacı kardeş!! hazır gazı almışken bu gidişe dur deme artık. Senden 5,79 a doğru bir hareket bekliyorum. önce 5,72 sonra 5,79 indireceksen de 5,63 den aşağı inme bak. seninle anlaşalım

not: teknik düşüncemdir. tamamen tahtacının psikolojisine oynuyorum
    Ek 25041
    Trend olan bir hisse senedini tutarlı bir şekilde belirleyemiyorsanız, kendinizi yanlış sinyallere dayanarak ticaret kararları verirken bulacaksınız. Bir ekonomist, dün tahmin ettiği şeylerin bu gün neden olmadığını yarın bilecek bir uzmandır. : )) Temel analiz ne alacağınızı, teknik analiz hangi fiyattan alacağınızı söyler...

6. vadelide işlem yapan var mı soda şişe paritesi 1.14 altında, ben sepeti doldurdum, pair trade yaparak.

7. Tavan olan hisse senetlerine ve karlılıklarına şöyle bir göz attım, sodanın çeyreklik karının yarısını bile, bir senede geçememiş ama piyasa değeri olarak sodayı geçen bir çok hisse var şu anda. Borsada her şeyin rasyonel olmadığına ait göstergelerden bir tanesi.

Sayfa 736/899 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •