Bu arkadaşlarda bi kapitalizm nefreti var... Nedendir anlaşılmaz.. Gelşmiş ülkeler bu şekilde fıstık gibi yaşayıp gidiyorlar. Geri kalmış ülkelerde, arap ülkelerinde ne olduğu belli olmayan sistemler var. Sürekli fakirlik, savaş, kargaşa ve gerileme var... Gelişniş ülkelerin üretim fabrikaları.
Çin i gözlerinde çok büyütüyor bazıları. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler çin ile ticaret ini kestiği anda çin mahvolur. Çindeki işçi ücretleri ve onların çalışma koşullarını gördüğünüzde, neden çinde üretim yaptırıldığı yada mal alındığını çok iyi anlarsınız.
Bu corona davası diğer ülkeleri akıllandırdı. Hani diyorlar ya troll arkadaşlar; avrupa ülkeleri, amerika dökülüyor, sağlık sistemleri çöktü, maske vs bulamıyorlar.
Onlar bu tip ucuz şeyleri çin yada fakir ülkelerden aldığı için, üretmedikleri için bunu yaşadılar. Yoksa adamlar 10 kuruşluk maskeyimi üretemeyecek. Tabii bu olaydan derslerini aldılar.
Ölüm oranlarının yüksek olmasının nedenide yaşlı nüfusunun çok fazla olması. Bizim bu kadar az ölüm oranına sahip olmamızın sebebi genç nüfusumuz. Bu nedenle hastanelerde yoğunluk olmuyor.
Son olarak bizim vatandaşımız ülkesini sevmekle, partisini sevmeyi aynı kefeye koyuyor. Milliyetçi takılanların hemen hemen hepsinin vatan sevgisi tamamen duygusal. Vatandaş eve ekmek alamıyorum diye ağlarken, saraya 15 tane lüks araç alınıyor, birde üstüne 10 TL bağış toplanıyor. Bu nasıl bir vatan aşkı kardeşim. Bıktık bunların çakma vatan sevgisinden.
Yer İmleri