Bizi ayakta tutan şüphelerimiz... bu işin baş kuralı zarar barışık olmak.. bunun içinde risk yönetimi şart..
Shorttan kazanabileceğimiz maks para 5bin puan. Belki 6-7bin. O da 2-3 gün direk eksi yaparsa. Paçal mal dağıtımı olduğu için bunu sezebilmek, görebilmek inanılmaz zor..
O bakımdan 10bin imiz varsa bunun 2binini riske edersek zararla kapattığımızda; tekrar poz aldığımızda aynı puanı geri alabilelim.
Öteki türlü 200 puanın bile alınması zor olan bir piyasa 10binin hepsiyle girip, 2bin lira zarar edip 10 lot varken 8lot alabiliyorsak; bizim bu zararı çıkartmamız için daha fazla puan kazanmamız gerekecek...
Hekts hisse senedi örneğini vereyim hisse belirttiğim kare içinde çıkışa başlıyor ancak burada işlem yapanlar piyasa yapıcılar, malı dağıtarak alıyorlar. Bunu bizim çözebilmemiz zor.. çözemeyeceğimiz gibi epey bir stresli günler yaşayacağız... tamamen işimiz şansa kalmış..bu grafikte sadece yuvarlak içine aldığımız yani 10-15gün iş gününde sana alım fırsatı veriyor...
Halbuki yuvarlak anında işlem yaparsak 3-4 saat içinde paramızı alıp çıkıyor...
Grafikte esas hacimler, belirginleşmeler o etapta başlıyor... barların boy büyüklüğü zaten ben çıkacağım diyor. Sonuç itibariyle yüzde 8 çıkıyor...
Bir çok strateji var. Kısa vadeli, orta vadeli gibi...
Tabii bu hisseleri ben filtreleme tekniği kullanarak buluyorum, takibe alıyorum, uygun zamanı bekliyorum...

Yer İmleri