Sayfa 32/1003 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Viop - XIX

Bir konuda bilgisi olan var mı?
    Dolar, altın ve gümüş fonları (usdtr, gldtr, gmstr) 1 yıldan fazla süre tutulduğunda vergiden muaf mı?
    Daha geniş olarak, hangi fonlar 1 yıldan uzun süre tutulduğunda vergiden muaf olur?

Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Yeelileede 190 milyar dolar var. Dolar uçacak diye alacak bir çok insanı caydirir %1 çok yüksek. Zamanla eldeki dolarda eriyecek %30 etki etse 60 milyar dolar yapar bunun %10 u borsaya gelse 6 milyar dolar. Yabancının smyilbasibdan beri sattığı hisse senedi 5 milyar dolar di sanırım. Borsada dengeleri değiştirir bu iş.
    Peki, yatırımcı banka gişelerine döviz çekmek için akın ederse ne olur? Altın ve gümüşü çekmek isterse ne olur?

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Dolar, altın ve gümüş fonları (usdtr, gldtr, gmstr) 1 yıldan fazla süre tutulduğunda vergiden muaf mı?
    Daha geniş olarak, hangi fonlar 1 yıldan uzun süre tutulduğunda vergiden muaf olur?
    https://www.isbank.com.tr/contentman...dspa-vergi.pdf

ilgili bölüm sanırım sayfa 7: tam mükellef gerçek kişi sütunu
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Yok.. Bende ilk çıktığından beri usd tr fonu var.. Bazen satıp hisse alıyorum.. Kardan yüzde 10 sakal alıyorlar her türlü

5.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Peki, yatırımcı banka gişelerine döviz çekmek için akın ederse ne olur? Altın ve gümüşü çekmek isterse ne olur?
    Altın zaten bankalar fiziki olarak bazısı 5 kg bazısı 1 kgdan aşağı vermiyor zaten.. Çok konuşulan dthlara ise ya bir gecede hepsi tl ye çevrilir yada şubeye gidip isteyene bir bardak soğuk su yanında tl ye çevrilip verilir başka bi ihitimal yok.. O zamanda dolar kapalıçarşıda fiziki olarak kaçtan satılır allah bilir

6. Swap işi olmayacak galiba
    Diğer türlü bu tip şeylere yeltenmezlerdi
    Kaldık biz bize dum duma

7.  Alıntı Originally Posted by Sercannn Yazıyı Oku
    Altın zaten bankalar fiziki olarak bazısı 5 kg bazısı 1 kgdan aşağı vermiyor zaten.. Çok konuşulan dthlara ise ya bir gecede hepsi tl ye çevrilir yada şubeye gidip isteyene bir bardak soğuk su yanında tl ye çevrilip verilir başka bi ihitimal yok.. O zamanda dolar kapalıçarşıda fiziki olarak kaçtan satılır allah bilir
    Ben bayram öncesi iki günde alabildim. Büyükşehir de iki şubesinde 900 dolar yoktu. Bu kadar uğraşı yatırım için vermedim tabiki dolar borcumuz var onu aradan çıkarmak istedim. Panik olursa hakkından gelrmezler

8.  Alıntı Originally Posted by Sercannn Yazıyı Oku
    Yanılıyosun alayı fiziki dolara geçer. Bu kararlardan sonra ne banka kasası ne borsa millet fiziki altına çevirip saklar (yada dolar) beş kuruş gelmez borsaya.. En kötüsü bugün bunu yapan yarın borsadaki paramıza ne yapmaz.. Şahsen çarşamba çıkıyorum piyasadan
    3-5 çeyrek altın bi kaç bin dolar evet fiziki alır ama 100 bin doları yarım kilo altını nerede saklayacak evdemi? 200-300 bin doları yastık altına koyamaz yatağın şekli şemalı değişir. Evde kal slogani fiziki alanlar için tam uygun olur

Sayfa 32/1003 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •