Borsamızdan 2 sıfır atılacağı dönemde cokta karamsar olmamalı..Eğer bu seferde keklemez iseler yeni zirvelere odaklanmalı![]()
Borsamızdan 2 sıfır atılacağı dönemde cokta karamsar olmamalı..Eğer bu seferde keklemez iseler yeni zirvelere odaklanmalı![]()
KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER... Günahına girdiği tüm mazlumların ahını ABD uzun süre öder. Zalimler için yaşasın Cehennem !
Yansın NEWYORK, Yıkılsın WASHINGTON.
Kaybettiğim paranın önemi yok. Amerikanın yıkılmasına tüm paramı kaybetmeye hazırım.
Bence borsa çöker, amerika yıkılır
Amerikayı da mı ben düşüneceğim. Ben longum.
Ben de pişman olacağım günün birinde.
https://www.youtube.com/watch?v=KJi7a2WJzC0
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sivasın Divriği ilçesinde doğan ve bir dönem dana çobanlığı da yapan Kale Kilitin Onursal Başkanı iş adamı Sadık Özgürün başarı hikayesi genç yatırımcılara örnek teşkil ediyor.
Memleketi Sivasın Divriği ilçesine yapacağı 96 yataklı hastanenin dün temel atma törenine katılan Kale Kilitin kurucusu ve onursal başkanı Sadık Özgür, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas
Dökmetaş ile birlikte kentte gezi ve incelemelerde bulundu.
Burada yaşam hikayesini AA muhabirine anlatan Özgür, Divriğinin Bayırüstü köyünde doğduğunu, 9 yaşında babasını kaybettiğini belirterek, babasının ölümünün ardından durumlarının kötüleştiğini söyledi.
Daha sonra köylülerin zor günlerinde kendilerine yardımcı olduğunu, köyde dana çobanlığı yapmaya başladığını kaydeden Özgür, bir süre dana çobanlığı yaptığını belirterek, o günleri şöyle anlattı:
3-4 çeşit çoban var. Biz dedik ki bize dana çobanlığını verin. 2 kardeşimle bu işi götürelim. Onunla dana çobanlığına başladık. Yılda 90 teneke buğday aldık. Yememizi, içmemizi, üstümüzü başımızı aldık, fakirlikten kurtardık. Dana çobanlığı yaparken sığır çobanlığına geçtim. Baktım bu işin sonu yok, gitmiyor, bir gün evden üvey anam ve çocuklarını bırakıp kaçtım, gittim.
Amcasının o dönem Divriği Kaymakamlığında odacı olarak çalıştığını, onun Kaymakama ricasıyla Divriği Demir-Çelik işletmelerinde çalışmaya başladığını ifade eden Özgür, sabah okuduğunu, öğleden sonra ise torna atölyesinde çalıştığını belirtti.
3 ARKADAŞIYLA BAŞLAYAN İSTANBUL MACERASI
Fabrikada 3 yılda ustabaşı olduğunu, ancak bunun da kendisine yetmediğini anlatan Özgür, 3 arkadaşıyla kafa kafaya vererek, İstanbula gitmeye karar verdiklerini söyledi.
Özgür, İstanbul Tahtakalede bir atölye açtığını, karyola borusu ve gaz ocağı üreterek başlayan işlerinin giderek büyüdüğünü, daha sonra kurduğu fabrikada üretilen mallarının yarısını Türkiyeye, yarısını da yurt dışına ihraç ettiğini belirtti.
Rusyadan Arjantine, Ukraynadan Suudi Arabistana kadar dünyanın 100den fazla ülkesine ihracat gerçekleştiren Kale Endüstri Holdingin onursal başkanı Sadık Özgür, O tempoyla gidiyorum. Bugün 2 bin 600 kişi çalışıyor. Günlük 130 bine yakın kilit üretimi yapılıyor. Yapılan depoda durmuyor, yapılan gidiyor diye konuştu.
DANACI SADIK ÖZGÜR İLKÖĞRETİM OKULU
Hayırsever kimliğiyle de tanınan, son olarak memleketi Divriğiye 96 yatak kapasiteli hastane yapımına başlayan Özgürün, ilçeye yaptırdığı bir okul da, daha önceki işinden esinlenerek Danacı Sadık Özgür İlköğretim Okuluadını taşıyor.
__________________________________________________ ___________
Allah rahmet eylesin, bizleri piyasaya yetiştiren insanlardan birisi idi,kendisinden çok şey öğrendim.
Çobanlıktan Holding imparatorluğuna tırnakları ile kazıyarak bu seviyelere gelmiş bir insandı,Nurlar içinde yatsın.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...luguna-1164447
Son düzenleme : iki gozum; 30-05-2020 saat: 22:55.
Yer İmleri