Sayfa 174/232 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224 ... SonSon
Arama sonucu : 1850 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Dolara Yatırım Yanlış

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben ahlakı atezimle bağdaştırmadım.. anlama konusunda sıkıntı var sende..

din ile ahlakın ilişkisi yoktur dedim.. ahlak dinden çok önce vardı..

kapiş.. ??
    bu imkansız
    din tarihi ile insanlık tarihi eşittir
    dünyada dinin olmadığı bir dönem yoktur

hahhhaaa.. net gerçekler ortada.. kıvırtmalar başlıyor hemen..

hemen saçmalıyor.. çok gördük bunları..

ama net gerçek şu: ahlak kavramı dinlerden çok önceleri vardı ve insanlık tarihi boyunca gelişimini sürdürdü..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ilk insanların ortaya çıkışından insani organizasyonların oluşumuna kadar geçen uzun sürede insanlık bugünkü anlamda dinleri icat etmemişti.. ama mesela şimşek çaktığında korkardı ve onlara özel ad vermiş olabilir.. ama dinler nispeten yeni bir icat..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

hahhhaaa.. net gerçekler ortada.. kıvırtmalar başlıyor hemen..

hemen saçmalıyor.. çok gördük bunları..

ama net gerçek şu: ahlak kavramı dinlerden çok önceleri vardı ve insanlık tarihi boyunca gelişimini sürdürdü..
    ama böyle olmaz sen kendi başına insanlık tarihini yazıyon hiç bir bilimsel gerçekliği yok bunların ve ilginç tarafı hiç bir ateist de senin gibi böyle saçma teori savunmadı

ilk insanların ortaya çıkışından insani organizasyonların oluşumuna kadar geçen uzun sürede insanlık bugünkü anlamda dinleri icat etmemişti.. ama mesela şimşek çaktığında korkardı ve onlara özel ad vermiş olabilir.. ama dinler nispeten yeni bir icat..
    buna sesli güldüm
    senin kafa dumanlı
    böyle bir şeyi ateistler bile savunmadı yahu senin uydurman tamamen

hahahaaa. saçmalayan sensin.. bunu sende biliyorsun ama savunmak zorunda hissediyorsun.. aşarsın zamanla.. okuma listesi verebilirim.. kır zincirlerini.. dogmalar yıkılıyor..

ilk din hangisi ?? diye sorsak

hemen islam diyeceksin şimdi.. ilk insana islam gelmişti şeklindeki manasız tez yani..

senin tarih anlayışında bu kadar işte..

hahahaaa. saçmalayan sensin.. bunu sende biliyorsun ama savunmak zorunda hissediyorsun.. aşarsın zamanla.. okuma listesi verebilirim.. kır zincirlerini.. dogmalar yıkılıyor..
    daha önce de söyledim hiç bir konuda böyle iddialı konuşmam ama bu konu benim özel alanım
    özelden devam edebiliriz
    istediğin soruyu sor

Sayfa 174/232 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •