Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Maskeye %200 300 zam yapandan farkıniz nedir ?
Onlara firsatci denmiyormu ?
Ben televizyonda soylenenleri yazdim sadece.
Hatta dün devletin TRT FM kanalinda, faiz indiriminden sonra konuta zam yapan firsatcilara kanilmamasi gerektigi ve eski fiyatlara kadar pazarlik yapilmasi gerektigi uzerine program vardi.
Direk devlet kanali Firsatci dedi sizler icin. Varsa kaydi acin dinleyin. Gün icinde bir programdi.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konutuna zam yapan grup hayat icinde yapilan zamlarin hicbirine itiraz etmiyordur insallah. Mesela soganin patatesin 10_15 lira ya ciktigi donemlerde arz- talep meselesi olarak bakmislardir olaya!....
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Televizyonlarin ne dedigi beni ilgilendirmiyor. Televizyonlar belli IQ seviyesinin altina hitap ediyor cunku.
Isteyen firsatci der, isteyen baska birsey beni baglamaz, ben kimseye malimi hayrina vermem.
O firsatci diyenlere sor bakalim, o alamadigi ev kendisinin olsa kendisi de zam yapar mi yapmaz mi? Kimse kendini cok akilli sanmasin, kimseyi de salak zannetmesin. Herkes karini maksimize etmeye calisir, bu gayet normal.
Bazı şeyleri daha açık yazmak isterdim...ama kimseyi üzmek, kırmak istemiyorum...bu nedenle, herkes inandığı şekilde devam etsin...Sadece saflık etmeyin, ticaretin gerçeklerini devlet kanalından öğrenemezsiniz...bu kadar diyim size.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Geçen hafta 200 veren olsa satacağın ev bu hafta 250 olduysa bu fırsatçılıkdır.
Ev sahibi bunu yapabilir, serbest piyasada olabilecek durum. Bence burada hata alıcı taraftan kaynaklanıyor.
Bir hafta önce 200 e alamadığım ürünü bu hafta 250 ye almam. Her alıcı aynı şeyi düşünse kampanya bitince evini 150 ye sattığına dua eder ev sahibi.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hükümetin veya hükümetçilerin "fırsatçı" demediği kimse kaldı mı ki?
Soğanı tüm yıl satmak için deposuna koyanlara bile fırsatçı dediler.
Yahu bu işin kırk yıllık yöntemi bu. Sahte düşmanlar yaratmaya bıkmadılar.
Konuya dönecek olursak.
düşük faizli kredinin ekmeğini "alıcı" yeyince problem yok, "satıcı" yeyince niye problem oluyor anlamış değilim.
Satıcı da zamanında o eve belki 120 bin dolar verdi.
Belki şimdi 80 bin dolara zararına satıp kurtulmaya çalışıyor. Belki o da kendince mağdur.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Yer İmleri