Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Neyse güncel piyasadan bir de ben haber vereyim. Elimde uzun zamandır satmaya çalıştığım İstanbul'da bir dairem var, 50 Bin Dolar düşmeme rağmen talep görmüyordu. Halbuki 3-4 sene önce şu fiyata çıksa 1 haftada giderdi. Şimdi biraz ilgi var, satabilirsem Kasım Aralık sonuna kadar beklemeyi ve daha sonra Bodrum taraflarında bir ev almayı düşünüyorum.
Takip ettiğim evin fiyatı faiz indiriminden sonra 2000den 2700e zıpladı. Kışın 1700e kapatabileceğimi düşünüyorum, hayırlısı göreceğiz.
Ben de foruma Antalya 'dan konut hakkında bilgi vereyim eksik kalmayayım.Antalya da konut fiyatları TL bazında 2 yılda %100 arttı. Ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Konyaaltı bölgesinde vatandaşlık ayağına 1 milyon altında ev kalmadı.Ha evler güzel mi güzel yaşanabilir mi yaşanabilir ama bu fiyatlarla konut almak çok zor. 2016 yılında evimi satmak zorunda kalmıştım 315 bin liraya. Bu yıl kredi falan yeniden evimi alayım dedim alabileceğim ev 750 bin.Nakit fazla bağlamadan oturacağım evi almak mantıklı geliyor bana. Bu arada kiram 2 bin lira. Kirada Oturduğum evin değeri 1 milyon üstü. Gelecek 10 yıllık toplam kiram 400 bin civarı olacak.Faizlerle falan alacağım evin bedeli 1 milyon olacak.Yani kendi evimde oturmanın konforu bana 10 yılda 600 bin liraya patlayacak. Kira da oturmaya devam etsem hem daha konforlu bir evde oturacağım hem de daha az para ödeyeceğim ancak kendi evinin verdiği rahatlık zor olacak. Sonuçta bu bir seçim. Ev fiyatları pahalı mı insanlar fırsatçılık yapıyor mu evet yapıyor ama serbest piyasa sonuçta kimseyi yargılamak hakkımız yok bence.Ancak Antalya özelinde insanların akılsızca davrandığını düşünüyorum.Çünkü Antalya turizm şehri.Burda turizm yoksa hiçbirşey yok. Bu yıl Turizm maalesef yok.Sezon sonunda sıkışan insanlar konut satmak zorunda kalacak. O zaman bu fiyatlar belli oranda düşecek.O nedenle ben olsam düşük kredi ortamında konutumu abartmadan satar kendimi garantiye alırdım.
Y.T.D.
Yer İmleri