Sayfa 950/1230 İlkİlk ... 45085090094094894995095195296010001050 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,593 - 7,600 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    herkese merhaba
    Öncelikle böyle bir başlığı açan sn Cautiye teşekkür ederim.
    Bir yerlerde okuyan, gizli çoğunluktan bahsediyordu. Bende onlardan biriyim.
    Yaklaşık 2 haftadır önceki başlığı ve bu başlığın hepsini (1500sayfa) okudum.
    Çok değerli ve Ufuk açan bilgiler var.

Tarzı ve yatırım sabrı için sayın Dudu abimize de çok teşekkür ederim. Bir çok kişinin idolü olduğunu düşünüyorum.

Kendimden bahsedeyim.35 yaşımdayım. Beyaz yaka tabir edilen kesimdenim.
    Çok şükür evimi ve arabamı aldım. Bu iki kalemin borçları bittiği için şuan tasarruf dönemine geçtim.
    3-4 aydır gelirimin belli kısmını biriktirmekteyim. Amacım 11 sene disiplinli bir şekilde tasarruf politikası uygulamak.
    Zaten alışık olduğum bir şey. Hayatımdan çok kısmam, ama har vurup harmandalı savurmam. Malum ülkemizde 6 ay sonramızın garantisi yok.
    Bir çok belirsizlik var.

Yatırım olarak üstadlardan doğru mu yapıyorum, bilmiyorum, fikiri verirlerse sevinirim.

Her ay düzenli olarak para biriktiriyorum şuan. Portföyüm %45 altın, %45 hisse, %10 fon.
    Fon: yurt dışı endeksli bir fon. Bir nevi bes gibi kullanacağım.
    Hisse: şuan 12 adet hisse var. Büyüme ve temettü ağırlıklı hisseler
    Altın: gram altın. Altın hesabı şeklinde.

Her ay maaş yatınca, portfoöy oranını bu oranlara getiriyorum. Buda düşenlerden daha fazla alım fırsatı veriyor.
    Hisselerinde TL karşılıklarını eşitliyorum. Böylece düşenden daha fazla alım imkanı doğruyor.
    2 sene sonra portföy büyüdüğünde, muhtemelen aylık birikim miktarım portföyü dengelemeye yetmeyebilir.
    O zamana kadar stratejimi biraz daha geliştiriririm diye düşünüyorum.

Biraz uzun oldu. Tekrardan herkese çok teşekkürler
    Dogru yoldasin...

Boyle devam et..

Oku arastir, ogren, kendini gelistir...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. https://youtu.be/mISm4gIuVxo

Gecen hafta yine benim paylastigim , forumda ve diger mecralarda bayagi tartisilan videoya Sn. Ozgur Demirtaş konusulan ve tartisilan konular hakkinda yeni bir video cekmis izlemek isteyen icin linkini birakiyorum , herkese simdiden iyi haftalar ....

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by investment34 Yazıyı Oku
    https://youtu.be/mISm4gIuVxo

Gecen hafta yine benim paylastigim , forumda ve diger mecralarda bayagi tartisilan videoya Sn. Ozgur Demirtaş konusulan ve tartisilan konular hakkinda yeni bir video cekmis izlemek isteyen icin linkini birakiyorum , herkese simdiden iyi haftalar ....

Memurları sallayın...Adamın maaşından başka hiç bir ek gelir elde etmemiş...

Arkadaşlar size genel bir sorum olacak. Türkiyede biliyorsunuz krizler bitmez, ideal portfoyde yüzde 80 hisse yüzde 20 nakit (dolar) mı olmalı ne dersiniz ? Olası krizde nakiti kullanıp hisseleri ucuza alırz.

Sizce ideal hisse nakit oranı nedir ?

Dudu hocam siz yüzde 100 hissedeniz sanırım.

Teşekkürler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku

Arkadaşlar size genel bir sorum olacak. Türkiyede biliyorsunuz krizler bitmez, ideal portfoyde yüzde 80 hisse yüzde 20 nakit (dolar) mı olmalı ne dersiniz ? Olası krizde nakiti kullanıp hisseleri ucuza alırz.

Teşekkürler
    Ben anlamam nakit kismindan, benim yeterli kagidim var..

Temettu kisir senelerde parasiz kalip hisse senedi satmamak icin ben yillik giderim x 2 nakit orani ile yola devam ederim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Isini bilen 4 başı ne mamurlar var sayin martind bilseniz kucuk dilinizi yutarsiniz

[emoji3][emoji2][emoji1][emoji16][emoji38][emoji28][emoji1787]

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku

Teşekkürler

6. Aynı şeyleri döndürüp duruyor. Iktisatcilarin problemi de bu işte olay olduktan sonra anlatıp duruyor anladık onları hocam biliyoruz altın bazlı dolar bazlı patates soğan ekmek buğday gümüş platin her şey bazlı alıp bakıyor hepsini de yeri geliyor alıp satıyoruz. Bize hikaye anlatma. Dönüşü gördün 90 binde aldın cok cikti dedin 110 binde verdin en kötü biraz düzün hisse seçimi ile %50 kazancın olur. Ki fazlasını etti çoğu borsacı. Bundan sonra ne olur onu de bize var mı onu diyecek yürek? Yoksa oyna devam ne anladım öyle iktisattan. Mahfi hoca tuvalet kağıdı diyince al borsa çok çıktı mantıksız diyince poz artır para bolluğundan dolayı artıyor herhalde düşmez baksana deyince malı boşalt aynısını reisle dolarda yaparsın. Burada cauti aagbeyin yazdıklarını çok iyi okuyun kıymet bilin değerli beyaz yaka kardeşlerim bunları size başka kimse söylemez...
     Alıntı Originally Posted by investment34 Yazıyı Oku
    https://youtu.be/mISm4gIuVxo

7. ben bu hafta tekfen aldım biraz. 16.4 den.
    normalde artık mal alma kenarda bekle görüşü bana uygun geliyor ama ne bileyim hacim falan görünce birşey olabilir gibi geldi.25 ten beri iyi süründü.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aynı şeyleri döndürüp duruyor. Iktisatcilarin problemi de bu işte olay olduktan sonra anlatıp duruyor anladık onları hocam biliyoruz altın bazlı dolar bazlı patates soğan ekmek buğday gümüş platin her şey bazlı alıp bakıyor hepsini de yeri geliyor alıp satıyoruz. Bize hikaye anlatma. Dönüşü gördün 90 binde aldın cok cikti dedin 110 binde verdin en kötü biraz düzün hisse seçimi ile %50 kazancın olur. Ki fazlasını etti çoğu borsacı. Bundan sonra ne olur onu de bize var mı onu diyecek yürek? Yoksa oyna devam ne anladım öyle iktisattan. Mahfi hoca tuvalet kağıdı diyince al borsa çok çıktı mantıksız diyince poz artır para bolluğundan dolayı artıyor herhalde düşmez baksana deyince malı boşalt aynısını reisle dolarda yaparsın. Burada cauti aagbeyin yazdıklarını çok iyi okuyun kıymet bilin değerli beyaz yaka kardeşlerim bunları size başka kimse söylemez...
    Bizim beyaz yakanın çok sevdiği ekonomistlerdendir Mahfi...O tuvalet kağıdı benzetmesini yapınca, gözümde az olan değeri hepten sıfırlandı. Ülkesini-milletini seven bir birey olarak, ülke değerlerine hakaret edilmesine gönlüm razı gelmez. Twitter dan da bir şeyler yazmıştım kendisine...neyse.

Ayrıca, ekonomistten piyasacı olmaz. Herkes haddini bilecek, çok iyi ekonomist olmak piyasaları, borsayı iyi bilecek demek değil. Zaten benim gördüğüm iyi ekonomistlerin hemen hiç biri borsadan pek anlamıyor. Anlamaması da normal. Borsadan parayı kazanan büyük para, bu parayı hep abartarak kazanır. Düşüşü abartır, çıkışı abartır, abartır da abartır.

Ben bile yarı ekonomist halimle, bir yerden sonra borsadaki hareketleri anlamlandıramıyorum... temel olarak borsada yaşanan son çıkışı nasıl izah etsin ekonomist.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 950/1230 İlkİlk ... 45085090094094894995095195296010001050 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •