Originally Posted by
nosfecagri
Aynı şeyleri döndürüp duruyor. Iktisatcilarin problemi de bu işte olay olduktan sonra anlatıp duruyor anladık onları hocam biliyoruz altın bazlı dolar bazlı patates soğan ekmek buğday gümüş platin her şey bazlı alıp bakıyor hepsini de yeri geliyor alıp satıyoruz. Bize hikaye anlatma. Dönüşü gördün 90 binde aldın cok cikti dedin 110 binde verdin en kötü biraz düzün hisse seçimi ile %50 kazancın olur. Ki fazlasını etti çoğu borsacı. Bundan sonra ne olur onu de bize var mı onu diyecek yürek? Yoksa oyna devam ne anladım öyle iktisattan. Mahfi hoca tuvalet kağıdı diyince al borsa çok çıktı mantıksız diyince poz artır para bolluğundan dolayı artıyor herhalde düşmez baksana deyince malı boşalt

aynısını reisle dolarda yaparsın. Burada cauti aagbeyin yazdıklarını çok iyi okuyun kıymet bilin değerli beyaz yaka kardeşlerim bunları size başka kimse söylemez...
Bizim beyaz yakanın çok sevdiği ekonomistlerdendir Mahfi...O tuvalet kağıdı benzetmesini yapınca, gözümde az olan değeri hepten sıfırlandı. Ülkesini-milletini seven bir birey olarak, ülke değerlerine hakaret edilmesine gönlüm razı gelmez. Twitter dan da bir şeyler yazmıştım kendisine...neyse.
Ayrıca, ekonomistten piyasacı olmaz. Herkes haddini bilecek, çok iyi ekonomist olmak piyasaları, borsayı iyi bilecek demek değil. Zaten benim gördüğüm iyi ekonomistlerin hemen hiç biri borsadan pek anlamıyor. Anlamaması da normal. Borsadan parayı kazanan büyük para, bu parayı hep abartarak kazanır. Düşüşü abartır, çıkışı abartır, abartır da abartır.
Ben bile yarı ekonomist halimle, bir yerden sonra borsadaki hareketleri anlamlandıramıyorum... temel olarak borsada yaşanan son çıkışı nasıl izah etsin ekonomist.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri