Viop ortamı spor gibi degil. Acemi biri için aynı gözüküp tek fark kaldıraç var diyebilir. Bilginin kazanmayı garanti etmediği bir piyasadır viop eskiler be i çok iyi anlar ve aslında kazanmak için yapılması gerekenler çok basittir ama zor olan şey bu basit denen şeyi uygulamak. Kişiyi viopta batıran trende ters pozisyon alıp stopsuz çoğaltıp inat etmek. Margine girildiğinde teminat yatırmak ayrı bir mantıksızlık. Vakum gibi tüm servetinizi çeker. Girdiğiniz pozisyon başarısız olabilir bu normal ama hata diretmek teminatı bitirir. Neredeyse ilk çektiğinden beri vioptayim. Son 8 senedirde sadece viopta işlem yapıyorum. Bu kadar zaman ve para kaybından sonra anladığım şey, hisse paylarda işlem yapılacaksa endexe göre güçlü olanı al, güçsüz olanı sat. Trend tersine işlem yapılacaksa bu işlem in ucu açık olmamalı ve stop emri peşin girilmeli. Uygulamayı başardigim en önemli şey stop emrini duygularıma degil makineye önceden verdim şartlı stop emri. Evet stop patlaması acı verici ama zarar sabit. Sizi her zaman masada tutuyor. Geceye ancak güçlü olduğuna inandığım pozda kalıyorum. Stop koymadığım işlemlerim genelde endexte olur ondada fiyatlar çok abartılı yukarı yada aşağı gittiğinde ve bir cok kişinin battığı yada batma noktalarına geldiğinde trend tersine stopsuz poz alırım fakat ona bile en fazla 1 gün zaman veririm. Önemli olan masada olmak. Yazdıklarım eskiler için degil onlar bunları zaten biliyor fakat burada spot piyasadan viopa yada direk viopa gelenler görüyorum. Çay kaşığıyla alıp kepçeyle bırakmak yada batmak istemiyorsanız siyasi görüşünüzü, duygularınızı bu ise katmayın. Fırsat hiç bir zaman bitmiyor hiç bir şeyi kaçırmazsınız birileri düşerken birileri çıkar. Özellikle son 1 yildir çok iyiyim. Geceleri rahat uyuyorum daha sağlıklı düşünüp daha cesur pozisyonlar alabiliyorum. En büyük güvencem peşin girdigim stop emrim. Milletin deli gibi shortladigi yerde korkusuzca long olabiliyorum. Stopsuz işlem yapmayinnn
Yer İmleri