Sayfa 958/1230 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,657 - 7,664 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sorun demografik yapıda değil. Sorun sosyal güvenlik sisteminin bir sosyal yardım aracı olarak kullanılmasında bayramda verilen 1000 lira ikramiyenin, çalışanın ödediği primle ne alakası var. Veya seyyanen yapılan zamların primle alakası var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Tamamen katılıyorum.Toplanan sgk primleri devlet bankalarına 3 kuruş faizle yıllarca kullandırıldı.İhtiyacı olan kişilere yönelik sosyal yardımların büyük çoğunluğu bu primlerden karşılandı.Sonra da primler emeklilik ücretlerini karşılamıyor bla bla bla. Yeni İşe başlayan kişi için 900 tl. sigorta primi ödeniyor. Adam emekli oluyor verdiği en iyi ücret neredeyse 2 bin lira. Bu insanların çoğu 20 yıl üstü prim ödemiş. Almanya da aynı sitemi uyguluyor.Adamlar da yaşlı nufus bizim 2 katımız belki daha fazla. Verdikleri emekli maaşları en az 2-3 bin euro. Herşeyde olduğu gibi kimse ödediği primin hesabını sormuyor aynı verginin hesabını sormadığı gibi. Kör bir ideolojik bakış ile hepimizin ömrü heba olup gidiyor.
    Y.T.D.

2. Onlar olmasa da mevcut yapı sürdürülemez, onlar olunca olacak olanlar malesef daha kısa sürede olacak oluyor. Liste uzar, Ankarada yapılan ucubeler ( koca metal yapı, saçma sapan park ) başka diğer verimsiz altyapı projeleri hepsi sonuçta hepimizin yiyeceği pastayı küçültüyor o anlamda haklısınız. Ama benim dediğim nokta sa çok önemli, sosyoekonomik seviyesi orta ve üstü aileler çocuk yapmıyor, yapan ikiyi geçmiyor. Alttan nesil gelip da çalışmayınca kim bakacak bizlere? Doğu hariç türkiye nüfus büyümedi negatif. Doğuda da şanlı urfa tek başına sırtlıyor ki oralarda da düşüş çok çarpıcı. Kadın başına 2.1 doğum oranı yakalayamiyorsaniz emekliliğe elveda. Almanya, Japonya için bile bu böyle ki bizim için çok çok daha vahim olacak malesef.
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sorun demografik yapıda değil. Sorun sosyal güvenlik sisteminin bir sosyal yardım aracı olarak kullanılmasında bayramda verilen 1000 lira ikramiyenin, çalışanın ödediği primle ne alakası var. Veya seyyanen yapılan zamların primle alakası var mı ?

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Onlar olmasa da mevcut yapı sürdürülemez, onlar olunca olacak olanlar malesef daha kısa sürede olacak oluyor. Liste uzar, Ankarada yapılan ucubeler ( koca metal yapı, saçma sapan park ) başka diğer verimsiz altyapı projeleri hepsi sonuçta hepimizin yiyeceği pastayı küçültüyor o anlamda haklısınız. Ama benim dediğim nokta sa çok önemli, sosyoekonomik seviyesi orta ve üstü aileler çocuk yapmıyor, yapan ikiyi geçmiyor. Alttan nesil gelip da çalışmayınca kim bakacak bizlere? Doğu hariç türkiye nüfus büyümedi negatif. Doğuda da şanlı urfa tek başına sırtlıyor ki oralarda da düşüş çok çarpıcı. Kadın başına 2.1 doğum oranı yakalayamiyorsaniz emekliliğe elveda. Almanya, Japonya için bile bu böyle ki bizim için çok çok daha vahim olacak malesef.
    Boşver olsun, sen kendini kurtar. Bunları devlet hükümet düşünsün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Onlar olmasa da mevcut yapı sürdürülemez, onlar olunca olacak olanlar malesef daha kısa sürede olacak oluyor. Liste uzar, Ankarada yapılan ucubeler ( koca metal yapı, saçma sapan park ) başka diğer verimsiz altyapı projeleri hepsi sonuçta hepimizin yiyeceği pastayı küçültüyor o anlamda haklısınız. Ama benim dediğim nokta sa çok önemli, sosyoekonomik seviyesi orta ve üstü aileler çocuk yapmıyor, yapan ikiyi geçmiyor. Alttan nesil gelip da çalışmayınca kim bakacak bizlere? Doğu hariç türkiye nüfus büyümedi negatif. Doğuda da şanlı urfa tek başına sırtlıyor ki oralarda da düşüş çok çarpıcı. Kadın başına 2.1 doğum oranı yakalayamiyorsaniz emekliliğe elveda. Almanya, Japonya için bile bu böyle ki bizim için çok çok daha vahim olacak malesef.
    Biz de Kanada gibi gocmen aliriz sece sece, puanlayarak...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Aynen, ben sadece bunun farkındayım bununla ilgili ne yapabilirim onu düşünüyorum düzeltmek veya tartışmak gibi bir amacım yok onu da başkaları yapsın.
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Boşver olsun, sen kendini kurtar. Bunları devlet hükümet düşünsün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Tamamen katılıyorum.Toplanan sgk primleri devlet bankalarına 3 kuruş faizle yıllarca kullandırıldı.İhtiyacı olan kişilere yönelik sosyal yardımların büyük çoğunluğu bu primlerden karşılandı.Sonra da primler emeklilik ücretlerini karşılamıyor bla bla bla. Yeni İşe başlayan kişi için 900 tl. sigorta primi ödeniyor. Adam emekli oluyor verdiği en iyi ücret neredeyse 2 bin lira. Bu insanların çoğu 20 yıl üstü prim ödemiş. Almanya da aynı sitemi uyguluyor.Adamlar da yaşlı nufus bizim 2 katımız belki daha fazla. Verdikleri emekli maaşları en az 2-3 bin euro. Herşeyde olduğu gibi kimse ödediği primin hesabını sormuyor aynı verginin hesabını sormadığı gibi. Kör bir ideolojik bakış ile hepimizin ömrü heba olup gidiyor.
    Malesef Almanya'da da ayni sorun var...

35 yil prim odedikten sonra alinan ortalama maas erkeklerde 1520 Euro kadinlarda 1106 Euro.

Bu nedenle bir cok alman da calisabilirken ozel emeklilik sirketlerine para odeyerek emekliliginde ondan maas almaya calisiyor..

https://www.zdf.de/nachrichten/heute...ahlen-100.html

Bu ozel emeklilik sirketlerine odenen primin bir kismini alman hukumeti karsiliyor, vergi indirimi sagliyor vs

https://www.riester-rente.net/

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Devlet inanın bunu umursamıyor. Ülkede yasallar dahilinde vefat eden eşinin maaşının (belli bir oranda) üstüne kendi emekli maaşını alanlar var.
    Siz 70 yaşındayken 20 yaşında biri ile evlenirseniz. Siz öldükten sonra evlenmezse ömrünün sonuna kadar sizin maaşınızın belli bir yüzdesini çalışmadan alıyor.
    Kız cocukları içinde belli koşullar dahilinde ömür boyu maaş var.
    Sonuçta devlet bunu çözmek istese emekli maaşını asgari ücret seviyesine indirger. Bunun üstünde kestiği primi bes’e aktarır.
    Böylece kamunun uzun vadede yükü sabit kalacak şekilde sistemi sürdürür.

O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,029
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Biz de Kanada gibi gocmen aliriz sece sece, puanlayarak...

Syg,
    sn dudu, herkes göçmenini seçer alır ama biz bakacak adamları değil bakılacakları seçeriz gibime geliyor... son Suriyeli örneği açık değil mi?

Sayfa 958/1230 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •