Sayfa 737/1001 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    İki hafta önce yay aldım. yaylanıp duruyoruz aşağı yukarı, elde var sıfır. Ama uzun vadeli düşünüyorum sabır edersek.
    GBC aldım yine bir miktar. Yabancı Altın ETF lerden oluşuyor. Borsadaki kapanışları artı olmasına rağmen fon eksi getirmeye başladı son 2 gündür. Ben de Azimut portföye önce mail attım bir cevap döndüler sonra tatmin olmadım tekrar bir şeyler sordum maille. Hemen ardından aradılar. Fonun müdürü doğrudan aradı o yapmış bu fonu. Olay meğerse kapanış değeri değilmiş. Amerikada borsada bildiğiniz gibi 16:30 da açılıyor. Anladığım kadarıyla İş bankası üzerinden işlem yapıyormuş bu şirket. (Bir banka üzerinden yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla) bankalar da saat 17:30 a kadar çalıştıkları için getiri 16:30 ile 17:30 esnasında yapılan işlem hacminin ortalaması alınıyormuş. Yani ETF güne eksi başlarsa fon zarar yazabilir ama sonra haliyle kapanışta artı olabilir diyor. Bana bu husus riskli geldi. Bu fonu alacak arkadaşları bilgilendirmek istedim.Fon aslında özel bir fon ama tesrte kalma olasılığı da var. Çünkü 1-2 saatlik seans gibi düşünmek lazım. Bu arada konuştuğum yönetici altında 2000 dolarları görebiliriz diyor yıl sonuna kadar. Ben şahsen o kadar olmayacağını düşünüyorum bu arada. YTD.
    Azimuttan maile cevap almanız, hatta telefonla dönüş yapılması devrim niteliğinde gerçekten. Genelde umurlarında değil müşteri , yatırımcı vs. Müdürünün twit hesabının altı, neden cevap dönmüyorsunuz yakarışları ile dolu. Ben kaç defa yazdım, aradım, ne açan , ne cevap veren var. Gözümü karartıp İtalya merkezine şikayet edecektim maille , üşendim. Bunların da tarzı bu demek diye kabullendim.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Azimuttan maile cevap almanız, hatta telefonla dönüş yapılması devrim niteliğinde gerçekten. Genelde umurlarında değil müşteri , yatırımcı vs. Müdürünün twit hesabının altı, neden cevap dönmüyorsunuz yakarışları ile dolu. Ben kaç defa yazdım, aradım, ne açan , ne cevap veren var. Gözümü karartıp İtalya merkezine şikayet edecektim maille , üşendim. Bunların da tarzı bu demek diye kabullendim.
    daha önce de yazmıştım , gene yazayım ... ingilizcede bir tabir vardır ki Türkçe karşılığı da vardır ; humble ... hayatta olduğu gibi bu mangırlı işlerde de humble olan insanları seçerim... biraz konuşması üslubu tarzı kalite kokacak... bak mesela kelli mark mobius feci zehir gibi bilgilidir yanında çalışanlar da öyle ama adamın en önemli özelliği humble olması... tamam böyle kolum kadar puroyu da yakarsın , moet şampanya da fışkırtırsın güzel tatlı para kazanınca fakat onu böyle herkeşe göstererek yapmazsın... bazı hedge fund yöneticileri var amerikada böyle binaya girerken kimeye selam vermez , asansördeki asansör boy , adamla göz teması kurmaması konusunda tembihlidir işe girerken falan filan ozuruktan insanlığa yakışmayacak şeyler... böyle tepeden bakan insanlarla çalışmam ben...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hisse fonlarımda tkf'yi çıkardım opi koydum yerine. ( mac ve eid duruyor ) -tkf güzel ve hala bence en başarılısı ama endeks çıkarken yetişemeyen fona canım sıkılıyor artık, psikolojik olarak yönetemiyorum.
    değişkenler gma ve eib idi, opb ,okd ve sua ile biraz daha çok fona böldüm. ( sua ve eib daha defansif duruyor, o anlamda da bölünmesini istedim )
    ppf'de halen 'fil' tutuyorum. eurobond borçlanma fonu olarak dbh tutuyorum sadece. ( bu ikisi epeydir değişmedi, zaten portföyün en yüklü kısmı ppf fil'de)
    viop türevde gram altın ve dolar long kontratım var çok az yıl sonu uzlaşmalıda.

çıfıt çarşısı gibi oldu , biraz fazla böldüm ama olsun sepet iyidir. mevduatlar tekrar reel faiz verirse, hepsini satar döneriz mevduata.
    bizler de faizlerin düşmesiyle fonlara yöneldik. ama iyi ki yapmışız sanki

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    valla telefonları zaten çalmıyor üstat. kaptaki adreslerine birkaç kez mail attım. ilk mesajları tatmin edici değildi. Bana tefaşa bak dediler. sonra bir mesaj daha attım sonrasında portföy yöneticisi aradı ve 15 dk kadar konuştuk

5. soldier-get de ayrı bir hikaye ... hayali düşmanları var zamanında don külot da yel değirmenlerine karşı savaşmıştı... arkadaş işine odaklansana 6 aydır tık yok fonunda yassı pil gibi olmuştur yatırımcıların beklentisi , benim oğlum bina okur döner döner yine okur gibi fasit dairede dönüyosun... kendi kurguladığın hayalin gerçeğini yaşamaya başlarsan mortingen ştrase olursun mangır yönetim işinde... işte budur sözlerim ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.

6.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    soldier-get de ayrı bir hikaye ... hayali düşmanları var zamanında don külot da yel değirmenlerine karşı savaşmıştı... arkadaş işine odaklansana 6 aydır tık yok fonunda yassı pil gibi olmuştur yatırımcıların beklentisi , benim oğlum bina okur döner döner yine okur gibi fasit dairede dönüyosun... kendi kurguladığın hayalin gerçeğini yaşamaya başlarsan mortingen ştrase olursun mangır yönetim işinde... işte budur sözlerim ...
    Bu soldier-get'i çözdüm sanırım sonunda. blackwriter olan mı bu ?

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu soldier-get'i çözdüm sanırım sonunda. blackwriter olan mı bu ?
    geçende portföy yönetim şirketinin de adını yazdımdıydıdı... okumadın mı ? crevice portfolio managment falan filon ... diye

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hisse fonlarımda tkf'yi çıkardım opi koydum yerine. ( mac ve eid duruyor ) -tkf güzel ve hala bence en başarılısı ama endeks çıkarken yetişemeyen fona canım sıkılıyor artık, psikolojik olarak yönetemiyorum.
    değişkenler gma ve eib idi, opb ,okd ve sua ile biraz daha çok fona böldüm. ( sua ve eib daha defansif duruyor, o anlamda da bölünmesini istedim )
    ppf'de halen 'fil' tutuyorum. eurobond borçlanma fonu olarak dbh tutuyorum sadece. ( bu ikisi epeydir değişmedi, zaten portföyün en yüklü kısmı ppf fil'de)
    viop türevde gram altın ve dolar long kontratım var çok az yıl sonu uzlaşmalıda.

çıfıt çarşısı gibi oldu , biraz fazla böldüm ama olsun sepet iyidir. mevduatlar tekrar reel faiz verirse, hepsini satar döneriz mevduata.
    hocam oph, daha mı riskli geldi? ben de biraz aldım ama en ufak bir düşüşte çakılıyor, yükselişte de uçuyor. bu kadar hareketliliğie de kalbimiz dayanmıyor. yavaş yavaş yaşlanıyoruz ne de olsa

Sayfa 737/1001 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •