Hükümet borsa ile gurur duyarken, borsadan sıfır atacakken aşağıya inmesine izin vermeleri mantıklı gelmiyor.
Ben yabancı oranının azalmasını istediklerini düşünmeye başladım. Bankaları da ucuza ellerinden alacak gibi varlık fonu.
ytd
güzel bir yazı....emek vermişsin...cogu doğru...
SORU 1....takastaki yabancı kimdir...yüzde 60 dan yüzde 50 ye düştü....
CEVAP 1...bildiğimiz kefere ve bıyıklı kefereler....AKILLI PARA...satıyor ve sen alıyorsun.
SORU 2....BU AKILLI PARA NİYE SATIYOR....alan kim o satarken....
CUGAP 2...SATIYOR SENİN YAZDIKLARINA İNANMIYOR...ben inanıyorum sana...alan kim...HALK VE YERLİ KURUMLAR...
SORU 3.....BORSA HEM CIKMAK VE HEMDE DÜŞMEK MECBURİYETİNDEMİDİR....
cugap 3....evet....borsaların çıkması kadar düşmeside normaldir....SERMAYE BÖYLE TOPLANIR...bir ele toplanır...o elde o parayla gider fabrika yapar...işsizlik çözülür....BUNA KAPİTALİZM DENİR....neye kapitalizm denir...sermayenin küçükten toplanıp büyüğe geçmesine onunda fabrika yapmasına denir...bunun bilimsel adı....KAPİTALİST MODE....KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİDİR....dolaysiyle on yılda bir bunun olması sart...yoksa kapitalizm cöker.
misal....2013 de borsamız 50 000 dolar endeksti....o zaman satsaidin 50 000 doların vardı....şimdi satsan 17 000 doların var...
33 000 dolarını AKILLI PARAYA teslim etmişsinki….adam gitsin fabrika yapsın....insanlar iş bulsun...işte buna KAPİTAL AKÜMÜLASYONU denir.....
Bence bugün satanlar Ayasofya Danıştay kararını duyup satanlar, anlamsız ve zamansız bir satış oldu.
Haber açıklandıktan sonra tepki olarak sattıklarını yerine koyarlar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bugün ML robotu çalıştırılmamış.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri