Sayfa 367/999 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    Sn hermes yarın için arçelikteki % 5 ya da 3 te olur dediğiniz beklentiniz devam ediyor mu ?
    Yok o iptal oldu maalesef.. son yarım saatte kapanış beklentimin altında kapattı...
    kapanışta girecektim o yüzden.. girmedim..0

Yani yaparsa da beklentim dışında olur..

2. Hükümet borsa ile gurur duyarken, borsadan sıfır atacakken aşağıya inmesine izin vermeleri mantıklı gelmiyor.
    Ben yabancı oranının azalmasını istediklerini düşünmeye başladım. Bankaları da ucuza ellerinden alacak gibi varlık fonu.
    ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Yok o iptal oldu maalesef.. son yarım saatte kapanış beklentimin altında kapattı...
    kapanışta girecektim o yüzden.. girmedim..0

Yani yaparsa da beklentim dışında olur..
    Erken pes ettiniz Golden cross a gidiyor grafik. Sabah ola hayrola diyelim.

4.  Alıntı Originally Posted by Sanane Yazıyı Oku
    Birader bu kadar net yazılan yazıların altını doldurmanız gerekir. Vebal altında kalmak var sonra. Dowu Trumpı bilmem ama bizim borsa için kasdettiğiniz anlaşılan 76.000 ilginç geldi bana. Nasıl olacak bu iş? kafamızı kuma gömmeyip işimize odaklansak derim.

İnsanları lutfen yanlış yönlendirmeyelim. Şimdi kısa kısa bir kaç şey yazacağım buraya;

1. Hükümeti hiç sevmedim 6 ay öncesine kadar ama şimdi taktir ediyorum ve son 6 ayı gerek ekonomik ve gerekse siyasi olarak çok iyi idare ettiler.

2. Pandemi sonuçları Türkiyeyi dünya devi ülkelerden birisi yapacaktır. Bunu kabul edelim. Şimdi İstanbuldayım. Buraya gelirken oradaki evimi sattığım Saudi vatandaşı Türkiye'ye gelip sürekli yaşayacağını ülkesinde hiç mutlu olmadığını söylüyor. Avrupayı ve Rusyayı söylemeye gerek yok. Antalya, Alanya, Muğla ve Aydının bir kısmı onların sürekli yaşam merkezi haline gelmişti zaten. Pandemi sonrasında da tüm dünyada Türkiye hayranlığı aşırı arttı.

3. Türkiye kendi kendine yeten bir ülke ve Döviz stoklayıp, yurt dışına kaçıranlar tuvalet kağıdı niyetine kullanırlar onları artık. Ben de Türkiyenin ekonomik ve siyasi gücü ile döviz sepetinin en az yarıya düşeceğini iddia ediyorum orta vadede (detayları önceki yazılarımızda var zaten).

ŞİMDİ GELELİM ENDEKS MESELESİNE:

1. Endeki epeyce yukarı atan perakende sektöründe bir düşüş beklemiyorum temel olarak.

2. Endekste ciddi ağırlığı olan bankalar yükseliş için sırada bekliyor.

3. Star rafinerinin internet sitesine girerseniz 6,3 milyar USD yatırım değeri olduğu manşetini görürsünüz, açılış sayfasında. Üretimi, TÜPRAŞın üçte biri kadar. O halde TÜPRAŞ yatırım değeri 19 milyar USD diyebiliriz.3 milyar dolarını borçlarına çıkarsanız, kalır 16 milyar USD ve diğer bir ifade ile 112 milyar TL. Kur sepeti yarıya inecek iddiam var biliyorsunuz. BU da 60 milyar TL eder. Tüpraş bu gün 20 milyar TL ve 3 kat prim potansiyeli var demektir. Türaşın kısa sürede tam kapasite ile çalışıp, açıklayacağı bilançolarla bu değere gelmeyeceğini iddia edebilir misiniz?

4. THYAO 40 milyar TL özkaynakları ve 16 milyar TL piyasa değeri var. Pandemi sonrası bazı havayolu şirketleri uçak bile kaldırmakta zorlanacaktır ve Türkiye yabancıların gözde ülkesidir. Kısa sürede eski günlerine dönen bir THYA, pandemi öncesi bilançosu güme gittiği için hareket yapamamıştı. Tüm bunlar gerçekleşir de başlayamayan hareketi ve senaryosu yürürlüğe konursa ne olacak? Hesaplayın isterseniz...

5. TÜPRAŞ gider, tüm şirketleri ile her türlü kriz ortamına göre bir sektör kompozisyonuna sahip Koç Holdingi kim tutacak?

6. TTKOM ve TCELL hisse fiyatlarının düşeceğini düşünüyor musunuz?

7. Biten konut stoklarının inşaat sektörünü harekete geçirmeyeceğini mi zannediyorsunuz? Pandemide bile yabancılar konut almaya devam ediyorlar ülkemizde...

7. Burada yer alan şirketleri ve beklentilerinin hisse fiyatlarına yansımasını iyi hesaplarsanız, endeksin 76.000 değil de çok rahatlıkla 176.000'e koşaçağını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

LUTFEN VEBAL ALMAK KÖTÜ BİR ŞEY BE ARKADAŞIM. Gerekçelerini söylemeniz lazım rakam ya da seviye veriyorsanız.

Herkese Allah akıl fikir vermiş... Okusun, Araştırsın, kendi değerlendirmesini yapsın ve kararını versin.

Bu işler öyle 2 tane grafik cızzıttırmak ile olsaydı, ben üstadım diyen shortçular ihya olurdu.

Yatırım, al-sat-tut-kaç tavsiyesi değildir.

Laz eniştesi....
    güzel bir yazı....emek vermişsin...cogu doğru...

SORU 1....takastaki yabancı kimdir...yüzde 60 dan yüzde 50 ye düştü....

CEVAP 1...bildiğimiz kefere ve bıyıklı kefereler....AKILLI PARA...satıyor ve sen alıyorsun.

SORU 2....BU AKILLI PARA NİYE SATIYOR....alan kim o satarken....

CUGAP 2...SATIYOR SENİN YAZDIKLARINA İNANMIYOR...ben inanıyorum sana...alan kim...HALK VE YERLİ KURUMLAR...

SORU 3.....BORSA HEM CIKMAK VE HEMDE DÜŞMEK MECBURİYETİNDEMİDİR....

cugap 3....evet....borsaların çıkması kadar düşmeside normaldir....SERMAYE BÖYLE TOPLANIR...bir ele toplanır...o elde o parayla gider fabrika yapar...işsizlik çözülür....BUNA KAPİTALİZM DENİR....neye kapitalizm denir...sermayenin küçükten toplanıp büyüğe geçmesine onunda fabrika yapmasına denir...bunun bilimsel adı....KAPİTALİST MODE....KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİDİR....dolaysiyle on yılda bir bunun olması sart...yoksa kapitalizm cöker.

misal....2013 de borsamız 50 000 dolar endeksti....o zaman satsaidin 50 000 doların vardı....şimdi satsan 17 000 doların var...

33 000 dolarını AKILLI PARAYA teslim etmişsinki….adam gitsin fabrika yapsın....insanlar iş bulsun...işte buna KAPİTAL AKÜMÜLASYONU denir.....

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Yok abi eski forumda yasak. Bu forumda herşey sıfırdan başladı, kuzu bu forumda yasaklı değil.
    Güneysu
    Daha 2-3 hafta önce uçurdu kuzuyu
    bir halt olacağı yok.

6. Bence bugün satanlar Ayasofya Danıştay kararını duyup satanlar, anlamsız ve zamansız bir satış oldu.

Haber açıklandıktan sonra tepki olarak sattıklarını yerine koyarlar.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7. bugün gurur duyarlar yarın bana mı sordun girerken kör müydün derler..

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Hükümet borsa ile gurur duyarken, borsadan sıfır atacakken aşağıya inmesine izin vermeleri mantıklı gelmiyor.
    Ben yabancı oranının azalmasını istediklerini düşünmeye başladım. Bankaları da ucuza ellerinden alacak gibi varlık fonu.
    ytd

8. Bugün ML robotu çalıştırılmamış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 367/999 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •