Sayfa 541/1001 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu biraz bire bir insan iliskisinde de ayni.

Ne kadar cok hayir dersen, o kadar kiymetli olursun.

Hakkinda ne kadar az bilgi verirsen, o kadar ilgi odagi olursun.

Biz gitmis adamlari dininde, kulturunde serbest birakmisiz, ne istedilerse he demisiz, sonuc ta ne yaparsan yap, seni iki yuzlu algiliyor.

Temelinde din dusmanligi var.

Ozellikle ortodokslar icin, birlestirici bir fenomen bu dusmanlik.

Yunan ortadoks, Sirp ortadoks, Rus ortadoks.

Bunlardan dost olmaz.
    Bi fikirlere katılmıyorum, gömecem o zamanın zihniyetini ama sana bir şey diyemiyorum . Saygılarımla

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Barmak atılacak çok mevzu var da, işim çok.
    Biz tam şeedemiyoruz abi , yarım kalıyor.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Nasıl yani anadoluyu almışız ya bizim anadolu ile ne alakamız var.Koskoca anadoluyu adamların elinden almışız.Üstelik osmanlı zamanında vatan kavramımız da baya geniş bir toprağa karşılk gelmiş Bence yunanlılar baya baya haklı.Bakıyorum japonlar ingilizler hep kendi adalarında ,italyanlar yerinde,almanlar ruslar yerinde.Son 1000 yıllık tarihe bakınca bir amerika bir de biz baya başarılı vatan değişikliği yapmışız.
    Onlarda başkalarından aldıkları için sorun görmüyorum. Sonuçta bir bölümümüz eskiden romalıydı. Osmanlının balkanlardaki dağılma döneminde herkesin bir ideal ihtiyacı vardı. Onlarda bunu buldular.

Bahsettiğiniz tüm milletler japonlar hariç yer değiştirdiler.
    Eğer gittiğiniz yerde nüfüs yoğunluğu varsa onun parçası olursunuz. Çin ve hindistan buna örnek.
    Eğer nüfüs yoğunluğu yoksa kendi ülkenizi kurarsınız. İngiltere’nin amerika, kanada, avustralyada, ispanyolların ve portekizlilerin güney amerikada yaptığı buydu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Sayin hkm Avrupa'nin sömürgecilik konusunda haklisiniz. Ancak eger biraz daha geri giderseniz avrupalilar da doga felaketleri, fakirliklten dolayi göc etmislerdir oraya buraya ve yerlesmislerdir. Sömürgecilik tam yerlesmelerinden sonra basliyor.
    Zaten göc zorunlu olarak yapilmis halklar tarafindan. Bugün de farkli degil. Kimse zora kalmadikca yasadigi ortamdan göc etmek istemez.

Sorun zaten bazi insanlarin gecmisi geride birakamadiklarindan kaynaklaniyor. Siyasilerde bunu kullaninca böyle b.k gibi ortamlar olusuyor.
    Rusya'da Putin Zar olma hayalinde, Cin'de herif kendini günes kayseri ilan etti, Boris Johnson "Great Britain" havasina girdi, Polonya bile o kafada, Avusturya'da Kurz ayni, Almanya'da bavyera eyalet basbakani ayni, bizim padisahimiz var, Turp tamamen siyirdi vs. vs..

Dünya resmen kafayi yedi bu konuda.
    Bavyera başbakanı merkelin yerine başbakan olacak derler aslı var mı ?
    Avusturyalıları çok ırkçı görüyorum size düşüncemin aslı var mı ?

O egeli ben değilim

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Yav hepimizin soy kütüğü cennete dayanıyor zaten Adem dedemizden, hiçbir torpak bizim değil. Anadolu da bizim değildi, geldik oturduk, geri isteyen varsa gelsin buyursun , az konuşalım.

6. Düşünceleriniz asıllı olabilir ama makul değil
    Nasıl bi romalı kendini egeli hissetmiyosa
    Aksi de öyle olmalı
    Egelide romalı sanmamalı
    Kendini

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bavyera başbakanı merkelin yerine başbakan olacak derler aslı var mı ?
    Avusturyalıları çok ırkçı görüyorum size düşüncemin aslı var mı ?

Bavyera basbakanlari her zaman Almanya basbakani olma hayallerini yasamislardir. Bir defa denediler sahiden, ama olmadi.
    Bavyera basbakani Söder su anda biraz kendini öne atarak (bavyera korona konusunda cok basarili hikayesi yaratarak) ve kardes ana partide su anda olan sikintiyi firsat bulup öne gecmek istiyor. Ama bir sey cikmaz burdan.

Avusturya'lilar almanlardan bir tik daha fazla irkcidirlardir. Almanlar göstermeden, avusturyalilar göstererek yapar irkciliklarini (cok iletisimim olmadi, ama yeterli).

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Dostum eğleniyor musun , onların kafaya takmasının haklı bir sebebi var . Elin kilisesini camiye çevirme motivasyonunu anlamak daha zor .
    Onlar bir camiyi kilise yapsa biz neler yaparız acep.
    Samimi söyleyim aynı tanrıya inanıyorsak bir ibadethaneden dua edilmesi, onun müze olmasından daha iyidir. Ama sen ben ibadet etmiyorum sende etme dersen o zaman iş değişir. Bu konu 1453 yılında kapandı.
    Tarihi çok kurcalarsanız başka sorunlar çıkar mesela Bugün eski prusyanın başkenti hangi ülke sınırlarında bir bakın isterseniz. Aynı mantıkla almanların deli olması gerekirdi.

O egeli ben değilim

Sayfa 541/1001 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •