10 numara adamdır objektiftir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 numara adamdır objektiftir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portföyümün %78 i dolar-euro, %19 u altın (ki son iki haftaya kadar altın-gümüş oranı %60 idi), %3 viop long yani TL olmasına karşın ben bu kadar rahat değilim. Tamam elinde satacak doları yok ama faiz silahı var ve çekerse kısa vadede sıkıntı yaratır. Orta uzun vadede ise sana katılıyorum, çünkü faiz eldeki son silah.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Faizlerin artma ihtimali nedir.
Beklentim bu tepkinin en fazla zorlama ile 1120 lere gitmesi (normal şartlarda 1080 lerden dönmesini beklerim), sonra tekrar 1000 altına yönelmesi. Yeni dip beklentim ( C dalgası) devam ediyor.
Yalnız bir durum var, artık MBnin faiz silahından başka elinde bir şey kalmadığı için her faiz artırımında dolarda geri çekilme, borsalarda yukarı tepki beklerim. Yani bol-büyük zigzaglı tepkilere karşın aşağılara iniş senaryom var.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çeksin de görelim üstat... Bugüne kadar kaç kez faiz yükselttiler. Sonuç?
O kadar faizle oynadılar, o kadar swap oyunu oynadılar, o kadar dolar sattılar... Ama şuan dolar yeni zirvede. Dolarda göstergeler al vermişken zirveden 100 de 25 yapmadan bırakmazlar. Zaten çıktıktan sonra bir anda faiz arttırıyorlar ki, bu da düzeltme için bahane oluyor. Bu sefer her şey daha farklı gibi duruyor üstad. Bu sefer faiz işe yaramayabilir. Çünkü yabancılar bizimkilere güvenmiyor. Sende çok iyi biliyorsun ki; geçmişte dolar çıkarken borsada para çıkışı olmazdı. Dolar yükseldikçe borsaya para girerdi. Şimdi ise dolar çıktıkça borsadan çıkıyorlar. MB -30 milyar dolar eksideyken ve finans sitemi yabancılar için tuzaklarla kurulu iken ne olabilir ki başka.
ALİ BABACAN ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ
Depoda 10 liralık benzin varken bile 100 km hızla gidebiliriz.....
Yer İmleri