Originally Posted by
nilkiz
Yazılanları ilgiyle okuyorum daha önce de yazmıştım.Şu an 50 yaşındayım 70 liyim yani bence gençken gezin eğlenin maaşın %10 unu gezmeye eğlenmeye harcayın hala gücüm kuvvetim yerinde tirmanirim yuzerim koşarım ama ne 30 undaki nede 40 daki gibi. ilk seyatimden biriktirdiğim dostluklarım var. Teknoloji sayesinde artık daha çok iletişimimiz var bunlardan biri Avustralyalı bilen bilir 6 ay çalışır 6 ay işi bırakıp gezerler diyeceksiniz ki onların para derdi yok evet çoğunun yok çünkü deneyimlerini hayatlarında kullanabiliyorlar kitapları gerçeklerle yaşamlarıyla harmanlayabiliyorlar çünkü bunun için zamanları var. Sizde sadece maaşın %10 unu biriktirip kendinize yeni dunyalar açabilirsiniz. Yılda 2000 Euro dan bahsediyorum. Lonely Planet alın bir tane rehber, sırtınıza çantanızı yuklenin dünya sizin.
Bence kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın. Bir reçete yazalım herkese uysun diyemiyorum şahsen.
Mesela ben evcil biriyim, internet, kitap ve asgari gıda ihtiyacı olsun, bir ay evden dışarı çıkmayabilirim. Ayrıca adrenalin sevmem, riskli işlerden hoşlanmam. Lunaparkta hız trenlerine vs bile binmem.
Yani, dünyayı gezeyim göreyim diye bir hevesim de yok. Çoğu kişi tarafından dünyanın en gezilesi görülesi şehirleri Stockholm ve Barcelona’da bulundum. Üstelik Barcelona’da katolanya bağımsızlık gösterileri vs vardı. Ortalık panayır yeri gibiydi. Tekrar gideyim demem. Üstelik Barcelona Türkiye dışında yasamak zorunda olsam ilk tercih edeceğim yer olur.
Özetle, nasıl mutlu olacaksanız, o yönde plan yapın, o yol doğrultusunda yürüyün. Hayat kısa, ileride mutlu olmak için bugün mutsuz olmadan yaşamaya çalışın derim. Naçizane abi tavsiyesi.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri