Sayfa 344/1002 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    AFT'nin + getirme ihtimali yok. Zaten 20 tane hisse var o fonda hepsi de Nasd** teknoloji. Apple MS Google falan işte. Bunlardan %5'ten daha az düşen olmadı dün. 9 hafta oldu ben AFT alalı %30 getirisi var şuana kadar. Merak ediyorum kaça düşecek bakalım bugün getiri YAY da Nasd** teknoloji ağırlıklı ama sadece baş şirketler değil biraz daha yayılmış vaziyette. Diğer şirketlerde var içinde. Ben en sert düşüşü AFT'de sonra IPJ ve YAY en az düşüşü de AFA'da bekliyorum. Bakalım nasıl olacak 2 saat sonra göreceğiz.
    çok az miktarda aft vardı bende az miktarda alım emri gönderdim bugünde. Düşüş devam ederse azar azar almaya devam ederim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Yay -%4.21

3. IPJ -%0,34
    Tesla -%10 yaptı dün. İlginç. Fiyatta mı hata var acaba. Çok az düşmüş.

Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Teşekkürler, peki (aft için) bu düşüş öncesi satış yapabilmek için çarşamba 13.30 öncesi mi satmalıydık?
    Cevap yine evet. Fakat bunu bilme şansınız yok. Sadece vadeli endekse bakarak tahmin yürütme şansınız var. Diyelimki yarın düşecek dediniz sat t+3 gün bekle para gelsin 4. Gün tekrar alım yap t+1 daha bekle ve gitti bir hafta. kısa vade düşünmemeli fonları...geçmiş 1-3-6-12 aylık dönemleri inceleyin. Birbirleri ile oranları tutuyorsa sabırla bekleyin.
    Risk algınıza göre yatırım yapmalı.

5. Bu teknoloji bazlı fonların, baz aldıkları teknoloji endekslerine göre getirileri ne durumda acaba . Yani son aylarda gökten altın yağıyordu kendi kategorilerine. O sırada kendi benchmarklarını geçtiler mi ? Geçmedilerse, teknoloji endeksleri de her enstrüman gibi er geç eski yerine dönecek. Bu açıdan da bakmakta yarar var. Fonda ''sabır'' , eğer bu fonlar düzenli olarak benchmarklarını yeniyorsa anlam ifade edecektir. Eğer sürekli kıyas kriterlerinin gerisindelerse sıkıntılı biraz. Ama bilmiyorum, belki de geçiyorlardır.

6.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    IPJ -%0,34
    Tesla -%10 yaptı dün. İlginç. Fiyatta mı hata var acaba. Çok az düşmüş.
    ipj ve tmg çok iyi dayanmış

7.  Alıntı Originally Posted by meci Yazıyı Oku
    ipj ve tmg çok iyi dayanmış
    Zararin ertesi güne kalma gibi bi durumu olabilir mi ?

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    En belirgin nedeni yukarıda Sn. Boone'un söylediği şeyin olduğunu söylemişti bir portföy yöneticisi görüştüğümüzde . Sanılanın aksine çok sayıda yatırımcı muazzam psikolojik baskı yaratıyormuş dediğine göre. Bırak eksi yazmayı bir gün önceki getiriyi göremeyince cimere, spk'ya şikayet edeninden, maille küfür döşenenine, her yarım saatte bir arayıp akşam fiyat ne olacak söyle diyenine kadar nelerle karşılaşıyorlarmış.

Doğru olduğunu şuradan tahmin ediyorum. Forex firmasında kısa bir dönem kardeşim çalışmıştı. Zarar edenler , ana-bacı sövüyorlar diye bezip 1 haftada işi bıraktı. Brexit oldu poundu niye yükseltiyorsunuz lan diyen adam varmış. Bunların elindeymiş gibi Bizim yatırımcı hatayı kendinde bulmaz pek. Hep birilerinin ona oynadığı oyundur.

Peki neden daha çok getirileri var. Bence mevzuattaki portföy rahatlığı önemli etken, şu kadar şunu , bu kadar bunu tutacaksın zorlaması yok. Bir de tabi yönetim ücretleri ve primleri çok daha yüksek normal fonlardan. Yüksek kazanımlar da elbette çok daha iyi motive ediyor yöneticilerini.

İŞ portföyün yabancı hisse taşıyan 4 serbest fonu var. Her ay düzenli %20 yapıyorlar. Ama her birinde 2-3 kodaman yatırımcı var. Yıllık %300-500 kazanan serbest hisse fonları var başka kurumların.
    Ticaret yapanlar bilir.. 100 TL 'ye dükkanı satın alan müşteri vardır . Söz konusu para ve fonlar olunca fon yöneticilerine dediklerinizi kesin yaparlar eminim. BU yüzden hiçbiri riske girmiyor , değişken fonlar aslında "değişmez" fonlar oluyor bence

Sayfa 344/1002 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •