Sayfa 464/909 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564 ... SonSon
Arama sonucu : 7266 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by aysberg Yazıyı Oku
    Benim hesabıma göre öyle değil

TVF 1.750.milyon usd karşılığı yüzde 26,2 oranında hisseye sahip oldu..

1.750.milyon usd /26,2 x 100 = 6.679.milyon usd yapar ki, o da hisse başına 3,03 usd bugünkü kurla 22,68 tl eder..
    evet 4.6 milyar usd ne alaka ! nerden buldum bu sonucu bilmiyorum ??? [emoji846] ozur dilerim

6.65 milyar usd dogru rakam

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    evet 4.6 milyar usd ne alaka ! nerden buldum bu sonucu bilmiyorum ??? [emoji846] ozur dilerim

Bol sıfırlarla çarp topla böl yine işe yaramıyor. Bu sıfırların başına koyacak (1)karakter olmadıktan sonra... Bu hisseyi götürebilcek tek unsur temettü. Böyle bir karakterden temettü beklemek ise hayalden öte gitmez. Dün hissenin sahibi hans jhons karamehmet temettuyu cebellezi yapıyordu, bugün ise sadece isimler değişti. Siz çok yediniz, biraz da ben yiyeyim misali. Bunların derdi ineği habire sağmak. Oysa ki bu ineğin yavrusuna(yatırımcı) o sütten vermezsen, inek de bir gün ölür, yavrusu da sana yeni inek verecek kadar gelişmez. Bunlar bırak ineğin sütünü sağıp buzağıyı çoğaltmayı, ineği bir an önce kesip etini yemek derdinde

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku

Sorun surdan kaynaklanıyor. Turkcell'de yukarı doğru 3 tane şirket var. TVF aldığı hisseler Turkcell holdingin hissesi. Yani borsada işlem gören Halka açık olan Turkcell in hisseleri değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    Sorun surdan kaynaklanıyor. Turkcell'de yukarı doğru 3 tane şirket var. TVF aldığı hisseler Turkcell holdingin hissesi. Yani borsada işlem gören Halka açık olan Turkcell in hisseleri değil.
    onlarin hepsi iptal oldu

hersey sadelesti

artik herkes turkcell iletisim hissedari oldu !

TVF : %26.2 ve Alfa : %24.8

herkes dogrudan ortak artik !

bu durumda Tvf hisse basi 3 usd maliyet ile sirkete ortak olmus oldu !

hisse basi 3 usd bedava (cunku yonetimi de ele gecirdi)

Rus alfa'nin maliyeti cok daha fazladir

her acidan bakildiginda Turkcell su an bedavadan islem görüyor
    Son düzenleme : hayek; 10-09-2020 saat: 21:20.

5. Bedava düye bizde burada yırtınıp duruyoruz. Lakin şöyle bir gerçek var; Turkcell hissesi dev bir tahta, böyle dev bir tahtayı da ancak dev yatırımcılar hareket ettirebiliyor, yerlide ise bu güzide, karlı, yeni dünyanın teknolojisini temsil eden ve bedava şirketini olması gerektiği değerlere taşıyacak kapital yok. Yerlinin aklı fikri dandik hisselerde parasını 3 günde katlayıp köşe olmakta. Bu tiplerden tvf haberi gelince buraya da gelen oldu ama havalarını alınca zınarıp duruyorlar. Sandılar ki spek hareketler olacak 1 ayda paralarını katlayıp köşe dönecekler. Oysa takasta 800 küsür milyon lot yabancı takasında mal var, yabancılar ise ellerinde ki malın %10 u olan 80 milyon lotunu tvf haberini fırsat bilip tahtaya gelen yerliye verince haberin muhteşemliğini dahi duman edecek şekilde hissenin belini büktü.

Şimdi bu tahtayı ancak dev paralar hareket ettirebileceğine ve bu paralarında sadece yabancılarda olduğuna ve maalesef yabancılarda bilakis tüm borsada hunharca satmaya devam ettiğine göre ufka bakınca ederine olan yolculuğun bir süre daha ufukta görünmediğini söylersek sanırım yanlış birşey söylemiş olmayız. Ha eninde sonunda ederine gidecek amma velakin yerlide bu sabır ve yatırım kültürü olmadığından hiçbir yerli istifade edemeyecek.

Durum özetle budur.
    Cahillik mutluluktur!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Bedava düye bizde burada yırtınıp duruyoruz. Lakin şöyle bir gerçek var; Turkcell hissesi dev bir tahta, böyle dev bir tahtayı da ancak dev yatırımcılar hareket ettirebiliyor, yerlide ise bu güzide, karlı, yeni dünyanın teknolojisini temsil eden ve bedava şirketini olması gerektiği değerlere taşıyacak kapital yok. Yerlinin aklı fikri dandik hisselerde parasını 3 günde katlayıp köşe olmakta. Bu tiplerden tvf haberi gelince buraya da gelen oldu ama havalarını alınca zınarıp duruyorlar. Sandılar ki spek hareketler olacak 1 ayda paralarını katlayıp köşe dönecekler. Oysa takasta 800 küsür milyon lot yabancı takasında mal var, yabancılar ise ellerinde ki malın %10 u olan 80 milyon lotunu tvf haberini fırsat bilip tahtaya gelen yerliye verince haberin muhteşemliğini dahi duman edecek şekilde hissenin belini büktü.

Şimdi bu tahtayı ancak dev paralar hareket ettirebileceğine ve bu paralarında sadece yabancılarda olduğuna ve maalesef yabancılarda bilakis tüm borsada hunharca satmaya devam ettiğine göre ufka bakınca ederine olan yolculuğun bir süre daha ufukta görünmediğini söylersek sanırım yanlış birşey söylemiş olmayız. Ha eninde sonunda ederine gidecek amma velakin yerlide bu sabır ve yatırım kültürü olmadığından hiçbir yerli istifade edemeyecek.

Durum özetle budur.
    yabancilar turkcell satmaz , akıllıdır onlar

hele şu anda hiç satmazlar, hersey yoluna girmisken !

orta vadede su akar yolunu bulur ve daha yolun basindayiz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Satmaz mı ? Yaw biz işkembeden mi konuşuyoruz arkadaş, git takasa bak ve bir daha da bilgi sahibi olmadan gelip buralarda fikirlerini beyan etme. Belli ki biraz mal almışsın aklın sıra gazlama gözleme

Yanlış anlama da olmasın ben Turkcell yatırımcısıyım, yatırımcısıyım sözünün altını çiziyorum! Çaycı çorbacı vs değilim. Realistimde aynı zamanda.
    yabancinin satis yaptigini takaslardan anladin ve bizim gibi bu islerden anlamayan bir kisiye de atar da yaparak konuyu anlattin. peki bizi de bilgi sahibi yaptin tsk ederiz.

herseyi anladim da (sana gore) yabanci bu kadar satis yaparken benim bu hisseyi nasil gazladigimi da anlatirmisin ??? bir de BİRAZ mal aldigima nasil kanaat getirdin ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    polemiği bir yana birakirsak

bir zamanlar (ingiliz) tahkim mahkemesi Çukurova'nın 60 gün içinde Letterone'a ait Turkcell'deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara satın alması veya Çukurova'nın kendi elindeki yüzde 13.76 Turkcell hissesini Letterone'a 2.8 milyar dolara satması gerekiyor tarzinda bir karar almis.

bu da su demek oluyor bir zamanlar (su anki Turkcell ile o gunku Turkcell ayni degildi) kabataslak %13.5 hisse icin 2.7-2.8 milyar usd'ler konusuluyormus, hatta resmi karar alinmis

su anda %100'ü 4.2 milyar usd !

https://www.cnnturk.com/ekonomi/sirk...arar-aciklandi

yatırım tavsiyesi degildir

Sayfa 464/909 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •