Sayfa 1118/1230 İlkİlk ... 11861810181068110811161117111811191120112811681218 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,937 - 8,944 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    dovız karşılıklarını TL odedıklerı gun dolar zaten hangı fıyattan o cevrim yapıldıysa onu ıkıye katlar... o saatten sonra bir daha da dikiş tutmaz faizi maizi de arttırsalar da... arjantin'deki gibi resmi kurla sokaktaki kur arasında da fark oluşur, karaborsa vs vs...
    O iş öyle olmuyor maalesef. Bu işler yapılmadan zaten önce serbest kurdan çıkılır ve 1usd 1try derler. Sonra usd'ler türk lirasına çevrilir.

Bakınız 2001 Arjantin.

Tabi karaborsada kur 2 değil 10 katına da çıkar ama banka hesabında döviz olan eli boş kalır.

2. ben daha çok döviz hesaplardaki parayı ikna edip 4-5 yıl vadeli devletin borç olarak alacağını düşünüyorum. Örneğin döviz hesaplarındaki paranın %40 ını %5 yıllık kupon ödemesi ile 5 yıllığına almak vb. Buradaki ikan kısmı önemli.
    Yoksa şu noktada devletin döviz bulması çok zor görünüyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben daha çok döviz hesaplardaki parayı ikna edip 4-5 yıl vadeli devletin borç olarak alacağını düşünüyorum. Örneğin döviz hesaplarındaki paranın %40 ını %5 yıllık kupon ödemesi ile 5 yıllığına almak vb. Buradaki ikan kısmı önemli.
    Yoksa şu noktada devletin döviz bulması çok zor görünüyor.
    DTHlardaki doviz bir nevi kaydi doviz, devlet bunu neden borc alsin ki??

Yastik alti doviz ve altin tamam fakat bankada duran dovizin ve altinin riski yok sayilir fiziki olarak topluca talep edilmedikce..

4.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

Yastik alti doviz ve altin tamam fakat bankada duran dovizin ve altinin riski yok sayilir fiziki olarak topluca talep edilmedikce..
    Kaynak lazım özellikle döviz olarak yoksa TL yi sıcak sıcak basar masaya koyar ama döviz bulması zor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

İnsanlar risk gördüğü için döviz aldı. Daha büyük bir risk görürse fiziki talep eder. Bu nedenle bu dövizin çapalanması gerekiyor.

Bunun için 1 veya daha fazla süreli eurobond faizlerine yakın makul bir faiz oranı rasyonel gözüküyor.

Ancak bununda şöyle bir riski var. Siz TL’ye negatif reel faiz verirken bir yandan dövize faiz verirseniz dolarizasyonu arttırırsınız.

Bu işler yönetmek gerçekten zor.

O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İnsanlar risk gördüğü için döviz aldı. Daha büyük bir risk görürse fiziki talep eder. Bu nedenle bu dövizin çapalanması gerekiyor.

Bunun için 1 veya daha fazla süreli eurobond faizlerine yakın makul bir faiz oranı rasyonel gözüküyor.

Ancak bununda şöyle bir riski var. Siz TL’ye negatif reel faiz verirken bir yandan dövize faiz verirseniz dolarizasyonu arttırırsınız.

Bu işler yönetmek gerçekten zor.

Aslında en hızlı ve etkin yöntem TL faiz artışı ama nedense (nedenini hepimiz biliyoruz) faiz artışı gündemde dahi yok. 2018 kur krizinde bunu gördük yoksa 2 yıl önce 7 olmuş bir kurumuz olurdu.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Aslında en hızlı ve etkin yöntem TL faiz artışı ama nedense (nedenini hepimiz biliyoruz) faiz artışı gündemde dahi yok. 2018 kur krizinde bunu gördük yoksa 2 yıl önce 7 olmuş bir kurumuz olurdu.
    Bana kalırsa
    1. Aşama durumun gerçek analizi.
    2. Aşama ekonomi politikasının değişeceğine dair güçlü bir işaret
    3. Kamu tasarruf yapılması ve bunun halka paylaşılması. Daha mütevazi yaşam.
    3. Aşama işbankası, kıdem tazminatı, bes gibi dönem dönem gelen tepkiler nedeniyle vazgeçilen hareketlerin dondurulması
    4. Tasarrufun teşvik edilmesi amacıyla negatif reel faizinden vazgeçilmesi

Bunlar sorunu çözmez ama en azından sinyal verir.
    Pandemi bitmeden daha güçlü politikaların uygulanmasını zor görüyorum.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Kaynak lazım özellikle döviz olarak yoksa TL yi sıcak sıcak basar masaya koyar ama döviz bulması zor

İyi de bankada hesabınızda gördüğünüz şeyler sadece rakam,o paralar bankada değil ki,onlar kredi olarak dağıtıldı gitti bile.Açın bakın kredi miktarlarına ,son yıllarda millet ne kadar kredi kullanmış görün.Bizim dolarlar bankada falan değil,o yüzden devlet el koyamaz,herkes parasını çekmeye kalkarsa yunanistan ,güney kıbrıs vs usulü günlük 50 dolardan fazlasını çekemezsin der çıkarlar işin içinden.Teknik olarak el konacak döviz falan yok müsterih olun.

Sayfa 1118/1230 İlkİlk ... 11861810181068110811161117111811191120112811681218 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •