Originally Posted by
Tinaz
Olabilir degil, kesin oyle.
Eger dag basinda 50 sene 5 para etmez bir yer alirsaniz, kimse bulasmaz.
Ama iyi para edecek yerdeki mulku, size bana yedirmezler.
Ben sehir merkezinde de aldim 2014 te falan pederin aldiklari da var hepsi imar gecmis yapiya musait sehir merkezinde yerler...emin olmayin o kadar piyasada her sey mumkundur...
Bu saatten sonra arsa alir miyim hayir peki ev alir miyim hayir....arsayi dondurup yuksek verimlilikle binaya cevirmek su anlar musait degil.
Evlerin de kiraciyla derdi bitmiyor.
Ev almayi bu baslikta soyle dusunuyorum parayi belli bir yerde realize edip dondurup baska bir sey alacaklarsa ve ordan da katlama yapacaklarsa olur bence...
Belki de olaya duygusal bakiyorum kiracilarla uyusamiyorum nedense...dukkanda sikinti olmuyor ev kiracilarini sevmiyorum.
En iyi yatirimlar arsa sessiz sakin....
Ama sehir icinde arsalar icin de cok para lazim mesela ben pederin arsalarinin ustune ben de arsa alirken bir parsel grubunda iki kat imari vardi sehir icinde kimse almiyordu muteahhitler....
Tuttum 2014 te o mahallede iki kat imarli olan arsalari topladim 3 4 tane aldim ki metrekaresine iyi de para verdim izmir ortalamasinda...
Bi iki yil sonra imar degisti kat plani izni yukseldi halen duruyo arsalar...
Arsalar merkezi ve imari gecmis olursa daha iyi olur....
Dedigim gibi dukkan kiralari ev kiralarindan daha iyi getiriyor bence masrafi da yok...kurumsal kiracilar kafayi rahatlatiyor.
Evdekiler luks semteyse secilen kiraci iyiyse onda da kafa rahatliyor biraz neyse lafi cok uzattim bana kalsa evleri satarim peder eski kafa illa ellicek duvari....
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Yer İmleri