Originally Posted by
sazeli
1 - Dolar faizle düşürülmezzzzzzzzzzzzzzzzzz , 2 - kamu bankalarının piyasaya dolar enjekte edilmesiyle düşürülmezzzzzzzzzzzzzzzzzz.
Dolarla mücadeleyi en güzel Özal yapmıştır siyaset için felan yazmıyorum.gerçekten o adam ekonomiden anlıyordu.DALGALI KUR uyguladı ve kazandı ve Türkiye kazandı.Derdiki bırakın dolar nereye kadar gidecekse gitsin dalgadır o . rüzgar diner dalgada iner derdi .. çillerin yaptığı hataları böyle aştı .. şimdi aynı hataları tekrar yapıyoruz faizle , dolar enjekte ederek doları düşürmeye çalışıyoruz bırakın dalgalansın isterse 20 tl ye gitsin kuzu kuzu 5 tl ye yine gelir.Bırakın dövizin ne olacağına piyasa karar versin.Boşu boşuna merkezin reservlerini eritmeyin.Özal dan başka ekonomist tanımam.İyi icraatları vardır yoktur bilemem ama ekonomiden çok iyi anlıyordu tekrarlıyorum DALGALI KUR (MADE BY ÖZAL)
Özal dönemi AKP dönemi gibi... Halı altına süpürülen dertler ile sonraki hükümetler uğraşmak zorunda kalmıştı.
Dolar geriye gitse şu an 1 TL olması lazımdı. Hatalı politikalar ile TL yi sürekli devalüe ediyorlar.
Rusya da ruble deki devalüasyonu faiz ile durdurdu. Döviz satarak hiç bir şey elde edememişti.
Malesef Türkiye nin elinde faiz i artırmaktan başka seçenek kalmadı diye düşünüyorum. Yada bkz. Arjantin...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri