Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    borsa ile ilgili yorumlarınıza katılıyorum ancak bankalardaki hareketin başlaması için bugün de bir artış olmalı yok kar realizasyonu yaparlarsa sıkıntı. bir süre yan hisselerden banklara kayma olabilir bu da yan hisseye bağlı olan fonları etkileyebilir. yani bankalara yabancıların doğrudan girmesi ya da yeni para akışı girmesi lazım. altın fonu olarak gbc önerebilirim içinde hedge imkanı sağlayan yurtdışı etfleri var. Altın tek başına kısa vadede riskli. Aşı resmiyet kazanırsa ben bir süre daha 2000 onsları görebileceğimizi düşünmüyorum. Çok hızlı yükseldi konsolidasyona ihtiyacı var kanaatimce. Bizim tarafta ise dolar tam muamma.. Dolara endeksli yatırım araçları orta vadede sıkıntı çıkarabilir, uzun vade kazandırma ihtimali yüksek bence. YTD.
    Merhaba , sağolun paylaşımınız için. GBC hep ilgimi çekmiştir, yoğun miktarda altın ve ilişkili hisse/etf taşıyor. Bir şey sormak istiyorum eğer cok uzun zamandır hakimseniz bu fona. Ben bir iki yıldan öncesini bilmiyorum. Altın çıkışı ile birlikte tercihen mi altın taşımaya başladı iyi bir öngörüyle, yani eski zamanlarında başka şeyler de taşıyor muydu ? Yoksa hep altın mı taşıdı sadece. Yani aktif bir şekilde portföyündeki altınlarını azaltıp başka alana kayacak yapıda bir fon mu bu ? Çünkü bildiğim kadarıyla aslen kıymetli maden fonu değil, yabancı borsa yatırım fonu.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba , sağolun paylaşımınız için. GBC hep ilgimi çekmiştir, yoğun miktarda altın ve ilişkili hisse/etf taşıyor. Bir şey sormak istiyorum eğer cok uzun zamandır hakimseniz bu fona. Ben bir iki yıldan öncesini bilmiyorum. Altın çıkışı ile birlikte tercihen mi altın taşımaya başladı iyi bir öngörüyle, yani eski zamanlarında başka şeyler de taşıyor muydu ? Yoksa hep altın mı taşıdı sadece. Yani aktif bir şekilde portföyündeki altınlarını azaltıp başka alana kayacak yapıda bir fon mu bu ? Çünkü bildiğim kadarıyla aslen kıymetli maden fonu değil, yabancı borsa yatırım fonu.
    açıkçası bende mayıstan beri tutuyordum rusyadan aşı bulundu haberi gelirgelmez sattım. son bir bir buçuk aydır borsa etfleri de aldılar. yılbaşından beri grafiğine de baktım gördüğüm kadarı ile yılbaşından beri bu altın etf lerinde.sonrasında diğer etfleri aldılar.

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    açıkçası bende mayıstan beri tutuyordum rusyadan aşı bulundu haberi gelirgelmez sattım. son bir bir buçuk aydır borsa etfleri de aldılar. yılbaşından beri grafiğine de baktım gördüğüm kadarı ile yılbaşından beri bu altın etf lerinde.sonrasında diğer etfleri aldılar.
    gbc nin portföyünü inceledim geçmiş 6 ayı. Pandemiden 7. aya kadar hep aynı portföyü taşımış hemen hemen. 7.ay ciddi değişiklik yapmış. 7. ayda %10 civarı bir artış yapmış tabi kurdaki artışın etkisi fazla burada. 8.ayda yine portföyde değişikliğe gitmiş ama Ancak %1 gibi bir getiri yapmış. Eylül de şuana kadar sıfıra yakın değişim göstermiş.
    Uv de başarılı görünüyor ancak kur etkisinden arındırıldığında getirisi çok iddalı olmayabilir ama fon sepeti fonları arasında en başarılı ve en büyük portföy değeri olan fon bu.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    gbc nin portföyünü inceledim geçmiş 6 ayı. Pandemiden 7. aya kadar hep aynı portföyü taşımış hemen hemen. 7.ay ciddi değişiklik yapmış. 7. ayda %10 civarı bir artış yapmış tabi kurdaki artışın etkisi fazla burada. 8.ayda yine portföyde değişikliğe gitmiş ama Ancak %1 gibi bir getiri yapmış. Eylül de şuana kadar sıfıra yakın değişim göstermiş.
    Uv de başarılı görünüyor ancak kur etkisinden arındırıldığında getirisi çok iddalı olmayabilir ama fon sepeti fonları arasında en başarılı ve en büyük portföy değeri olan fon bu.
    Yabancı kökenli tün fonları kur etkisinden arındırarak değerlendirmek lazım.
    Onu yapmazsanız doların desteğini o fonun başarısı sanabilirsiniz.
    Ben fazla uğraşmak istemediğimden
    Yabancı kaynaklı fon getirisinden TDG getirisini çıkartıyorum.
    Tabi bire bir olamasada bir fikir veriyor.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yabancı kökenli tün fonları kur etkisinden arındırarak değerlendirmek lazım.
    Onu yapmazsanız doların desteğini o fonun başarısı sanabilirsiniz.
    Ben fazla uğraşmak istemediğimden
    Yabancı kaynaklı fon getirisinden TDG getirisini çıkartıyorum.
    Tabi bire bir olamasada bir fikir veriyor.
    Evet o şekilde bakıldığında son 1 yıl getirisi %21-22 gibi çıkıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Aslında 4-5 yıl önceki portföyüne de bakmak isterim aslında. Muhtemelen kapta duruyordur biraz kurcalayacağım. Orada önemli olan altın etfleri ve altın ilişkili enstrümanları 1-2 yıl önce altındaki hareketi görerek mi girdi, yoksa baştan beri sadece altın ağırlıklı mıydı bu fon. Çünkü yabancı borsa yatırım fonu aslen, kıymetli maden ya da altın fonu değil. Yani altının son iki yılda coşkusunu öngörerek mi girdi, yoksa hep ve zaten altına mı yatırım yapıyordu, bence en önemli kısmı o. Durum birinci ihtimalse çok iyi, ikinci ihtimalse, bir miktar konjünktürel ve şans. Trust'a sabah sorduğum da bu idi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Aslında 4-5 yıl önceki portföyüne de bakmak isterim aslında. Muhtemelen kapta duruyordur biraz kurcalayacağım. Orada önemli olan altın etfleri ve altın ilişkili enstrümanları 1-2 yıl önce altındaki hareketi görerek mi girdi, yoksa baştan beri sadece altın ağırlıklı mıydı. Çünkü yabancı borsa yatırım fonu aslen, kıymetli maden ya da altın fonu değil. Yani altının son iki yılda coşkusunu öngörerek mi gird, yoksa hep ve zaten altına mı yatırım yapıyordu, bence en önemli kısmı o. Durum birinci ihtimalse çok iyi, ikinci ihtimalse, bir miktar konjünktürel ve şans.
    Elde ettiğiniz bilgiler eşliğinde görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Elde ettiğiniz bilgiler eşliğinde görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

2015'lere yaklaşıldığında altından neredeyse tamamen bağımsız bir içerik ile karşılaşılıyor. O halde, ikinci ihtimal olduğu çok açık. Piyasayı aktif takip ederek, altın ağırlık ya da bir başka ağırlığa dönüştürebiliyor portföyünü. Bu anlamda bence başarılı bir fon. Yani altın fonları gibi zaten altın taşıdığı için iyi değil. Zorunluluğu değil, bir tercihi ile ön plana çıkmış.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •