Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
starbucks ve benzeri açılımlar ülkemizde avrupaya göre bir nevi zorunluluktu..
bunun adı starbucks olur gloria olur farketmez.. bunlar serviste bir seviye getirdiler ve genç ve eğitimli kesim için sosyalleşme/çalışma ortamı oluşturdular.. avrupa ile karşılaştırılması saçma orada asgari bir liberal iklim/ortam var.. ülkemizde ise ağır bir islami kültür arka planlı tutucu bir ortam var.. bu sosyal ilişkilere de yansıyor sonuçta..
ne yapacaktı gençler ve eğitimli kesim ? starbucks olmasaydı (ve benzerleri) 2020 yılı Turkiyesinde kahvehanelerde onlara yiyecek gibi bakan tipler arasında oturmak zorunda kalacaklardı.. eğer (starbucks'a) bir ihtiyaç olmasaydı bu kadar çok sayıları artmazdı.. avrupanın en genç nüfusuna sahipsen ve bu nüfusun talepleri varsa eskiyi ve arkaik sistemleri savunmanın manası yok..
ben bu başlıkta şehirlerde en çok "liberal iklimi" savundum..şehirlerin liberal iklimin oluşmasına katkısı olmalı dedim modern şehircilik prensipleri dedim.. ama ülke neticede hala çok geri.. bu ülkede sınırlı yerler dışında liberal iklim yok.. zaten ülkenin berbat durumu bunu teyit ediyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Su soyleme hastayim neymis 200kira carpani yuksekmis alinmazmis!??
Istabulda oturulacak semtlerde eli yuzu, kati konumu duzgun 200kira carpanli 3+1 daire bulun 2 tane alacagim)
Bu arada bi soru da ben sorayim, ev sahibim sagolsun 0,74 iken evi satmayip simdi satmaya karar verdi. Evi bir nevi almak zorundayim.
Eger 0,74 veya 0,89 ile olsaydi evin %80-90nina kadar kredi kullanacaktim, fakat su an en iyi oran 1,19 bu nedenle rakam artinca maliyet cok ciddi artiyor bu durumda max yuzde kac krediye girilmeli finansal anlamda.?
Su an %55 kredi %45 gibi nakit hesabi yaptim ama dogrusu ne olmali sizce?
Kirayı bankadan gönderiyorum ama diğer transferi seçiyordum. Bundan sonra Kira seçeneğini seçeceğim. Ev sahibi farklı bir ilde oturuyor. Herhangi bir sözleşme yok. Güvene dayalı bir anlaşma yapmıştık. 5 yıldır aynı evde oturuyorum zaten. Avukatıma sormadan önce özellikle burda sormak istedim. Anladığım kadarıyla düzenli ödeme yaparsam (bankadan) 1 - 2 yıl çıkaramaz.
son kredi olayında 300 binlik ev abartmıyorum 400-450 bin oldu . o yüzden o indirimin hiç bir numarası kalmadı. alan neden aldı bilmiyorum. bizim millet evi seviyor . ben evi satıp altın aldım 2 yıl oluyor,o zaman emlak fiyatları leşti 5-10 da aşağı verdim. elimde evi tutsam bu kadar kar edemezdim.
başlıktaki soruyu cevaplarsam şuanda türkiyede doğru yanlış kalmadı. çalışmak için yaşıyoruz. yoksa yaşadığımız hayat falan değil.
Yer İmleri