Sayfa 404/1006 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Yarın 1- faizleri yükseltecek 2- Stopaj oranlarını sıfırlayacak 3- Tüm TL mevduatlara tam güvence verecek
    Bu 3 maddeyi beraber uygularlarsalar belki olur. yoksa Dolar 10 TL ye gider.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Bari nicini iyimser değilde -kötümser- yapsaydınız. Hiç moralinizi bozmayınız. Her şey kontrol altındadır. Bu işler öyle kolay değil. Bu saatten sonra yandım demenin bir anlamı da yok.

2. Reyis ve tayfası finans piyasasının kurallarını kendi yazmış gibi oynuyor ....

şu dağları ben yarattım şu tepeler benim eserim ben ne dersem o olur...

rüzgara karşı işeyenler kendini ıslatır....

rekabetci kur falan yok uydurma bir söz

PAPUA YENİ GİNE parası bile bizden değerli...

adamlar ellerinde mızrak g... tlerinde yaprak dolaşıyor...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3. Çok basit. Stopaj çıktıktan sonra tl yatırımcısı mevduattan reel getiri elde edecek. Edemiyorsa stopaj kalkacak bir şekilde, ülke riski kadar reel getiri elde edecek. cds'i 500 üstü bir ülkede yıllık reel 2-3 puan da yatırımcıyı tl'ye yöneltmez üzgünüm.
    En iyimser hesapla , resmi enflasyonla bile 15 puan civarı yıllık başa baş geliyor. 18-19'dan önce yatırımcı tl'ye dönmez. Bu dolar artışlarının içine girmediği ekstra enflasyon var bir de bir iki aya gelecek. Şu anda tl mevduat yapan adam da geri çekilse de dolara ben de girsem diye bakıyor.
    E ama faiz artınca büyüme durur, kredi durur vs. Üzgünüm. Bu kadar inmeyecekti başta. İnat uzadıkça, kurtarmak için gereken faiz artışı da artıyor. Bak 24 yaptı bir gecede , balyoz gibi indi dolara, enflasyona da olumlu yansıdı. 3 ayda toparladı krediler. Burası emerging market, burada reel faiz vereceksin.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bari nicini iyimser değilde -kötümser- yapsaydınız. Hiç moralinizi bozmayınız. Her şey kontrol altındadır. Bu işler öyle kolay değil. Bu saatten sonra yandım demenin bir anlamı da yok.
    Ben mevduatın yükseliceğine dair iyimserim çünkü bu forum mevduat forumu bilmem anlatabildim mi saygılar.

5. faizin olması gereken seviye

reel enflasyon + 10 puan fazlası
    aksi takdirde dolar gideciği yerler ucu bucağı yok
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Çok basit. Stopaj çıktıktan sonra tl yatırımcısı mevduattan reel getiri elde edecek. Edemiyorsa stopaj kalkacak bir şekilde, ülke riski kadar reel getiri elde edecek. cds'i 500 üstü bir ülkede yıllık reel 2-3 puan da yatırımcıyı tl'ye yöneltmez üzgünüm.
    En iyimser hesapla , resmi enflasyonla bile 15 puan civarı yıllık başa baş geliyor. 18-19'dan önce yatırımcı tl'ye dönmez. Bu dolar artışlarının içine girmediği ekstra enflasyon var bir de bir iki aya gelecek. Şu anda tl mevduat yapan adam da geri çekilse de dolara ben de girsem diye bakıyor.
    E ama faiz artınca büyüme durur, kredi durur vs. Üzgünüm. Bu kadar inmeyecekti başta. İnat uzadıkça, kurtarmak için gereken faiz artışı da artıyor. Bak 24 yaptı bir gecede , balyoz gibi indi dolara, enflasyona da olumlu yansıdı. 3 ayda toparladı krediler. Burası emerging market, burada reel faiz vereceksin.
    "Reel getiri istiyorsan beton al hatta yatırım aracı olmamasına rağmen araba al. Hem refahın artsın, hem paran korunsun" mantığı var maalesef

7.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    "Reel getiri istiyorsan beton al hatta yatırım aracı olmamasına rağmen araba al. Hem refahın artsın, hem paran korunsun" mantığı var maalesef
    İşte muz cumhuriyetinin mantığı sakın üzerinize aldanmayınız mantık bunu gösteriyor

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Betonda balon var diye diye bunca zaman söyleyip durduk, betoncular uçtu gitti, biz yerimizde saydık...

Sayfa 404/1006 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •