Sayfa 562/1002 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,489 - 4,496 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    67 aydır fon yatırımındayım. Bütün verilerimi tutarım excelde gün gün. Aylık ortalama getirim 3.71%. Son iki yılın biraz daha yüksek
    Mevduatın biraz üstünde getiri elde etmek için başlamıştım. Riskli fonların oranı %85'i de buldu, %15'e kadar düştüğü dönemlerde oldu. İdare eder. En azından benim amacım olan mevduatı geçmek hedefine uygun gidiyor şimdilik.

Genel olarak şu prensipleri izledim.

1. Her kategoride sadece en iyi fonları al.
    2. Aldığın fon, kendi benchmarkı/kıyas kriterine göre muhakkak başarılı olsun. ( benim için hayati derecede en önemli madde )
    İsterse bir yılda %500 getirsin kendi benchmarkı %550 getirmişse asla almam. Ama benchmark -%20 ise , -10% getirmiş fonu alırım.
    3. Fonu al-sat/ trade yapma. Sadece fonun yatırım yaptıgı ürün ( endeks , dolar vs. her ne ise ) geriledikçe artır/biriktir.
    4. Portföyü çeşitlendir. ( endeks/sabit getirililer/kur bazlılar mutlaka olsun)
    5. Başarılı olduğunu düşünüp aldığın fon 3 ay başarısız olursa ( makul zaman ver, asla 4-5 gün değil ) aynı meblağ ile başka fon ile değiştir. ( satıp nakde geçme, nakitle başka fona geç aynı miktarda)
    6. Aldığın kategoriyi en az 2 fonla , mümkünse 3-4 fonla sepet yap.
    7. Fonu alırken getirisine değil, risk/getiri oranına, stabilitesine, volatilitesine, tüm periyotlarda başarısına, zor zamanlarda, iyi zamanlardaki durumuna vs. bak.

Bunların bir çoğu başkalarına göre yanlış olabilir, sadece kendi bakış açım bu idi, ve bu perspektifte davrandım.
    Aylık ortalama %3,71 çok iyiymiş hocam, tebrik ederim. Özellikle de portföyünüzün yarısını ppf'de tutarken. PPF ortalama getirisi ortalama 0,71 desek kalan yüzde ellilik kısımdan her ay %3 net gelmiş (ki bu da o yüzde ellilik kısımdan aslında kendi içinde her ay %6 gibi bir getiri oluyor).

Doğru mu hesaplıyorum acaba?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    67 aydır fon yatırımındayım. Bütün verilerimi tutarım excelde gün gün. Aylık ortalama getirim 3.71%. Son iki yılın biraz daha yüksek
    Mevduatın biraz üstünde getiri elde etmek için başlamıştım. Riskli fonların oranı %85'i de buldu, %15'e kadar düştüğü dönemlerde oldu. İdare eder. En azından benim amacım olan mevduatı geçmek hedefine uygun gidiyor şimdilik.

Genel olarak şu prensipleri izledim.

1. Her kategoride sadece en iyi fonları al.
    2. Aldığın fon, kendi benchmarkı/kıyas kriterine göre muhakkak başarılı olsun. ( benim için hayati derecede en önemli madde )
    İsterse bir yılda %500 getirsin kendi benchmarkı %550 getirmişse asla almam. Ama benchmark -%20 ise , -10% getirmiş fonu alırım.
    3. Fonu al-sat/ trade yapma. Sadece fonun yatırım yaptıgı ürün ( endeks , dolar vs. her ne ise ) geriledikçe artır/biriktir.
    4. Portföyü çeşitlendir. ( endeks/sabit getirililer/kur bazlılar mutlaka olsun)
    5. Başarılı olduğunu düşünüp aldığın fon 3 ay başarısız olursa ( makul zaman ver, asla 4-5 gün değil ) aynı meblağ ile başka fon ile değiştir. ( satıp nakde geçme, nakitle başka fona geç aynı miktarda)
    6. Aldığın kategoriyi en az 2 fonla , mümkünse 3-4 fonla sepet yap.
    7. Fonu alırken getirisine değil, risk/getiri oranına, stabilitesine, volatilitesine, tüm periyotlarda başarısına, zor zamanlarda, iyi zamanlardaki durumuna vs. bak.

Bunların bir çoğu başkalarına göre yanlış olabilir, sadece kendi bakış açım bu idi, ve bu perspektifte davrandım.
    Hocam tebrikler aylık başarınız muazzam, darısı başımıza.

İlkeleri özetlemeniz çok güzel olmuş, 5. Maddeyi tam anlamadım ama.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Aylık ortalama %3,71 çok iyiymiş hocam, tebrik ederim. Özellikle de portföyünüzün yarısını ppf'de tutarken. PPF ortalama getirisi ortalama 0,71 desek kalan yüzde ellilik kısımdan her ay %3 net gelmiş (ki bu da o yüzde ellilik kısımdan aslında kendi içinde her ay %6 gibi bir getiri oluyor).

Doğru mu hesaplıyorum acaba?
    Doğru ama ppf'lik kısım 35% civarı şu an . ve ayrıca dönem dönem çok değişti bu oran gönderide yazdığım gibi. Hisse fonları corona gibi dönemlerde ya da daha önceki çöküşlerde endeks gerilemesinden dolayı fazla artırdığım için %75-80 'lere çıktığı oldu. Ayrıca ppf'lerin neredeyse 2%'ye yakın getirdiği uzun periyotlar oldu vs.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Hocam tebrikler aylık başarınız muazzam, darısı başımıza.

İlkeleri özetlemeniz çok güzel olmuş, 5. Maddeyi tam anlamadım ama.

Diyelim ki A fonu almaya karar verdiniz. Biriktiriyorsunuz sürekli. Her şey yolunda. Bir süre sonra elinizde A fonu 20 bin tl.lik oldu. O sırada A fonu performans kaybetmeye başladı. 3 aydır zayıfladı, performansı düştü, benchmarkına göre geride kaldı epeyce. B fonu ile değiştireceksiniz. B fonunu sıfırdan biriktirmeyin, 20 bin tl.lik alarak başlayın anlamında söyledim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Diyelim ki A fonu almaya karar verdiniz. Biriktiriyorsunuz sürekli. Her şey yolunda. Bir süre sonra elinizde A fonu 20 bin tl.lik oldu. O sırada A fonu performans kaybetmeye başladı. 3 aydır zayıfladı, performansı düştü, benchmarkına göre geride kaldı epeyce. B fonu ile değiştireceksiniz. B fonunu sıfırdan biriktirmeyin, 20 bin tl.lik alarak başlayın anlamında söyledim.
    Tamam şimdi çok iyi anladım, teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    net %25 den aşağısında para erir zaten haklısınız. %13-14 ile elde bişey kalmaz. Ha mevduatta 10 milyon paran olur o zaman mantıklı olabilir.
    GBC ler hesabıma düştü bakalım.
    hayırlı olsun gbc çok iyidir tek sıkıntı doların durumu
    ben yavaştan düşüşe geçeceğini düşünenlerdenim bu sebeple getiride bir miktar törpülenme yaratabilir bir süre
    bol kazançlar

7.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Fonlar belli başlı zaten. Sn hellistheothers in da dediği gibi güzel fonlar bir elin parmağını geçmiyor. O yüzden fonlar konu başlığı biraz yavaşladı.
    Son dönemde ipb ve gbc gündemde . Diğerleri aynı.
    Kentuz böyle deyince, futbol ile ilgilenir misin bilmiyorum? Dün bütün aracı kurum ve banka fonlarının getirilerine kısaca baktım. %99 unda bir ya da iki fon ön planda diğerleri hikaye. Niye futbol dedim? İspanya da Barcelona, Real madrid, Almanya da B. Münih, İtalya da juventus gibi hep bilindik takımlar şampiyon olur ya onun gibi bir şey. Diğerleri sanki figuran gibi. yani dediğinize katlııyorum.

8. MAC ın az eksi yemesini dün borusanın tavanı sayesinde olmuştu.
    Bugün %6 civarı ekside ama bist30 ve bankalar yemyeşil
    böyle giderse dünün acısını çıkaracak gibi..

Sayfa 562/1002 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •