Sayfa 796/999 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Viop - XXV

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Mütehait %100 karla iş yapıyorsa %50 den fazla kazanamıyor.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Ortalama 200 bine mal ettiğini 400 bine
    En ucra köşelerde 150 bine mal ettiğini 200 bine
    Lüks semtlerde ve konumda 400-500 bine mal ettiğini 800 bin 1 milyon arası satıyor

İnkar edilemez gerçek bu eğer inkar var ise ülke müteahhit ten geçilmiyor denmez
    Müteahhitlerin ancak hırsız olanları %50 üzerinde para kazanabilir. Şöyle ki:
    Temel kazısında başlar hırsızlık. 30-40 cm lik derinlikte temele inşaat başlayanları görürsün dozer parasını az vermek için. Sonra sıra izolasyona gelir. Bir çok temelde izolasyon yoktur (ben 3 kat izolasyon yaptırdım, bohçalama türünden). Sonra kullanılan demir ve kolon sayısı. Çalar hırsız olan müteahhit. (Benim ikiz villaya koyduğum kolon sayısı ve kullanılan demir ile hırsızın 5 katlı binası aynı kolon sayısına demir miktarına sahip. Yapı denetim falan demeyin, işin hikaye kısmı o). Neyse çıkarsın kabayı ve sıra duvar örmeye gelir. Adam mantolamadan yırtmak için Bims kullanır, sadece 2 gözlü olan. (Ben çift tuğla kullanıp arasına taş yünü yerleştirdim). Sonra sıra gelir bina içine sıva ve alçı olayına. Adam içte sıva yapmaz, ince bir alçı çektirir, çivi bile çakamazsın, dökülür. Seramiğin ucuz-defolu olanını, laminant parkenin 8 mm lik en ucuzunu kullanır. (İşten anlamayan fark etmez bile). Elektrik tesisatı minimumdadır. Kablolar kalitesiz, priz ve anahtarlar yetersiz. Bataryanın ucuzu kullanılır. Klima hatları döşenmez, sen evi aldıktan sonra ortalığı kırıp dökerek ucube bir tesisat yapmak zorunda kalırsın. Yerden ısıtma yaparsa boruları seyrek döşetir (şap altında kalacağı için ne olduğunu bile anlamazsın). Zaten çoğu yerden ısıtma falan yapmaz, radyatörle geçiştirir, sen satın aldığında it gibi elektrik parası ödersin. Kullandığı boya en ucuz olanıdır, bir sene sonra dökülür, anlamazsın. Havuz yapıyor ise ne dış, ne iç izolasyon yapar, 1 sene sonra havuz her tarafından sıkıntı yaratır. Vs vs vs.
    Yani demem o ki, iyi bir müteahhitin değil %100 para kazanması, %50 bile kazanması büyük bir şans olur. Şanssız (ya da hesapsız) ise karın en az yarısı enflasyona gider.
    Yatırılan paranın enflasyon ile p.iç olması inşaat işinden anlamayanların hesaplamadıkları en önemli durumdur.

Viop forumunu inşaat forumuna çevirdim. Kusuruma bakmayın. Bitirdim bu konuda yazmayı.

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Durum sandığın gibi değil Dostum. Ev fiyatlarındaki artışı geçici zannedenler çok yanılıyor. Sektör içine girince anlıyorsun.
    İnşaat malzemelerinin hepsi dolara bağlı. 2 yıl önce ikiz villa inşaatına başladım. Sadece demirden bahsedeyim. Tonu 2900 TL idi. Herkes "çıldırdın mı, bu fiyata demir alınıp inşaata başlanmaz" dedi. (3-4 ay önce 2300-2400 TL imiş). 8 ay önce bitirdim inşaatı. İçinde yok yok. Maliyet 1.78 milyon TL (arsa payı ile birlikte). Dört yol ağzı, önü park, güney ve doğu cephe, iki cephesi yol. Oturmak için yaptım, üzerinde ilan falan yok. Son 4 ay kaç kişi geldi kapıya tanıdık emlakçılarla birlikte. İkisine 3.2 milyon hemen verelim diyorlar. Demir fiyatlarına bakıyorum, 4350 TL olmuş tonu. Arsa maliyeti ise cabası. Arsayı 450 bine almıştım. Hemen bitişiğimdeki 20 m2 daha küçük arsa şu anda son pazarlık fiyatı 930 bin TL. (Adam 110 bin eurodan bir cent aşağı vermem diyor) İnşaat maliyeti ve arsa fiyatları bu durumda iken kim neye göre fiyatlar düşecek diyor, anlamak mümkün değil.
    Benim gözlerde görmez olmuş artık Ayhan abi yazdı sanmışım kusura bakmayasın dostum çok pardon

Benim gözlerde görmez olmuş artık Ayhan abi yazdı sanmışım kusura bakmayasın dostum çok pardon
    Sıkıntı yok be Sv Dostum. Anladım beni kastettiğini.

Temel kazısında başlar hırsızlık. 30-40 cm lik derinlikte temele inşaat başlayanları görürsün dozer parasını az vermek için. Sonra sıra izolasyona gelir. Bir çok temelde izolasyon yoktur (ben 3 kat izolasyon yaptırdım, bohçalama türünden). Sonra kullanılan demir ve kolon sayısı. Çalar hırsız olan müteahhit. (Benim ikiz villaya koyduğum kolon sayısı ve kullanılan demir ile hırsızın 5 katlı binası aynı kolon sayısına demir miktarına sahip. Yapı denetim falan demeyin, işin hikaye kısmı o). Neyse çıkarsın kabayı ve sıra duvar örmeye gelir. Adam mantolamadan yırtmak için Bims kullanır, sadece 2 gözlü olan. (Ben çift tuğla kullanıp arasına taş yünü yerleştirdim). Sonra sıra gelir bina içine sıva ve alçı olayına. Adam içte sıva yapmaz, ince bir alçı çektirir, çivi bile çakamazsın, dökülür. Seramiğin ucuz-defolu olanını, laminant parkenin 8 mm lik en ucuzunu kullanır. (İşten anlamayan fark etmez bile). Elektrik tesisatı minimumdadır. Kablolar kalitesiz, priz ve anahtarlar yetersiz. Bataryanın ucuzu kullanılır. Klima hatları döşenmez, sen evi aldıktan sonra ortalığı kırıp dökerek ucube bir tesisat yapmak zorunda kalırsın. Yerden ısıtma yaparsa boruları seyrek döşetir (şap altında kalacağı için ne olduğunu bile anlamazsın). Zaten çoğu yerden ısıtma falan yapmaz, radyatörle geçiştirir, sen satın aldığında it gibi elektrik parası ödersin. Kullandığı boya en ucuz olanıdır, bir sene sonra dökülür, anlamazsın. Havuz yapıyor ise ne dış, ne iç izolasyon yapar, 1 sene sonra havuz her tarafından sıkıntı yaratır. Vs vs vs.
    Yani demem o ki, iyi bir müteahhitin değil %100 para kazanması, %50 bile kazanması büyük bir şans olur. Şanssız (ya da hesapsız) ise karın en az yarısı enflasyona gider.
    Yatırılan paranın enflasyon ile p.iç olması inşaat işinden anlamayanların hesaplamadıkları en önemli durumdur.
    Ha buna katılırım şimdi

Dürüst müteahhit aynen dediğin gibi ama %90 hırsız sahtekar

10 tane müteahhit var çevremde 1 tane dürüst yok piyasa böyle maalesef

5. kaliteli isimler de var aslında..ama kazançları sanıldığı kadar çok değil..zaten en başta arsa sahibine konumuna göre %35-70 arası daire veriyor.. yani yarıya yakını arsa sahibinin zaten..uğraşan yakın arkadaşlar var..10 dairede 1-2 daire arası kalıyor..risk de var tabii..daireleri sattıktan sonra girdi maliyetleri beklenmedik oranda artarsa batar gider..batanların çoğu da bu yüzden batıyor..yap sat yerine sat yap yapmaya çalışıyorlar..

Ha buna katılırım şimdi

Dürüst müteahhit aynen dediğin gibi ama %90 hırsız sahtekar

10 tane müteahhit var çevremde 1 tane dürüst yok piyasa böyle maalesef
    Yazmayacağım daha fazla dedim ama son bir not daha ekleyeyim. Dürüst müteahhit para kazanamaz. İnşaat maliyeti öyle bir boyuta gelir ki, inşaattan anlamayan alıcı gelir ukalalık yapar. Der ki "aynı paraya ben 1 değil, 1.5 villa alırım". Sadece işten anlayan bilir inşaatın kalitesini. Çoğu alıcı sadece makyaja kanar. Alt yapıdan, binanın kalitesinden habersizdir. Daha da ötesi çoğu aldığı konutun projesine bile bakmaz, yahu bu konutun kaçak yapılmış bir bölümü var mı diye. Sonra uğraşır durur.

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    kaliteli isimler de var aslında..ama kazançları sanıldığı kadar çok değil..zaten en başta arsa sahibine konumuna göre %35-70 arası daire veriyor.. yani yarıya yakını arsa sahibinin zaten..uğraşan yakın arkadaşlar var..10 dairede 1-2 daire arası kalıyor..risk de var tabii..daireleri sattıktan sonra girdi maliyetleri beklenmedik oranda artarsa batar gider..batanların çoğu da bu yüzden batıyor..yap sat yerine sat yap yapmaya çalışıyorlar..
    Profesyonel hırsız değilsen, ya da arsayı bedavaya (çok ucuza) getirmediysen inşaattan ciddi para kazanmak mümkün değildir bizim gibi enflasyonist bir ortamda.

7. BBHT de, bugün satan için stop loss yapan bir yabancı dediler. Geçen almış yürümeyince satmış muhtemelen.

ABD ADR

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

İğneada 10 daireye 2 daire veriyorlar müteahhitler gidin bakın binaların üstüne toprak sahipleri yapmıştır hep farklı isimler kerizmiyiz biz diyorlar

Yer çok önemli bağdat caddesinde 4 daireye 1 daireyi adam yapmayı kabul ediyor çünkü 1 daire 1 milyon

Bizim burada %50 dir 5 daire çıkar 1.5 milyona satarsın yarısından aşağı müteahhit girmez

Nerede çok para var millet oradadır
    Borsa
    İddia
    Müteahhit
    Tek fark işi öğrenmeden. Rospuluğunu öğrenerek yapmak yoksa işini adam gibi yapsan sorun yok

Sayfa 796/999 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •