Sayfa 353/1004 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453853 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

1.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    çok istisna bir dönemden geçiyoruz. Bist 50 dışı ne varsa 2-3 kat gitti. Bu sürdürülebilir değil. Piyasaya yeni gelenler kolay zannediyor. 2 sene süren düşen trend görmeden , borsa öğrenilmez.
    çok zor olduğuda çok açık zaten ben 5 senedir yerimde sayıyorum, önceki batan paramıda yok sayıyorum

2.  Alıntı Originally Posted by MMF 1 Yazıyı Oku
    Bist30 dışında rasyonel fiyatlanan hisse çok çok az kaldı,

benim yatırım anlayışım daha önce yediğim dayaklardan dolayı defansif hareket etme yönünde, yani öncelikli olarak kaybetmemek.

aklıma takılan şey, bu rasyonel olmayan fiyatlardan illa ki bir düzeltme yada ele verme olacak, yaşanacak..

işte o zaman bizim temeline bakarak aldığımız, yatırım yaptığımız hisseler nasıl hareket edecek.

esas cevaplanması gereken soru bence bu..

is the average of five people around the human..
    Bist 30 hisseleri çok ucuz kaldı dostum düşecek yerleri yok benim bakış açımla.

3.  Alıntı Originally Posted by dobra Yazıyı Oku
    Bir arkadaş sermayesinin çok küçük bir kısmıyla 5000 adet rtlab almıştı 2 liradan, 50 lira üzerinde satmıştı
    ne yapacağını sorguluyordu
    o paranı bir temettü hissesine yatır bir daha da rtlab'ın yanından geçme dedim
    allah bir kere yürü ya kulum demiş
    tabi rtlab'da o fiyatlara öyle anlamsızca çıkan uçan kaçan hisselerden değil.
    Rtalb'nin halka arzına katılmıştım, yani halka arzdan bugüne aşağı yukarı seyrini biliyorum dersem yalan olmaz,

bu şirketin eski sahipleri bile şirketten bi cacık olmayacağını düşünüp yanlış değilsem 2018 gibi defter değeri gibi bir rakamdan glryh grubuna satmıştı.

1-2 liralarda almaya tenezzül etmediğim hisseyi diyelim ki 2 liradan alsam bile 4 lira olduğunda kesinlikle satardım,

satmayacak aramızda kaç kişi var, ki doğrusu da bu değil mi!!

4.  Alıntı Originally Posted by mmf 1 Yazıyı Oku
    rtalb'nin halka arzına katılmıştım, yani halka arzdan bugüne aşağı yukarı seyrini biliyorum dersem yalan olmaz,

bu şirketin eski sahipleri bile şirketten bi cacık olmayacağını düşünüp yanlış değilsem 2018 gibi defter değeri gibi bir rakamdan glryh grubuna satmıştı.

1-2 liralarda almaya tenezzül etmediğim hisseyi diyelim ki 2 liradan alsam bile 4 lira olduğunda kesinlikle satardım,

satmayacak aramızda kaç kişi var, ki doğrusu da bu değil mi!!

Is the average of five people around the human..

topiğinde yazan amateur diye arkadaş taa en dipten beri taşıyor treade ederek.
    tabi birileride 50 lira üzeri hisseye atladı şuursuzca.
    Kit üretim haberi düştükten sonra almamakta satmakda büyük hata.

tabi grubu bende tanıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by MMF 1 Yazıyı Oku
    Bist30 dışında rasyonel fiyatlanan hisse çok çok az kaldı,

benim yatırım anlayışım daha önce yediğim dayaklardan dolayı defansif hareket etme yönünde, yani öncelikli olarak kaybetmemek.

aklıma takılan şey, bu rasyonel olmayan fiyatlardan illa ki bir düzeltme yada ele verme olacak, yaşanacak..

işte o zaman bizim temeline bakarak aldığımız, yatırım yaptığımız hisseler nasıl hareket edecek.

esas cevaplanması gereken soru bence bu..

Güzel bir paylaşım,
    Cevabı şöyle olmalı, o noktadan sonra bahsettiğiniz hisselerde geri çekilecek ve inanan taşıyıcılarını bir miktar dökecektir. Algı gitmediği için sattıracaktır., Alıcılar ise bunu destekleyecek ve çözülme yaşatacaktır.
    Ve işte o nokta çok önemli olmalı. Akıllı paranın pozisyon açmaya başladıgıı noktalar o anlardır.
    Çünkü tahtalar , inananlar ile yürür, inanmayanları herdaim kazanmış olsada döker.
    Saygılar bol kazançlar

craps, pawnstar, svilengrad
    hakuna matara....memento mori.

6. Uzun süredir bu işin içindeyim ve yatırımcı profilinden anlarım diyebilirim.
    Strateji kesinlikle önemli , birkaç dostum var ...Benim bakış.açıma aykırıda olsa...Şöyle hareket ediyorlar.
    Piyasayı hiç takip etmiyor bir tanesi , gün son 18.00 dan sonra yüklü miktarda garanti ,işc, halk vs alış giriyor ölü seansta ve ertesi sabah 3 kademe yukarı hepsini satış giriyor. Ve inanmayacaksınız ciddi kazanıyor.
    Diğeri sadece tavan olacak hisselere tavan olmadan 3/5 kademe önce yoğun alıyor, tavan olmayacaksa bile tahta tavan oluyor ,ve ertesi gün satıyor, her
    ikisi içinde tahta önemli değil....temelde teknikte...
    Doğru değil, ama strateji sonuçta.
    Ben yatırımcı yım treader da değilim.. Benim bakış açımda içini görmediğim kavanoza parmak atmak olmaz. Alırım, arttırırım, biriktirir devam ederim.
    2000 li yıların öncesinde birçok farklı stratejiler denesemde ,2002 sonrası yatırımcı olmaya karar veren tarafta yer aldım.
    Max 3 veya 5 tahta dışında hareket etmem.
    Saygılar

7. Olaya aydönümü , gündönümü, tanvakiti, rüzgar, fırtına, güneşli hava vs tabiat olayları gibi bakarım inandığım tahtada...
    Her zaman kazanmak olamdığı gibi kaybetmekte olmadığını bilirim.. rüzgar diner, fırtına diner ,gece olur ama sabah olacağını güneşin doğacağını da bilirim.
    Gerektiği yerde gerekli dokunuşları yaparım, bir hedef ve bir oluşum maraton gibi değerlendiririm...
    Çünkü pay piyasalarının kuruluşunun temel amacı fiyatlamaları yukarı itmek olduğunu bilirim.
    Tabii önemli olan doğru bir maratona başlamak...Kendi yatırımcı profiline uygun ve doğru zamanda ,doğru tahtada başlamak.

8. Kızılderili reisi oturan boğa sen misin?
    Bele de yahşı tanımladın da ondan

Sayfa 353/1004 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •