Ben bu kişiyi bloklaşmıştım ama siz alıntı yapınca yazdıklarını görmüş oldum, milletin o inekleri ve traktörleri nasıl aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz şimdi inek sattılarda aldılar falan yemeyin buradaki insanları ben bu işte eli kalem tutan ve azıcık matematik bilen kimsenin kar edemeyeceğini o kadar net ve iyi biliyorumki idda falan etmiyorum yani biliyorum... Şimdi uzun uzadıya hayvancılığın durumunu yazmayacağım buradaki insanlar için gereksiz bir kirlilik olur sadece...
Şuan buarada çiftçinin aracılara sattığı sütün fiyatı belli değil çünkü 4 aydır süt parası alan yok... Ama sıfır faizli 5-6 yıl geri ödemesiz hayvan kredisi alıp ödemezsen yada binbir türlü alavere dalavere ile bu kredileri ödemezsen yada aldığın traktörün yarısını hibe ile diğer yarısını yine faizsiz kredi ile alırsan kar korkunç sonuçta para bedava geliyor eline...
Ben yıllarca çalıştım tarla almak istediğimde fiyatlar o kadar uçmuştu ki bu ne yaa dedim yani o arazilere o parayı veren insanlar o parayı çalışarak kazanmış olamaz...
Bu yazdıklarım üfürme değil tüm akrabalar çiftiçi sayılır yoksa bu tarz usulsüz işleri nereden bileyim, adamın hayatı yalan dolan sonra umresi haccı git-gel yapıyor bence orda ömür boyu kalsa kar etmez...
Neyse uzattım saçma salak konular bizim halkımız böyle işte...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri