Ekonomi yönetimi sağ olsun, uzun zamandır bu kadar kolay teknik analizi yapılabilen bir enstrüman görmemiştim (Sepet kur son 3 ay).
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yüklü faiz artışı ve kraliçenin ayağına kadar gidip yaptığımız küçük nezaket ziyareti ile 2018 'i kurtarmıştık. Kurtardık derken, dükkanın komple kapanması önlenmişti. Güler abla,hatta sevinçten olsa gerek, berat albayrak sunumunda biraz kendini kaybetmişti..
Allah korusun, eğer ki işler yine kontrolden çıkmaya meylederse, şu kovid ortamında kraliçeye de ulaşamayız. Bi de var ki, yaşlandı da iyice kadıncağız..
Biz yine en iyisi gaz aramaya devam edelim.. navteximiz sağolsun 🙂
Böyle bir günde topicteci sessizliğe bakılırsa birçok dolarcıyı silkelemişler...
Finans aleminin yetmez ama evetçisi yeşilada ve m.muratoğlunu dikkate almayın demiştim...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Arkadaşın babasını bulaşıcı hastalıktan kaybettik bugün çember giderek daralıyor artık Keyif moral yok
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Silkelenme degilde dolarizasyona alışma diyelim. Millet en azından birikimim erimesin derdinde ama gelirin dolarla degilse çıkması her türlü zararımıza, tl maaşın yada gelirin dolar kadar artmıyor çünkü. Ama aldıgın hemen her ürün dolardan da fazla artıyor gelen ek vergiler ve doları bahane edip ayarsız zam yapan aracılar yüzünden. Ben sırf bu yüzden dolarda durmayı rahatsız edici buluyorum, altın alıyorum alacaksam. Çünkü hiç degilse ons artınca (dolar/tl yatay yada düşmüşse) seviniyorum çünkü reel kazanç olmuş oluyor. Digeri kendini kandırmaca. Laptopu degiştirecegim şimdi iyi bir laptop 10 binden başlıyor, 2018 de 3800 e almiştım benzerini. O zaman alınmış o miktar doların varsa ne kar ne zarardasın yaklaşık. Ama bugun alacagım herşeyin o zaman alınmış doları yok sonuçta. O yüzden dolar devlet para birimin degilse yatırım aracı sayılmaz. Ama altın sayılır.
Dolar alana kızamazsın o ayrı konu yanlış anlaşılmasın ama çıkınca sevinilmesi mantıklı degil. hatta; "iyi lan iyi dolarım var baya bi köşede, ne güzel çıkıyor az da olsa fakirleşmiş oluyorum, ülkede doları olmayana göre kardayım yinede buna da şükür." demekle aynı şey. Yada şöyle bir benzetme yapılabilir, dondurucu bir sogukta dışarı çıkarken en kalın kabanını giyip dışardaki sovugu hissederken ceketle gezeni görüp ısınma duygusudur. Ama o soguk devam ettikçe kısmen ısındıgın o kabanı sen de alamayıp ceketle gezeceksin uzun vadede. Buna sevinmenin de bir mantıgı yok.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri