Tam da bir ara anlatayım dediğim konuyu gündeme getirecek bir soru sormuşsunuz..
Bazı hisseler vardır, trend çizgisiyle takip edersiniz..
Bazı hisseler vardır, bazı indikatörlerle takip edersiniz..
Bazı hisseler vardır, ağırlıklı ortalamalarla takip edersiniz..
Bazı hisseler vardır, formasyon ararsınız..
Bazı hisseler vardır, teknik olarak da temel olarak hiç bir şey bulamazsınız... (Bkz.. IZFAS)
Yani;
Her hisse grafiğine trend çizgisiyle, formasyon oluşumu ile, şu ortalama bunu kesti mi gözüyle bakamazsınız... Bakabildiklerinize bakar, görebildiklerinizi değerlendirirsiniz..
Zaten yüzlerce hisse var.. Önemli olan takibinizdekilerdir..
Vee... Takip ettiğinizi hisselerin hangi Teknik kıstaslarla hareket ettiğini (geçmişine bakarak) iyi çözümlemelisiniz..
Bilmem anlatabildim mi.. ?
Syg, svg.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Vaktiyle semer ve eyer yapan bir usta varmış. İşinde o kadar iyiymiş ki herkes at, eşek, deve gibi hayvanlarının eyer ve semerlerini ona yaptırır, hayvanların sırtı hiç yara olmazmış. Ona semer ustası, ustaların ustası derlermiş.
O ise bana usta demeyin, henüz usta olmadım dermiş. Bir gün yine bir müşteri gelip atına iyi bir semer yapmasını istemiş ve "Biliyorum, usta denmesine kızıyorsun ama bu işi en iyi yapan da sensin be usta" demiş. Semerci gülmüş ve "artık bana usta diyebilirsin" demiş.
Sebebini sorunca da şöyle cevap vermiş : "Usta olmak için 2 şey gerekir. Önce çırak olup kendi ustanı geçeceksin. Sonra da çırağını eğitip seni geçecek bir usta haline getireceksin. İşte bugün gördüm ki, çırağım benden daha iyi bir eyer yapmış. Artık gerçek bir usta oldum. Usta olmak yıllar alır ama buna değer" demiş. Kıssadan hisseyi herkes kendi payına düşen kadar alır. Gökten 3 grafik düşmüş, biri Mav20, biri Bolinger biri de rsi.
Selamlar, saygılar Delikan hocam. İlgiyle takip ediyoruz.
Yer İmleri