Sayfa 11/31 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
Arama sonucu : 242 madde; 81 - 88 arası.

Konu: BistTrend Vol.III

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by muhammetkurt Yazıyı Oku
    Şimdi bana bu grafiğin hatası nedir onu söyleyin...

Açıklayayım... Konuyu hisse pazarlama - pazarlamama noktasına çekmeyecekseniz.. ki oraya çekiyorsunuz... ben öyle bir şey mi dedim de gocundunuz...

Başka yere çekmeden.. teknik olarak açıklayayım..

Düşen trend üst çizgisi yukarı kırılısa düşen trend bitmiş kabul edilir.. Kırıyormuş gibi yapıp geri gelirse tuzak kabul edilir.. Hem.. Tuzakların da trend çizgisi vardır.. Gelecekteki tuzakları yakalamak için kullanılır..

Sizin düşen trend çizginiz -ki ilk paylaşımızda öyle dediniz- yukarı kırıldı mı.. kırılmadı mı..

Kırıldıysa, düşen trend bitti diyebilir miyiz.. ? Yoksa tuzak mı diyeceğiz.. ?

Dediğiniz yerde bir direnç bölgesi var.. Doğrudur.. Ama o direnç bölgesi o çizgiden kaynaklanmıyor..

Demeninz gereken sadece şu... (kendi kendinize) " acaba bu adam doğru diyor olabilir mi.. bir araştırayım T/a temellerini."

Ben de T/A üzerine sohbet edibileceğim biri geldi foruma diye sevinmiştim.. yanılmışım..

İyi çalışmalar, başarılar kardeşim..

Not: Bu da tuzak trendine örnek grafiktir..

2.  Alıntı Originally Posted by muhammetkurt Yazıyı Oku
    Teşekkürler kardeşim güzel sözlerin için.. ek olarak şunu söyleyeyim,hiç kimse hakkımda hisse pazarladı da diyemedi,çünkü takip listemde ky nin taşıyacağı tarza hisseler nerdeyse hiç olmadı..kardemir,thy veya goody gibi hisselerde bir kademe bile anca oynatırız
    Kesinlikle hocam, bunu ilk takip listenizden herkes anlamistir zaten. [emoji4]

3.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Açıklayayım... Konuyu hisse pazarlama - pazarlamama noktasına çekmeyecekseniz.. ki oraya çekiyorsunuz... ben öyle bir şey mi dedim de gocundunuz...

Başka yere çekmeden.. teknik olarak açıklayayım..

Düşen trend üst çizgisi yukarı kırılısa düşen trend bitmiş kabul edilir.. Kırıyormuş gibi yapıp geri gelirse tuzak kabul edilir.. Hem.. Tuzakların da trend çizgisi vardır.. Gelecekteki tuzakları yakalamak için kullanılır..

Sizin düşen trend çizginiz -ki ilk paylaşımızda öyle dediniz- yukarı kırıldı mı.. kırılmadı mı..

Kırıldıysa, düşen trend bitti diyebilir miyiz.. ? Yoksa tuzak mı diyeceğiz.. ?

Dediğiniz yerde bir direnç bölgesi var.. Doğrudur.. Ama o direnç bölgesi o çizgiden kaynaklanmıyor..

Demeninz gereken sadece şu... (kendi kendinize) " acaba bu adam doğru diyor olabilir mi.. bir araştırayım T/a temellerini."

Ben de T/A üzerine sohbet edibileceğim biri geldi foruma diye sevinmiştim.. yanılmışım..

İyi çalışmalar, başarılar kardeşim..

Not: Bu da tuzak trendine örnek grafiktir..

Teknik analiz tartışacak biri geldi diye sevinmişsiniz ama tüm yazılarınızın üslup sonunu var,hepsin de bir "kibir" havası var..şu an bile " yanılmışım" sözü bu tarz bir yaklaşım..kibarca tekrar yazıyorum..ben bu işi bu kadar becerebiliyorum,takip edip etmemek sizin insiyatifinizde ama bana yazmayın,zira tarzınız oldukça kötü.. daha önce dedim cevap vermeyeceğim ama bu da yine benim hatam..söz daha cevap yazmayacağım
    Tecrübe limitlerini bilmektir..https://twitter.com/KurtMuhammettt

4. Sn DeliKAN kendinizi aciklama ve kanitlama cabasi icerisindesiniz.
    Şunuda soylemeden gecemeyecegim ustad kelimesi kisileri baglar bana gore ustad dir. Birde gecmisini ve yaptiklarini bilmekten gecer. Subjektif bakis acisi yani.
    Bence en iyisi sizde bir topik acin kendinize ve bu engin bilgilerinizi paylasin kucuk yatirimcilarla.
    Sizede belki birileri yillar sonra " usta. " der bellimi olur...

Muhammet hocanim topiginde gereksiz tartismalar eskiden fazla olmazdi. Bu sebepten dolayi olayi daha buyutmek istemiyorum.

Ama yazmadigi sure icerisinde gozlemledigim Muhammet hocamiz baya bir sabir depolamis.
    [emoji4]
    Saygilarimla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..

Lakin "düşen trend" çizginiz nereden geliyor.. onu anlayamamıştım... Hala da anlayabilmiş değilim..

Saygılar, başarılar..
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Kırılmam, merak etmeyin..

Ama 6.10'dan geçen trend çizgisi göreceli geldi bana..

Sadece kendi hatamı aramak için sordum o soruyu...

Syg..
     Alıntı Originally Posted by muhammetkurt Yazıyı Oku
    tüm yazılarınızın üslup sonunu var,hepsin de bir "kibir" havası var.
    Bakın şu yukarıdaki yazılara.. Böyle başlamışım..

Nerede üslup sorunu var.. Hangi yazımda var..

"Naçizane" diyerek fikir belirtmek mi üslup sorunu..

Siz diye hitap ederek, yazıları saygı ile sevgi ile bitirmek mi üslup sorunu..

Sorun olduğu kesin ama sorun üslup sorunu değil.. Teknik bir sorun.. O da benim tarafımda değil..

Devam edin siz, ben sessizce okurum sizi..

Başarılar dilerim..

6.  Alıntı Originally Posted by galatali Yazıyı Oku
    Sn DeliKAN kendinizi aciklama ve kanitlama cabasi icerisindesiniz.
    Şunuda soylemeden gecemeyecegim ustad kelimesi kisileri baglar bana gore ustad dir. Birde gecmisini ve yaptiklarini bilmekten gecer. Subjektif bakis acisi yani.
    Bence en iyisi sizde bir topik acin kendinize ve bu engin bilgilerinizi paylasin kucuk yatirimcilarla.
    Sizede belki birileri yillar sonra " usta. " der bellimi olur...

Muhammet hocanim topiginde gereksiz tartismalar eskiden fazla olmazdi. Bu sebepten dolayi olayi daha buyutmek istemiyorum.

Ama yazmadigi sure icerisinde gozlemledigim Muhammet hocamiz baya bir sabir depolamis.
    [emoji4]
    Saygilarimla
    Sabırdan ötesini depolamış...Muhammet Hoca verdiği bilgilerin listelerin herdaim arkasında durmuştur. Muhammet hoca bugüne dek iyi günde de kotu gunde de hep dua almıştır hep dua etmişizdir. Özellikle babası icin. Gecenin bu vaktinde rahmetle anıyoruz... Mekanı cennet olsun.
    Sizden de Allah razı olsun hocam

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by galatali Yazıyı Oku
    Sn DeliKAN kendinizi aciklama ve kanitlama cabasi icerisindesiniz.
    Arkadaşım, yok öyle bir şey..

Konu bir trend çizgisi konusudur..

Ömrümün yarısı grafikler içinde geçti.. Ham bir grafiğe bakıp dalgaları sayabiliyorum.. Ham grafige bakıp fibo oranlarını göz kararı görebiliyorum.. İstatistikçiler bilir.. Six sigma Master karakuşak sertifikam var.. Kime kendimi açıklayayım, kime kendimi ispat edeyim..

Kime neyimi ispat edeyim.. Neyin çabasına gireyim..

Var ise bir çabam, hatasını gördüğümüz bir arkadaşa hatasını naçizane bildiğimiz dahilinde göstermektir..

Var ise bir çabam, yazdıklarım ve açıkladıklarımdan birilerinin bir iki şey öğrenmeleridir..

Ben de 2000 yılında böyle Teknikçilerin fikir teatilerini izleyerek merak sarmıştım bu işe..

Belki birilerine "Balık tutmayı öğrenmek" konusunda faydamız olur..

Kendimi ispat etmek isteseydim, balık verirdim.. Çünkü balık verenler seviliyor..

Yani yoktur kendimizi ispat çabamız..

Saygılar, sevgiler..

8.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Arkadaşım, yok öyle bir şey..

Konu bir trend çizgisi konusudur..

Ömrümün yarısı grafikler içinde geçti.. Ham bir grafiğe bakıp dalgaları sayabiliyorum.. Ham grafige bakıp fibo oranlarını göz kararı görebiliyorum.. İstatistikçiler bilir.. Six sigma Master karakuşak sertifikam var.. Kime kendimi açıklayayım, kime kendimi ispat edeyim..

Kime neyimi ispat edeyim.. Neyin çabasına gireyim..

Var ise bir çabam, hatasını gördüğümüz bir arkadaşa hatasını naçizane bildiğimiz dahilinde göstermektir..

Var ise bir çabam, yazdıklarım ve açıkladıklarımdan birilerinin bir iki şey öğrenmeleridir..

Ben de 2000 yılında böyle Teknikçilerin fikir teatilerini izleyerek merak sarmıştım bu işe..

Belki birilerine "Balık tutmayı öğrenmek" konusunda faydamız olur..

Kendimi ispat etmek isteseydim, balık verirdim.. Çünkü balık verenler seviliyor..

Yani yoktur kendimizi ispat çabamız..

Saygılar, sevgiler..

Sn Delikan,

Sahsen ben kullandiginiz uslupta bir saygisizlik yada olumsuz bir husus gormedim. Belki butun mesajlarinizi okumadigim icindir bilemiyorum. Ama paylasiminiz ve bunu savunmaniz dikkat cekici. Tesekkur ederiz, eksik olmayin. Zaten farkli fikirlerin olmasi da; taraflar samimi oldugu surece de farkliliklarin bizim zenginligimiz oldugunu dusunuyorum.

Bununla birlikte, Muhammed Hocamizin bu forumda paylasimlari cok eskilere dayanmaktadir. Ben cok al-sat yapmamakla beraber, Muhammed Bey'in isabet yuzdesinin yuksekligine bizzat sahit oldum. Ayrica, kendisi bu topigin de ev sahibi oldugu icin, belki biraz daha anlayisi hakediyor diye dusunuyorum.

Ozetle, yazilariniz ve yorumlariniz bizler icin kiymetli. Ama bu tur tartismalar cok uzayinca, cok fazla bir katki saglamiyor foruma. Anlayisiniz ve paylasimlariniz icin tekrar tesekkur ederim.

Selam ile,

freesky

Sayfa 11/31 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •