Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Geçen hafta 9 yaşındaki oğlum: Baba altınlarımı ( 1.5 gram ) bozdurayım demişti. Bir şey alacak sandım. Hayırdır dedim. Ucuzlayınca geri alırım demisti de gülüp geçmiştim.

Ama hanım satti . 520 lirlardayken sattı altınlarını. 75 liradan tupras aldı. Şimdi keyfi yerinde .

Ailede çürük halka benim amajkfkd.
    Ben de 530'lardan 512'ye düşünce az kalsın satıyordum. İş sadece tamam tuşuna basmaya kalmıştı ki "düşeceği kadar düştü, daha düşmez" deyip vazgeçtim.

Diğer yazılarımızı okuyan insanlar da bizim bir halt bildiğimizi sanıyorlardır.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Artık ib*e ülkesi olmayı bırakalım

https://tr.euronews.com/2020/11/11/b...lmay-b-rakal-m

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. damat etkisi böyle ise damadı fizan a ateşe adı altında yollasak acaba 5 e düşermi diye düşünmeye başladım

4.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    damat etkisi böyle ise damadı fizan a ateşe adı altında yollasak acaba 5 e düşermi diye düşünmeye başladım
    yada büyük düşünelim damat bu kadar etki ediyorsa kayın peder giderse 2 lirada alırmıyız solugu

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Erdoğan: Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor, faiz sebep enflasyon neticedir ve bunu başaracağız
    Tüm gün tadilatla uğraşınca şimdi okuyabildim yazıları ve hayret ettim. Şu yazıdan faiz artışı sonucu çıkaran arkadaşları (reha bey hariç) anlamakta güçlük çekiyorum. Hadi bu yazı anlaşılmadı, el insaf aşağıdaki yazı da mı anlaşılmıyor.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Erdoğan: en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamları düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimizi indirmede kararlıyız

Erdoğan: Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları belirlemek ve hayata geçirmek Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de Merkez Bankasının görevidir

Erdoğan: Yeni MB başkanı ve Yeni bakanımızın göreve başlamasıyla piyasadaki olumlu görünüm doğru yolda olduğumuzu gösteriyor

Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanımızın ve Merkez Bankamızın yeni başkanının, enflasyon hedeflemesini ve para politikası araçlarını, temel yaklaşımlarımıza uygun şekilde, şeffaf, öngörülebilir, istikrarlı bir seviyeye en kısa sürede getireceklerine inanıyorum

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : JAS; 11-11-2020 saat: 20:03.

Adam açıkça söylemiş, bizim hedefimiz faizi düşürmek, aslında politika faizini enflasyon oranına getirme zorunluluğu var ama bu mücadelemizi engelliyor.
    Bunun anlaşılmayacak neresi var, faiz artmayacak, tam tersi zamanla azalacak diyor. Öncelikle enflasyonu aşağıya çekeceğiz diyor. Faiz sebep enflasyon sonuç diyor.
    Enflasyonu aşağıya çekeceğiz, bunun yerine faiz artırırsak sonuç olan enflasyon da artar diyor. Amacımız enflasyonu aşağıya çekmek diyor.
    Ve bu konuşmadan arkadaşlar, faizin hem de 300-500 puan artacağı sonucunu çıkarıyor. Hayret ettim yeminle.
    Bu konuşma sonrası faizi 300-500 artıracak MB başkanı, aleni RTEye küfür etmiş sayılır, 100-200 bile artırsa iplemiyorum seni demiş olur.

Acı reçete içeceğiz olayı bile yanlış anlaşılmış. Enflasyon rakamları ile oynayarak bizi daha da fakirleştireceğini söylüyor. Acı reçetenin faiz artışı ile bir ilgisi yok.

8. 8,60'tan 7,80'e bu kadar kısa sürede gerilemesi için yüksek bir faiz artırım kararı gerekirdi. Faiz artırımı bekliyoruz diyerek bu kadar düştüğünü ben hatırlamıyorum.

Biden'ın Türkiye ekonomisini mahvetmeyeceğiz demesi, coronavirüs aşısının bulunduğunun pfizer gibi çok büyük firmaca iddia edilmesi, 2018 yılında kısılan yabancının swap olanaklarının artırılması ve muhtemelen carry trade'ın tekrar devreye girmesi ve bunların bir kaç gün içinde üst üste gelmesi TL'nin değer kazanmasına etki eden önemli sebeplerden.

Şu durumda TCMB 250 baz puan faiz artışı ile işi idare eder.

2020 Ekim ayında açıklanan veriye göre, gelişmiş ülkelere göre hesaplanan reel efektif TL kur değeri 1994 krizi zamanının sadece %10 üstündeydi. Muhtemelen 8,60 TL dolar seviyesi 1994 krizi ile aynı noktaya inmesine sebep oldu. Yani TL bu endekse göre son 30 yılın dibinde idi.

Bunu takip eden, burası dip diye düşünen bir kısım yabancı yatırımcının da dibs ve hisse senedine girip girmediğini önümüzdeki hafta TCMB verilerinden öğreneceğiz.

Ama her zaman olduğu gibi piyasa profesyonelleri ser verip sır vermediğinden aylar sonra neler olduğunu net olarak öğrenebileceğiz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •