Sayfa 522/1002 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: Viop - XXVII

1.  Alıntı Originally Posted by halefly Yazıyı Oku
    Evet, dün tarihi atmışım onlar bugün tarihli. Akşam saatlik grafikte oluşan flamanın yukarı kırıldığını düşünüyorum. 1433,00 stop.
    5 Kontrattan fazla işlem yapmıyorum dediniz ama açık olan pozisyon 31 tane ....çok riskli değil mi terste kalırsanız

2. güzel kapattı.
    pazartesi için olumlu bir fikre sahip pala.
    haftasonu bişi olmazsa tabi.
    Burası Türkiye, burdan çıkış yok.

kapanışta bir çeyrekik göndereyim dedim.
    gönderdim 800 den.
    işlem de gerçekleşti.
    bakıyorum hesapta kontrat çoğalmış.
    bakıyorum satmışım.
    hangi ara aldım bunu, seans içinde işlem yapmadım filan derkene,
    gerçekleşmiş işlemlere baktım, gece seansında 325 den alım yapılmış.
    kim yapmış bunu filan derkene ayıktım.
    meğer akşam seansına yüksekten satış yazacağıma alış yazmışım. asdas .
    demekki neymiş, biraz da mal olacaksın bu alemde. bi asdas daha
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Alenon Yazıyı Oku
    5 Kontrattan fazla işlem yapmıyorum dediniz ama açık olan pozisyon 31 tane ....çok riskli değil mi terste kalırsanız
    Cevap hem evet hem hayır:

Evet riskli çünkü;
    1) Kırıldı dediğim flamayı çok cılız bir mumla kırmış görünüyor. Teyidi yok.
    2) Dün spot xu030 günlük grafikteki uzun gölgeli, cılız gövdeli, yüksek hacimli kırmızı (düşen) mum tehlikeli bir gösterge, bunun adı "bearish meeting line" türkçesi "değen mumlar ayı" formasyonu. savaş olmuş.
    3) Hafta sonu riski almışım, belki p.tesi stopun bile altında açılacak, hesap şaşacak.

Hayır riskli değil çünkü ;
    1) Flamayı kırmış mı kırmış
    2) Değen mumlar ayı formasyonu bugün onaylanmamış, red yemiş. spot 1425,00 altında kapatsaydı onaylanırdı.
    3) 31 pozisyonun toplam maliyeti 1432,70 , benim stopum da neredeyse bu noktada. Stop olsa da kardan zarar.

4.  Alıntı Originally Posted by Jellat Yazıyı Oku
    arkadaşlar hayırlı cumalar olsun bir sorum olacak

1.hisse senedi karma fon A
    2.degişken fortföy fon
    3.kısa vadeli borclanma fon faiz B

arkadaşlar pek bilmedigim için yanlış yazmış olabilir bu fonlardan eniyisi ve zarar yazmıyacagımız hangisi olabilir veya başka düşünceniz varsa bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür
     Alıntı Originally Posted by halefly Yazıyı Oku
    45 bin tl nin 40 bini vadeli tl de, 5 bini likit fonda duruyor. Bu şekilde yapınca aslında viop alıp tutmak, hisse alıp tutmaktan daha az zarar veriyor. Şu şekilde:

Hisse senaryosu: 50bin ile hisse aldık ve fiyatı 1 ay sabit kaldı. Bu durumda faizi yıllık %12 düşünürsek aylık %1 faiz kaybımız var. 1 ay sonra, hisse fiyatı aynı olduğu için yine 50 bin var ama faize koysaydık 50500 olacaktı, 500 kayıp var.

Kontrat senaryosu: 5 bin teminat ile 50 binlik endeks kontratı aldık ve 1 ay boyunca endeks sabit kaldı diyelim. Endeks sabit kaldı ama kontrat fiyatı spot fiyata yaklaştı, makas kapandı. Makas bazen volatil olsada makası belirleyen ana faktör faiz oranı. Buradan kaybımız var yaklaşık 500 TL diyelim. Ama faizde 45 binimiz var, buradan 400 TL faiz gelirimiz var. Komisyon masrafını saymıyorum o hissede de var. Dolayısı ile net zarar 100 TL oluyor.
    sayın halefly gördügüm kadarıyla bu fon işlerinizden anlıyorsunuz benim yukarda yazmış oldugum 3 üncü maddede aracı kurumunda kısa vadeli borclanma faizine 50000 tl yatırıldıgında normal bir bankaya yatırıldıgındamı daha fazla getiri getirir yoksa aracı kurumundan faiz fonuna parayı yatırıldıgında riskki varmı şimdiden teşekkürler

5. Faiz artacak diye borsamız yükseliyor oysa faiz artışının
    hiçbir sektöre faydası yok aksine ekonomiyi yavaşlatıp
    enflasyonu düşürecek bilançolar zarar yazmaya başlayacak.
    İleride iyileşme için olumlu adım olarak görülüyor olabilir
    en azından enflasyonun sebebi faizdir fikrinden cayılma gibi
    görüldüğünden belki.Şimdi sonuçta MB faizi beklendiği gibi arttırırsa
    beklenti bitti veya faizin özellikle sanayi hisselerine zararı
    var diye düşer mi veya zaten faiz beklendiğinden düşük arttırılırsa
    endeksin düşeceği dillendiriliyor.Bakalım ne olacak.
    Bir yandan ekonomide reform derken Cumhurbaşkanının tezinin
    tersi yapılmış olacak hata olduğu kabullenilmiş mi olacak.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by Jellat Yazıyı Oku
    sayın halefly gördügüm kadarıyla bu fon işlerinizden anlıyorsunuz benim yukarda yazmış oldugum 3 üncü maddede aracı kurumunda kısa vadeli borclanma faizine 50000 tl yatırıldıgında normal bir bankaya yatırıldıgındamı daha fazla getiri getirir yoksa aracı kurumundan faiz fonuna parayı yatırıldıgında riskki varmı şimdiden teşekkürler
    3. maddedeki fon risk sınıfı 1 olan yani en düşük riskli sabit getirili bir fondur. Anında satılır, alınır paraya dönüşür, ancak kurumunuza bunu sorun bazen istisnai olarak T+1 diyebiliyorlar örn. denizbank.
    Getirisi vadeli mevduat faizine göre düşüktür.

Pazartesi beklentim
    Eksi gaplı açılış...

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Faiz artacak diye borsamız yükseliyor oysa faiz artışının
    hiçbir sektöre faydası yok aksine ekonomiyi yavaşlatıp
    enflasyonu düşürecek bilançolar zarar yazmaya başlayacak.
    İleride iyileşme için olumlu adım olarak görülüyor olabilir
    en azından enflasyonun sebebi faizdir fikrinden cayılma gibi
    görüldüğünden belki.Şimdi sonuçta MB faizi beklendiği gibi arttırırsa
    beklenti bitti veya faizin özellikle sanayi hisselerine zararı
    var diye düşer mi veya zaten faiz beklendiğinden düşük arttırılırsa
    endeksin düşeceği dillendiriliyor.Bakalım ne olacak.
    Bir yandan ekonomide reform derken Cumhurbaşkanının tezinin
    tersi yapılmış olacak hata olduğu kabullenilmiş mi olacak.
    Saçma sapan bir seneyi yaşıyoruz, faiz artınca bankalar duser ama faiz sentetik olarak düşük tutulup bankalara o kadar zarar ettirildi ki faiz artınca normallesiyoruz diye bankalar kuduruyor. Saçma sapan...

Tahvil ve kur böyle giderse, 12.5 üstü kalıcı faiz beklemem şahsen; söz verdik diye belki 14 e çekerler sonra da her ay yarim yarim indirirler. Dolarda 8 lira gerçekten çok rekabetçi ve madem hükumet böyle bit halt etti artık buradan aşağıya sallamayın beklerim tüketim patlar ihracatçı zora girer faiz kimseye yaramaz olan olmuş kuru 8 lirada tutup 12 liralarda faiz yeterlidir.

Türkiye'nin esas problemi güven ve açıkçası yazalım malımıza çökerler mi korkusu, bu korkuları faiz değil iyi niyet göstermek ve bu iyi niyeti kanıtlamak çözer değilse istersen 50 faiz ver bir şeyi çözemezsin. Piyasa bir şans verdi bunu güzel kullanırlar mı, inanın bilmiyorum İstanbul seçimi patladı patlayalı pek güvenim kalmadı denge orada şaştı bana göre.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 522/1002 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •