Sayfa 524/1002 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Viop - XXVII

1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Küçükken bende bir kez izlemiştim Sayın Ariston,anılarım geldi aklıma...
    Çocukken bir büyüğüm bir soru sormuştu. Hatırlamıyorum doğru mu yanlış mı cevap vermiştim. Hala hatırladığıma göre bu tip hikayeleri akılda tutmakta fayda var. Hala dua ederim bana değer verirdi ki garip sorular sorardı.

Çarşıda kunduracıya bir adam gelmiş 30 liralık bir çift ayakkabı beğenmiş. 50 lira vermiş. Kunduracı kasada para üstü olmayınca komşusuna gitmiş, 50 lirayı iki 20 lik bir 10 luk bozdurmuş. Müşterinin ayakkabısını paketlemiş 20 lira da para üstü verip göndermiş. Akşam üstü komşusu gelmiş, dostum bu 50 lira sahte çıktı demiş. Kunduracı hemen kontrol etmiş hakikaten sahte olunca kasadan başka bir 50 lirayi kontrol edip vermiş, özür dilemiş.

Sonra oturup düşünmüş ne kadar zarar ettik diye. 30 liralık ayakkabı ve yanında 20 lira para üstü gitti, komşuya 50 lira verdik 100 lira eder, kasada biri 20 lik ve biri 10 luk 30 lira var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
    @Ariston,

50 tl zararda.

ayakkabının parası kasada.

iyi geceler.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,055
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    @Ariston,

50 tl zararda.

iyi geceler.
    30+ayakkabı maliyeti

30 kasada, ( 20 zarar var ama maliyet daha düşüktür.) satış fiyatı 20 tl
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    30+ayakkabı maliyeti

30 kasada, ( 20 zarar var ama maliyet daha düşüktür.) satış fiyatı 20 tl
    Güzel hikayeydi.

Ben ekleme yapacaktım, çarşıda kunduracı dükkanın tabelasına "mevsim sonu maliyetine satışlar" diye yazmış sonra oturmuş beklemeye, öğleye doğru düzgün kıyafetli bir müşteri gelmiş vs.

5. Olduğun gibi görün, göründüğü gibi ol diyorlar. Bugün düşündüm tam bir sahtekar oldum, ben ne tip bir kıyafet giyeceğim diye.

Mecburi düzgün bir kiyafet giymek gerekir diye düşündüm, ama dilenciler genelde tam bir dilenci kıyafeti giyiyor, adamlar biz göründüğümüz gibiyiz deseler yanlış olmaz.

Taksimde gayet düzgün bir hanım efendi af edersiniz benim param yok rica etsem 10 TL verir misiniz demişti çok düşünmeden vermiştim.

6.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    @Ariston,

50 tl zararda.

iyi geceler.
    fazla kafa yormaya gerek yok ki
    sahte olan para zarar, başkanında dediği ayakkabının maliyeti farklı olur o ayrı şey.

7. Bilanço esaslı defter tutma ve götürü usulü defter tutma oluyor.

Bilanço esaslı gün başı açılış bilançosunu girip ertesi gün açılış bilançosunda ne kadar kar zarar, öz kaynaklar vs var bakmak lazım.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    bilanço esaslı defter tutma ve götürü usulü defter tutma oluyor.

Bilanço esaslı gün başı açılış bilançosunu girip ertesi gün açılış bilançosunda ne kadar kar zarar, öz kaynaklar vs var bakmak lazım.
    Basit düşünmek gerekirde!
    Asl olan o karmaşık hesabın sağlamasını yaptırıp sonuca ulaştırıp beyin jimnastiği yaptırmış dedeniz.

Sayfa 524/1002 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •