Şu anda öyle. Ancak bu şirketler siber güvenlik şirketi satın alırken ya da siber güvenlik sektörüne yatırımlarını artıracaklarını beyan ederken PAM ürünü üretmeyeceklerini düşünüyorsunuz sanırım. Olabilir de olmayabilir de.
konuyu sizin nereye çektiniz neden çetikğinizi de anlamadım zaten.
mesele siber güvenlik farkındalığın oluşması ve şirketlerin siber güvenliğe pandemi ile çok daha önem vermesi idi..
Neden böyle negatif yönden baktığınızı da anlamadım
Videoyu koymuş bloomberg...
Detaylıca herkes izlesin videoyu
https://www.bloomberght.com/finansal...sagladik/64549
Konuyu bir yere çektiğim yok. Siz siber güvenlik farkındalığı oluşması şeklinde yorumlamışsınız sektördeki şirket satın alım ya da yatırım artırımlarını; ben de bu durumun sektördeki rekabeti artırabileceğine değindim. Borsada olumlu ve olumsuzu birlikte değerlendirmek gerekir. Katar olimpiyat oyunları stadyumlarından GTT satışına, Netaş partnerliğine kadar onlarca örnek sayılabilir bu konuda. Bir de yukarıdaki cümleniz fazla iddialı geldi.
ek olarak bu jazz anlaşmasından korkum da yine GTT gibi az bir rakam anlaşması olma olasığı ... umarım büyük meblağla anlaşma yapılmıştır
Jazz satışı ile ilgili olarak, hasılata etkisini tahmin edemiyoruz. Ancak şirketin 5G denemelerini, Veon ortaklığını ve JazzCash'i önemli buluyorum.
5G Trials
In January, Jazz had reported that they had successfully carried out 5G trials with reaching speeds of 1.5Gbps. These trials were carried out on the 2.6GHz spectrum.
JazzCash
Jazz had partnered with Mobilink Microfinance Banking to make an entry into the branchless banking market, initially launched under the MobiCash brand name, it was later changed to JazzCash. It is a direct competitor to Telenor's Easypaisa. It allows users to pay bills, send and receive money and purchase top-ups for prepaid mobile numbers.
Veon will buy remaining 15% shares in Jazz from Abu Dhabi Group for 100pc ownership.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jazz_(company)
Burada elemanin bahsettigi seyler sanki Netas yatirimlarinin onemli bir parcasi olacak demis gibi sunmus ama https://www.bloomberght.com/finansal...sagladik/64549 adresinde saniye 2.30'dan itibaren izlerseniz, genel konusuyor. Yani insanlar sirketler pandeminin sonuclarindan kendilerini korumak icin, sirketlerine bu alanda yatirim yapacaklar; guvenliklerini artirmaya devam edecekler diyor.
Diger taraftan, elbette her sirket, siber guvenligin PAM alanina da yatirim yapabilir. Ancak bu ihtimal nedir? Bence cok cok dusuktur. Velev ki boyle bir durum olsa, bizim degil, onlarin korkmasi lazim degil mi. Zaten, bir yandan Cyberark'a kafa tutuyoruz diyerek gogus kabartip, bir yandan yeni cikanlardan odumuzun kopmasi pek komik ve sacma olmaz mi.
10 sene once, NETAS bizim sektore girseydi, henuz biz de pek kucuk oldugumuzdan onumuzu kesebilirdi. Ama an itibari ile yurtici satislarinda onumuzun yeni ortaya cikacak bir sirket tarafindan kesilmesi pek zordur. Bakkal gibi degil ki bu; yuksek teknolojik yazilimlar bir gecede karsiya kondurulamiyor, 10 seneye gore sirket cok mesafe katetti. Ama 7 sene once, daha kucukken, belki de Lutfi, bize cok sacma gelen, yuzde 10luk A grubu hisselerini 1milyon 700bine satma olayini, Netas'in bu alana girmesine engel olmak gibi stratejik bir amactan yapmistir, kim bilir. 1700bin/1.4 milyon'dan hesaplarsaniz hisse basi 1.2 gibi bir sey ediyor. Ben bunu NETAS'in simdiye kadar yaptigi en karli is olarak tanimliyorum/
Yatirim tavsiyesi degildir
Yer İmleri