Sayfa 17/135 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 1073 madde; 129 - 136 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

1. 10 dakika sonra faiz kararı açıklanacak. ben 450+ baz puan artış bekliyorum. Kararla beraber hem dolarda hem borsada ciddi geri çekilme bekliyorum.

Bu "satış" yaptığım anlamına gelmesin. Halen 7'de 6 oranda AEFES, 7'de 1 oranda AGHOL'de bekliyorum ve uzun bir süre daha hiçbir şart altında bekleyeceğim.

2. Faiz kararı ile beraber en yüksek satışı bankalarda bekliyorum. Artan faiz ortamında bankaların daha fazla kar etmesini beklemek matematiğe ihanettir.

3. Çok enteresan. Faiz artışı tuttu, dolardaki düşüş tuttu ama bankalar düşeceği yere fırladı. Vardır palaların bir bildiği. Gerçi daha gün de bitmedi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    Borc Dagilimi (9M20)

Euro: 19%
    USD: 34%
    TL: 42%
    Diger: 5%

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Faiz kararı ile beraber en yüksek satışı bankalarda bekliyorum. Artan faiz ortamında bankaların daha fazla kar etmesini beklemek matematiğe ihanettir.
    sanki her sey dogru da...

7.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Mali Müşavirim diyorsun AGHOL konsolide bilançosunun bugüne kadar Mart ayından önce açıklanmadığını bilmiyorsun.

Viop'ta ters yönde (döviz açık pozisyonun varsa alış yaparak) işlem açmayı tek hedge yöntemi sanıyorsun.

Onlarca hedge yöntemi var, özellikle Anadolu Grubu iştirakleri (başta Efes, CCI ve Migros) onlarca hedge yöntemi varken niye Viop'ta dolar alış pozisyonu açsın?

Dolar 6.85'te uzun süre sabitken yurtdışındaki bir finans kurumu ile "yıl sonunda 7.50 TL'den dolar alma opsiyonu" satın alınmış olamaz mı? Hatta o opsiyona "yıl sonu gelmeden dolar 8 TL'yi aşarsa opsiyon iptal edilir" gibi bir madde konmuş olamaz mı? Büyük montanlı işlemlerde onlarca madde yazılıyor ve bu opsiyonların fiyatı çok ucuz oluyor eğer bir dönem döviz sabit giderse.

Nedense hiç zengin işadamı mali müşavir yok. Mali müşavirin işi rakamları kaydetmektir, başka bir işe yaramaz. Karar alımını, yatırımı girişimci yapar. Eğer rakamları deftere kaydetmek para etseydi bütün muhasebeciler zengin olurdu!
    Dolar 7.80 kapandığı Eylül finansal tablosunda 300 milyon hedge zararı yazılmış kur 7.50 ve altına düştüğü projeksiyonda bu zarar dönemlik 500 ve üstünde olacak ayrıca yabancı para çevrim farkları da düşeceğinden aghol defter değeri azalacak , ben mali müşavirlik yapmıyorum zaten danışmanlık yaptığım şirketlerin elemanları Bİle mali müşavir ; ben bütçe finans vergi planlaması teşvik Ufrs vs konularda danışmanlık veriyorum sektörlerinde lider firmalara, finans danışmanlığı altında kur hedge yaptırıyorum 2 kelime sağdan soldan duyup bana satma 3.43 doları bekle, bunlar teknik konu seni fazlası ile aşar ,herkes kendi işine baksın,faizlerin artışı ile banka yükselmesini anlayamaman çok normal anlasan fazlası ile şaşırırdım 😅😅

8. Sevgili ortaklar...Kim hangi meslekte olursa olsun birbirimizi sevmesek de birbirimizden nefret etsek de farklı fikirlere saygı duymak zorundayız...Zaten herkes aynı fikirde olursa orada beyin jimnastiği olmaz...Orada başarı olmaz...Birbirimizi suçlamadan fikirlerimizi beyan edersek daha medeni ortam oluşur...Kusura bakmayın...Hani sürçü lisan ettiysek affola...Farklılıklarımız zenginliğimizdir...Bol kazançlar...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 17/135 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •