Sayfa 770/1002 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,153 - 6,160 arası.

Konu: Viop - XXVII

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    şimdi bakılacak, bakalım ne kadar yabancı gelecek, atılan taş ürkütülen kurbağaya değecek mi, diye..
    değmezse ani bir dönüş yapabilirler yani bir sonrakinde faizi sabit bırakabilirler..
    ama o zamana kadar bu faiz lobisi dolarda hareket yaptırıp gözdağı verecektir..bu da borsanın satışıyla olur..

yani oyunun sonu belli aslında..top çevriliyor, oyun bitiyor..
    ve Biden ın dediğine geliyor iş..
    Sonuç, yüksek faiz, yüksek kur, her yıl fakirleşecek halk ve 2017 den beri şahlanıyoruz safsataları.

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Şahlanmaya devam

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Mhp bizi kandırdı

Rabbim affetsin loading

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Sonuç, yüksek faiz, yüksek kur, her yıl fakirleşecek halk ve 2017 den beri şahlanıyoruz safsataları.

Öretmenim bööğn canlı ders var mı

https://youtu.be/mxKi5kz-tas
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Öretmenim bööğn canlı ders var mı

https://youtu.be/mxKi5kz-tas
    Var.
    Konu: Madem biz bu b.ku yiyecektik, titreşimli ve ekürisi niye harcandı [emoji23]

5. bozgurt bıçakları bileyesin.
    cuma namazını meteakkip operazyona çıkabiliriz. asdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Var.
    Konu: Madem biz bu b.ku yiyecektik, titreşimli ve ekürisi niye harcandı [emoji23]

İşlem hacmi yarattık

7.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    dostum borsa önemli değil, dolarizasyon artarak devam ediyor ..sorun bu..
    çözülemiyor..
    bu yüzden 2018 eylüldekinin tersine erkenden faiz sözü verildi..
    banka müdürleri toplantısı falan hepsi millet paniklesin diye..
    dolar ve altınlar satılsın diye...
    ama olmuyor..
    Aksine, vatandaşın ve özel şirketlerin yabancı para taşımasının istendiğini ve şartların da bilerek bu yönde oluşturulduğunu düşünmekteyim. Bu modelin ne olduğu ile alakalı uzunca bir yazı göndermiştim bir müddet önce.
    Mealen şöyle bir yazı idi: "Cari açığa sebep olan harcamaları kim yapıyorsa doları onlar taşımalı, fiyatlamasını ve haber akışını devlet koordine etmelidir. Borçlanmanın yapısı artık 2000'li yıllar öncesindeki gibi değil. Bankalar vasıtası ile içeri alınan döviz doğrudan vatandaşa ve kurumlara gittiği için, hem kurumlar hem de vatandaş dolar taşımak zorunda. Daha önceleri dış borçlanmanın neredeyse tamamı Devlet üzerinden geçerek önce Bankacılık sektörüne oradan da vatandaşa ulaşırdı. Teorisi bu şekilde olmasına rağmen yüksek enflasyon sebebi ile aktarım bankacılık ayağında takılı kalırdı. Şimdi ise, Devletin muhatap olduğu borç miktarı yüzde kırklar seviyesinde. Hal böyle olunca da Devletin taşıması gereken rakam cari kullanım miktarı yani üç aylık ithalat rakamı ve kısa vadeli borçlarının üçte birinin toplamı kadar olmalıdır"
    Bu modellemeye geçilmesinin sebebi; 2003/2013 yılları arasında fazlaca açılan ülkenin yumuşak şekilde 2003'lere indirilmesi gerekliliği ve bu fikri ortaya atan da eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek idi.

Esen kalın

8. Kapanisa gore aksam seansi arti mi eksi mi

Sayfa 770/1002 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •