Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye yönelik önemli mesajlar vererek, "Yüksek faiz yatırımın önündeki en büyük engeldir. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor." dedi.
Bu konuşmayı kim yaptı faiz den bir gün önce RTE , faiz 475 puan arttı gerekirsede yine yapılacak dendi Merkez bankasının açıklamalarında.Bu hamleler ak lama paklama hareketleridir siyasette , faizi kim artırdı dediklerinde Elvan bey ve Naci bey Reis karşı idi , şimdi aynı seneryo piyasa ve iç siyasette nabız yoklanarak Kavala ve demirtaş veya ismini bilmediğimiz başka al gülüm ver gülüm seneryoları ile gündem oluşturuluyor.Bugun AB ile bazı konularda anlaşılsa Kavala mahkeme de n tutuksuz yargılaması çıksa kim ne diyecek HAKİMİN kararı diyecekler![]()
Yakında,
NAci Ağbal ve Lütfi de gezi olaylarının tertibi içinde olmakla suçlanabilinir..
Ortam müsait..
REİS zihnen hazır..![]()
Acil para lazım.
Para da batıda
Rusya Çin hikaye oldu.
Kısa vade e15 orta vadede 30 milyar.
Yoksa imf lik olacaksın dediler.
İmf den önce son şansları batıdan kredi bulabilmek.
Batının liderliğini tekrardan alacak olan Bıden ve nazilikle suçlanan Merkel ne isteyecek veya neye zorlayacak.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
İngiltere şansölyesi Rishi Sunak , aslında bu haftaki harcama incelemesinin İngiltere'deki birçok kamu sektörü çalışanı için maaş dondurma olacağını doğruladı ve ücret politikasını Covid bağlamında dikkate almanın "tamamen makul" olduğunu söyledi. ekonomiyi vurdu.
Ödeme dönüş umudu dondurmak o koştu 2018 2010 muhalif milletvekilleri ve sendikalar öfkeye yol açtı. TUC genel sekreteri Frances O'Grady, bunu "ahlaki açıdan müstehcen ve kötü ekonomi" olarak nitelendirdi.
Hükümet kaynakları , Çarşamba günkü harcama incelemesinde, koronavirüs salgını sırasında ekonominin belirsiz durumu göz önüne alındığında sadece bir yılı kapsayacak olan bir ücretin dondurulması olasılığını gündeme getirdi .
NHS England doktorlarının ve hemşirelerinin muaf tutulması bekleniyor.
Şansölye, ödemenin dondurulmasının onaylanması sorulduğunda, Pazar günü Sky'dan Sophy Ridge'e şunları söyledi: "Harcama incelemesinden önce gelecekteki ödeme politikası hakkında yorum yapamam, ancak şunu söyleyebilirim, harcama incelemesini başlattığımızda şunu söyledim Yerleşim yerlerini düşündüğümüzde, daha geniş ekonomik iklim bağlamında bunları düşünmenin tamamen mantıklı olacağı departmanlara. Bu mantıklı bir şey.
"İkincisi, kamu sektöründe yapılacak doğru şeyin ne olduğunu düşündüğümüzde, ücretlere, işlere, ekonominin her yerine saatlere bakmanın da adil olacağını düşünüyorum."
Bu nedenle, maaşın dondurulup durdurulmayacağını soran Sunak, "Bana herhangi bir soruyu sorabilir ve şöyle diyebilirsiniz:" Bunu reddediyor musunuz, yoksa hükmediyor musunuz? " Harcama incelemesini başlattığımızda, genel ekonomik iklim bağlamında yapılması gereken kamu sektörü ücretini düşündüğümüzde demiştik. Bence bu tamamen makul bir şey.
"Ayrıca adaletten de bahsettik - kalibre ettiğimizde ve kamu sektörü için yapılacak en iyi şeyin ne olduğunu belirlediğimizde, ücretlerde, işlerde, istihdamda, saatlerde, ekonomide neler olup bittiğini görmemiz gerekiyor. aynı zamanda. "
Şansölye, hükümetin söylediği gibi, bunun kemer sıkma politikasının geri dönüşü anlamına geldiğini reddetti.
Sunak, "Önümüzdeki hafta kemer sıkma politikası görmeyeceksiniz" dedi. “Göreceğiniz şey, hükümetin günlük kamu hizmetlerine yaptığı harcamalarda, oldukça önemli bir artış, geçen yılki artışla birlikte geliyor.
"Bu yüzden kesinlikle bunun kemer sıkma olduğunu söyleyebilecek bir yol yok. Kamu hizmetlerine eskiden olduğundan daha fazla para harcayacağız. "
Sunak, koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan evrensel kredi ödemelerindeki artışa daha uzun vadeli bir uzatma yapmayı da reddetti. Artışın Nisan ayında bitmesi bekleniyor.
Şansölye, değişikliğin "bu krizin akut evresinin" bir parçası olarak yapıldığını belirterek, "Her şeyi gözden geçiriyoruz ve ekonomi için doğru kararları alacağız" dedi.
O'Grady, yeni bir kamu sektörü maaşının dondurulması olasılığından "çok endişeli" olduğunu söyledi.
Dedi ki: “Milyonlarca kilit işçi kriz sırasında bizimle ilgilendi ve bizimle ilgilenmeye devam etti ve bence onlara bakma zamanımız geldi. Bakanların kapı eşiğinde milyonlarca kişiye katıldığını, itfaiyecileri alkışladığını, çöp toplayıcılarını, sosyal bakım görevlilerini gördük. Onları gerçek bir maaş kesintisiyle ödüllendirmenin zamanının geleceğini sanmıyorum.
“Başbakan ancak Haziran ayında, bunun kemer sıkma politikasının sonu olduğunu, daha fazla kemer sıkma olmayacağına söz verdi. Şüphesiz hükümet, geri kalanımıza yardım etmek için sağlıklarını ve bazı durumlarda hayatlarını ortaya koyan insanlar için kemer sıkma politikasını yeniden başlatabileceğini düşünmüyor mu? "
“Hükümetin geri adım atması için hâlâ zaman var ve onları yeniden düşünmeye teşvik ediyorum. Bu akıllıca bir politika değil, ahlaki açıdan müstehcen ve aynı zamanda kötü ekonomi. "
Konular
Kamu sektörü ödemesi
Kamu hizmetleri politikası
Rishi Sunak
Haberler
LinkedIn'de paylaşPinterest'te paylaş
Bu içeriği yeniden kullanın
bu hikaye hakkında daha fazlası
Yer İmleri