Düşük hacme 2 vermezler heralde hocam ya, eğer öyleyse piyasada komisyon olarak en ucuz başlatanlardan biri infodur. 2 oranını bırakın başlangıcı diğer aracı kurumlarda orta büyüklükte(aylık 5-10m arası misal) sayılabilecek hacimlerle alamayan arkadaşlar var misal.
Portföyün önemli bir kısmını infoya taşıdım uygulamanın az daha geliştirilmesi lazım(ör: güniçi işlem sırasında 30 sn beklesen yeniden giriş isteyip duruyor bu aralar) onun dışında kullanım kolaylığı, müşteri temsilcisi yaklaşımı ve komisyon olarak gayet memnunum. Sadece 1.3 ortalama oranı düşük buldum biraz, tabiki babaların yüksek hacimle ve düşük komisyonla bu oranı aşağı çekiyorlardır ama yine de düşük gibi.
Kuşluda bir karşılaştırma gördüm, info spot piyasa için 1,3 ile yaklaşık rakibi 3 şirketin neredeyse yarısı komisyon oranıyla çalışıyor görünüyor. Piyasaya penetre olmak için düşük komisyon politikası izleniyor anladığım. Ya piyasa biraz aşağı inecek yada bizim komisyonlar yavaş yavaş yukarı çıkacaktır sanırım.
Son çeyrekte 30 milyon liranın görülmesini mümkün görüyorum, neden?
Bistte önceki çeyreğe göre 8-12 milyon tl fazladan komisyon geliri
Viopta 2 tane vade sonu etkisi(0.6-1.2 milyon tl ekstra gelir)
3.çeyrekte kasada kalan 17 milyon liranın 3 ay kullandırılması= 1 milyon tl
Bedelliden gelecek paranın 1 ay bile kullanıldırılması= 1 milyon tl
Minimum 25 bekliyorum ama 30'u da bulabiliriz..
2021 için evet, son çeyrek için derseniz cuzi bir artış olabilir belki.
Ortalama komisyon oranına nasıl ulaşıldığı sorulmuş. Çok basit:
Bilançodaki çeyreklik BİST komisyon geliri kalemini (dipnot 28) çeyrek toplam BİST hacim toplamına oranlıyoruz.
Sonuçta bu şirketin hacim verileri resmî olarak gün gün açıklanıyor. E bilançoda da komisyon gelirleri açıklanıyor.
Dolayısıyla 10.000’de 1,3 rakamına ulaşıyoruz.
Viop için de aynı şey geçerli bu arada.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri