Sayfa 359/996 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Viop - XXVIII

tskb hisse tarafinda 199 milyon lot alis ort 1.36 satis ort 2.02 tskb kazanc134 milyon birde bunun yaninda vadeli tarafinda ettigi kazanc var 20 milyonun cok ustunde sadece garan yat zarari 44 milyon short tarafta...cem okullu bu isi biliyor paranin gucu boyle adamlar lazim yoksa bizim vampirler 1 asagi 2 yukari 3 asagi oldugu yerde saydirip carpiyordu..
    helal olsun vatandasa siradisi islemler ruzgari yakalayabilen yasar tersine yakalanan batar

2. Antalyada deprem hissettim. 30 saniye kadar sürdü
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Bende hissettim.
    İnşaallah kötü bir durum yoktur.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,144
     Alıntı Originally Posted by halis Yazıyı Oku
    tskb hisse tarafinda 199 milyon lot alis ort 1.36 satis ort 2.02 tskb kazanc134 milyon birde bunun yaninda vadeli tarafinda ettigi kazanc var 20 milyonun cok ustunde sadece garan yat zarari 44 milyon short tarafta...cem okullu bu isi biliyor paranin gucu boyle adamlar lazim yoksa bizim vampirler 1 asagi 2 yukari 3 asagi oldugu yerde saydirip carpiyordu..
    helal olsun vatandasa siradisi islemler ruzgari yakalayabilen yasar tersine yakalanan batar
    Hayırlı işler. [emoji846]20201204_235743.jpg

Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

5. zirveden yaklaşık 300 dolar düşmüş, bu da mini çanak sayılır..
    1971 den bu yana bu şekilde eski zirve geçilip yan yana çanak olmamış..şubat ayına kadar mini çanak ya da dev fincan kulpu biter diye düşünüyorum.kulp bittiğinde hızlı şekilde dev çanak boyu kadar ( 1000 dolar) yükseliş potansiyeli oluyor.
    işte bu 1000 dolarlık potansiyel bana göre sadece aşı fiyaskosu ile olacaktır..

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    bu sefer yanına bir küçük çanak daha yapma ihtimali nedir.?

6. Deprem akdenizdeymiş. 5.4 şiddetinde. Ben oturuyordum. Ayakta hareket eder olsaydım zor hissederdim. Uzak demek ki
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

bana sanki dolar tekrar bir 8.5 yaparken bist düşecek.
    sonrasında dolarda tekrar faiz artışı ile bir süre-bir kaç ay düşüş bekliyorum.
    borsa bu arada günlükte al verirse biraz çıkabilir.
    bir çeşit senaryo işte.
    ne olacağı bilinmez.
    borsalar yeni dip yapma zorunda değiller.

dxy 90 altını gördükten sonra fed fazi atışına geçebilir.
    sonrasında faiz arttırma dönemleri gelecek olabilir.
    tekrar yüksek enflasyon dönemine girebiliriz.
    bu onsu da aşağı çeker.

dolar tl nin uzun vadede daha çok çıkarı var.

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    endekslerde
    piyasa yapıcı adil kotasyon veriyor mu?
    sadece alış kotasyonu mu vermek zorunda?
    bu varanların miktarı sabit tek seferde mi çıkıyor, yoksa piyasa yapıcı isterse ekleme yapıyor mu?
    hacimler kademeler nasıl?
    hangi marjda varantlar kademe ve hacim olarak geberik hale geçiyor?
    şimdilik bu kadar? asdas
    cevap verirsen teşekkür,
    vermezsen eyvallah.
    Son 1 yıldır istisnalar dışında işlem yapmadım ama öncesinde çok yoğun işlemlerimin olduğu bir piyasa. Bildiğim kadarıyla cevap vereyim;

Soruların cevabına geçmeden önce çok önemli birkaç uyarı yapmak istiyorum;

- Varant piyasası riski çok yüksek bir piyasa. Taşıdığınız bütün varantlar istisnasız hepsi her gün değer kaybeder. Diyelim kağıdınızın veya endeksin spot fiyatı 3 gün boyunca sabit kaldı. 3 gün boyunca alım veya satım varantı farketmeden elinizdeki varant mutlaka her gün değer kaybeder. Geceye pozisyon taşıyacaksanız bunu sakın unutmayın.
    - Yukarıda bahsettiğim değer kaybı varantın vade sonu yaklaştıkça çok daha hızlı olur. Geceye pozisyon taşınacaksa mümkün olan en uzak vadeli varant tercih edilirse gecelik değer kaybı daha az olur.
    - Değer 0 a düşmüş bazı varantlar oluyor. Bu varantlarda doğal olarak piyasa yapıcı alış kotasyonu girmez. Değeri 0 olan bir şeyi kimse 1 kuruşa almaz. Böyle bir durumda elinde varant olan birisi tahtaya uyduruyorum 2 kuruştan satış girebilir. Siz de farkında olmadan değeri 0 olan malı 2 kuruştan almış olursunuz. Bu durumlara dikkat edin. İş varant internet sitesinde varantınızın güncel değerini ve hatta ileri günlerdeki değerlerini kontrol edin.
    - Yukarıdaki durumun tam tersi olarak bazı varantlarda ihraç sınırına ulaşılmış olabilir. Örneğin ihraç sınırı 1 milyon olan bir varanttan 1 milyon tane satıldıysa piyasa yapıcının yeni varant satması mümkün değil. Bu nedenle PY satış kotasyonu veremez. Örneğin aslında değeri 23 kuruş olan bir varanta elinde olan başka birisi 38 kuruştan satış yazabilir. Siz de dikkat etmezseniz 23 kuruşluk malı 38 kuruştan almış olursunuz. Bu durumlara dikkat edin. İş varant internet sitesinde varantınızın güncel değerini ve hatta ileri günlerdeki değerlerini kontrol edin.

İşlem yaptığım dönemlerde varant destek hatlarıyla çok yğun muhattap oldum. İş varant destek hattındaki arkadaşlar sağolsunlar bıkmadan usanmadan sorularımı cevaplayıp yardımcı oldular. Umarım aynı ekip vardır aynı şekilde yardımcı olurlar. Takıldığınız noktalarda ararsınız.

piyasa yapıcı adil kotasyon veriyor mu? - İş varant adil kotasyon veriyor. Kotasyon noktalarını internet sitesinden hesaplayıp kontrol edebiliyorsunuz. Bu rakamlara adil olarak uyuyor. eski rakibi alman firması ise bu noktaları yayınlamıyordu ve kafasına göre kotasyon veriyordu. müşteri hizmetleri ile iletişime geçince size dalga geçer gibi cevaplar veriyorlardı. iş varanta kotasyon konusunda güvenebilirsiniz herşey şeffaf zaten. Özel durumlar olursa kotasyon vermekte zorlanabiliyor. MEsela hisselerde açığa satış başladığında satış varantlarında kotasyon verirken makaslı olarak kotasyon veriyorlardı. Bu durumda elinizde olan bir varantın geri satışı sırasında bir sıkıntı yok orası her zaman adil. Fakat alım yaparken olması gereken fiyattan 1 kuruş yüksek almak zorunda kalabilirsiniz.

bu varanların miktarı sabit tek seferde mi çıkıyor, yoksa piyasa yapıcı isterse ekleme yapıyor mu? - Varant ihraç olurken piyasa yapıcının satabileceği tavan miktar sabit ve değiştirilemiyor. Atıyorum ihraç sırasında maksimum 1 milyon tane satabiliriz diyor ve tavan miktara ulaşınca piyasa yapıcının ek satış yapması mümkün değil. Tavan miktarları ve açık pozisyonları gün sonu raporlarından detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca mail sistemlerine abone olursanız tavana ulaşmış varantları da duyuruyorlar.

hacimler kademeler nasıl? - Endeks varantları dışında işlem hacimler çok yüksek değil. Ancak piyasa yapıcı devamlı kotasyon verdiği için alım satım sıkıntısı olmuyor. İlgilendiğiniz varantın tahtasına bakarsanız alış satış arasında 1 kuruş olan varantları sıkıntısız olarak alıp satabilirsiniz. Yukarıda belirttiğim gibi bazı özel durumlarda alış satış makası 2 kuruş olabiliyor. Ben o durumlarda zorunlu olmadıkça asla yeni pozisyon açmıyorum.

hangi marjda varantlar kademe ve hacim olarak geberik hale geçiyor? - Söylediğim gibi normal şartlarda kademeler piyasa yapıcı tarafından adil bir şekilde düzenleniyor. Vadesinin dolmasına çok az kalan varantlar ve kullanım fiyatı çok uzakta kalan varantların değeri sıfır veya sıfıra çok yakın oluyor. Kast ettiğiniz şey buysa bu durumda elbette alım satım kotasyonları arasında makas olabiliyor veya alış kotasyonu olmuyor. Sonuçta değeri sıfır olan bir varantı piyasa yapıcı dahil kimse almaz, dolayısıyla kotasyon da bulamazsınız.

Sayfa 359/996 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •